Partizan ide neporaženom Zmaju na noge

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.10.19. | 09:15

Crno-beli gostuju Cedevita Olimpiji u derbiju kola ABA lige

Partizan je odradio više nego uspešno meč protiv Lokomotive u Evrokupu i sada je vreme za novu i to veoma bitnu bitku u ABA ligi gde će gostovati Cedevita Olimpiji u Ljubljani. Biće to sudar ekipa koje žele u sam vrh tabele ove sezone. Partizan mora da odigra na visokom nivou jer ide Zmaju na noge (18 časova). Težak posao je pred ekipom Andree Trinkijerija.

Crno-beli dolaze u Ljubljanu osokoljeni velikom pobedom nad Lokomotivom u Pioniru, imaju 4-0 u Evrokupu i sada žele da unaprede svoj konto u ABA ligi gde imaju 2-1. Cedevita je uz FMP jedini neporaženi klub tako da tim Slavena Rimca u dobroj atmosferi čeka naoštreni Partizan. Doduše, to raspoloženje kvari poraz u Evrokupu od Nantera koji je možda malo uzdrmao samopouzdanje domaćeg tima.

Izabrane vesti

Dobra vest za crno-bele je da nemaju problema sa povredama, da se Rašon Tomas vratio u rotaciju i igra odlično, tako da bi tek na ovom duelu mogao da pokaže šta sve zna. Trinkijerija može da brine činjenica da Artjom Parahovski za sada ne pruža dobre partije što može da pravi crno-belima muke ispod koša, ali može da ga raduje to što su Cedevita i Partizan igrali nedavno u Zagrebu u finalu ABA Superkupa gde je Partizan slavio sa 99:77 i to može dosta da znači crno-belima na polju samopouzdanja.

Partizan za sada odlično igra i niže pobede iako većinu utakmica igra u gostima. A u gostima će biti i danas… Ništa novo.
"Ponovo idemo na put, ovog puta nam je protivnik ekipa koja do sada nema poraz u ABA ligi. Veoma su talentovani, a u svom sastavu imaju i veliki broj iskusnih igrača. Igrača koji su puno puta igrali za važne trofeje, osvajali važne trofeje i koji su igrali Evroligu. Biće teško, ali to nije ništa novo. Svaka utakmica do sada nam je bila teška i to je nešto na šta moramo uvek biti spremni", istakao je Trinkijeri u najavi meča.

Od 10 odigranih utakmica u sezoni, Partizan ima devet pobeda i favorit je i na ovom duelu, mada će razlika u odnosu na Zagreb biti ta što će Rimac moći da računa na Majka Cirbesa na ovom sudaru u Ljubljani. Tada je Nemac tek potpisao za Cedevitu i nije mogao da bude registrovan.

Pored njega, nosioci igre Cedevite su Kodi Miler Mekintajer, Marko Simonović, Rajan Boutrajt i Jaka Blažič. Ako crno-beli uspeju da zaustave pomenute igrače - imaće velike šanse za trijumf. A nema sumnje da će Simonović, Blažič i Cirbes, kao bivši košarkaši Zvezde, imati i dodatni motiv pred ovaj susret.
Čeka nas meč protiv veoma iskusnog i kvalitetnog protivnika. Iako smo ih pre mesec dana u Zagrebu savladali, svesni smo da će sutrašnja utakmica biti u mnogo čemu drugačija. Imali smo priliku i protiv Primorske da osetimo šta znači nova utakmica protiv tima koji ste nedavno savladali, tako da je i to bila neka vrsta opomene za nas, da budemo svesni šta nas čeka i koliko oprezni i koncentrisani moramo biti u svakom trenutku sezone", rekao je Rade Zagorac pred ovaj duel.

Svakako da će ekipa Slavena Rimca imati svoju računicu i da će novoformirani tim probati da nastavi niz nepobedivosti. Biće ovo prvi susret dve ekipe u Ljubljani i prvi u ABA ligi, pa je sa te strane i - istorijski.
Partizan je ekipa koja do sada, uključujući i pripremne utakmice, ima samo jedan poraz. Imamo težak zadatak ispred nas, posebno jer smo pričali da neki aspekti naše igre moraju da budu bolji, tranzicija i odbrana u celosti. Partizan je dobra ekipa, ali imamo kvalitet kojim možemo da mu se suprotstavimo”, rekao je Rimac pred ovaj susret.

Utakmica u ljubljanskoj dvorani Stožice na programu je od 18 časova uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Sudijska trojka će biti u sastavu Ilija Belošević, Miloš Koljenšić, Dragan Porobić.

ABA LIGA - 4. kolo

Petak
Zadar - Cibona 78:82
/Gibson 22 - Alen 32/

Subota
18.00:  (2,10) Cedevita Olimpija  (14,00)  Partizan (1,85) 
18.00:  (1,85) Primorska  (14,00)  Mornar (2,10) 
20.00:  (1,17) Budućnost  (20,00)  Krka (5,50) 

Nedelja
18.00:  (1,05) Crvena zvezda  (27,00)  Mega Bemaks (10,00) 

Ponedeljak
17.00:  (1,60) FMP  (14,50)  Igokea (2,55) 

*Kvote su podložne promenama

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara