Partizan dugo nije bio jači

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.08.19. | 17:21

Crno-beli sa ovim sastavom, koji će još biti pojačan kvalitetnim bekom, može da cilja visoko naredne sezone

Izgleda da je period tranzicije prošao i da je Partizan konačno sklopio ekipu koja može da bude vrlo konkurentna u ABA ligi, ali i u Evrokupu. Na sve to ima trenera u vidu Andree Trinkijerija. Ekipa koja je prošle sezone igrala je u velikom delu razmontirana, a među crno-bele su stigli igrači koji imaju ime, iskustvo i kvalitet da mogu do dobrih rezultata. Naravno, sve je to na papiru, ali ako pričamo u teoriji, navijači crno-belih mogu ambiciozno da sačekaju početak nove sezone. Vrlo ambiciozno.

Na kraju prošle sezone bilo je jasno da crno-beli moraju mnogo toga da promene ako žele da ove sezone uđu sa većim ambicijama, a to se i dogodilo. Najavili su crno-beli da su uspeli dosta dugova da vrate, da imaju stabilne finansije, za dlaku im je izmakao vajld kard Evrolige, ali se krenulo optimistično u stvaranje novog tima.

Izabrane vesti

Sa dolaskom Stefana Birčevića juče, Partizan je kompletirao ekipu (uz beka koji se čeka) koja će se ravnopravno boriti za sam vrh ABA lige sledeće sezone, a deluje da bi i Evrokup mogao da bude takmičenje koje će crno-beli shvatiti, posebno jer će i finalista ići direktno u Evroligu od one tamo sezone. Ima onih koji zagovaraju tezu da bi Partizanu možda i lakše da dođe do Evrolige kroz Evrokup...

To je daleko, ali neke stvari su jasne. Čini se da Partizan od sezone 2014/2015 i vremena kada je na klupi imao Duška Vujoševića, a na terenu Marinkovića, Milutinova, Milosavljevića i Mačvana nije imao ovako jak sastav, a o snazi stranaca i da ne govorimo, posebno o brojnosti istih. Možda čak i od sezone pre toga kada su tu bili Bogdan Bogdanović, Bertans, Lovernj i Pavlović, ili još jedne sezone pre toga.

Uglavnom, godine su u pitanju. A vi procenite od kada...

Konstatovali smo letos da je ovo "TA" sezona za Partizan u ovim godinama otkako na klupi nema Duška Vujoševića, da Andrea Trinkijeri ima šansu da sam sastavi ekipu po svojoj želji i to se i događa. Dobio je pojačanja na svim pozicijama, a dobiće i jednog kvalitetnog beka sa kojim će ekipa biti kompletirana.

Crno-beli su ovog leta radili užurbano, promenili skoro ceo tim, a u ekipu su stigli igrači poput Korija Voldena, Artjoma Parahovskog, Žanisa Pejnersa, Vilijama Mozlija, Nemanje Gordića, Rašona Tomasa, a juče je crno-beli dres zvanično obukao i Birčević na 1+1 godinu.

Otišli su neki važni igrači od prošle sezone poput Aleksa Renfroa, Džoka Lendejla, Vanje Marinkovića. Nećemo gledati ni Đorđa Gagića, Uroša Trifunovića (pozajmica u Megi), Amara Gegića, Stefana Jankovića (pozajmica u AEK-u), Alekseja Nikolića (pozajmica u Trevizu), Marka Pecarskog. Ostali su Nikola Janković, Ognjen Jaramaz, Markus Pejdž, Rade Zagorac, mladi Dušan Tanasković, a po svemu sudeći i Novica Veličković.

Ovako na papiru deluje da su igrači koji su stigli jači, iskusniji i kvalitetniji od većine onih koji neće igrati. Partizan će imati praktično dve dobre petorke, igrače koji mogu da pokriju više pozicija, a na svakoj poziciji će imati raznolikost.

Uglavnom, na niskim pozicijama tu su Gordić, Volden, Jaramaz, Markus Pejdž. Čeka se dolazak još jedne dvojke šutera ,a u opticaju su kao što smo pisali Gaudlok i Tajler Enis. Bilo ko od njih dvojice bi kvalitetom drastično pojačao snagu tima.

Pozicija četiri može da raduje Grobari jer su tu Tomas, Birčević i Veličković, a upravo je to nekako bila pozicija koja je dosta mučila crno-bel poslednjih godina. Navijači Partizana su čekali i centra teškaša i dobili su ga u vidu Arjoma Parahovskog. Pomagaće mu Vilijam Mozli, pre svega dobar skakač i defanzivac, kao i Nikola Janković koji se aklimatizovao na ekipu.

Naravno, ima ovaj sastav i mane, videćemo ih kada počne sezona, ali ovako u teoriji Trinkijeri zaista ima sa čime da radi i na koga da računa. Dugo Partizan nije imao sastav nabijen iskustvom stranih igrača. Sada je na Italijanu da to sve uigra i to neće biti lak process. Na sve to treba dodati da će Partizan u sezoni pred nama igrati u Beogradskoj Areni svoje utakmice, što će dodatno sve podići na novi nivo.

Želja svih u klubu je da se Partizan vrati u Evroligu. Želja je tu. Temelj je tu. Ali je put dugačak i krivudav.

Crno-bele čeka uzbudljiva sezona!

FOTO: Star Sport, MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara