Partizan konačno u Areni - da se materijalizuje Venecija

Vreme čitanja: 4min | uto. 08.10.19. | 08:17

Teniskim rečnikom rečeno…

Partizan konačno u Beogradskoj Areni! U moru gostovanja crno-beli će imati jedno pravo domaćinstvo i to protiv turskog Tofaša u drugom kolu Evrokupa (20 časova). Posle pobede nad Venecijom, sada je na Andrei Trinkijeriju i njegovim igračima da - teniskim rečnikom - "materijalizuju" brejk u gostima i da pred Grobarima dođu do skora 2-0.

Svaka pobeda je zlata vredna jer su crno-beli u jako teškoj grupi.

Izabrane vesti

Partizanu će protivnici biti Lokomotiva iz Kubanja, Ritas, Limož, Tofaš i Venecija. Mnogi su ovaj skup timova odmah proglasili za grupu smrti što i ne čudi. Na prvi pogled svi bi mogli dalje, ali bi svi mogli vrlo lako i da kažu zbogom daljem takmičenju već nakon prve faze.

Partizan se za sada odlično kotira, a ako bude uspevao pre svega da sačuva domaći teren i da u Areni zaigra košarku kakva se očekuje može daleko ove sezone. A očekuje se upravo poletna košarka pred mnogo navijača u najvećoj dvorani u našoj zemlji. Crno-beli su u Areni igrali neke pripremne mečeve, ali ovo će biti prvi zvanični meč i videćemo kako će se izabranici Andree Trinkijerija snaći. Ukoliko dođu do pobede i skora od 2-0 to će značajno olakšati posao pred nastavak sezone u kojoj će se crno-beli boriti da budu među četiri u grupi.

U dosadašnjem delu sezone Partizan nema nijedan poraz. Crno-beli su dobili sve pripremne utakmice, osvojili su ABA Superkup, dobili su Veneciju, dobili su Igokeu na startu ABA lige, tako da u pravoj atmosferi sada dočekuju Tofaš.

Turski predstavnik jeu prvom kolu dočekao Limož i uspeo da ga savlada sa 84:71, pa i tim Orhuna Enea dolazi u dobroj formi u Beograd. Na toj utakmici su odlični bili Di Džej Vajt, Tarik Filip, Met Lodžeski i Devin Vilijams. Ukoliko njih izabranici Andree Trinkijerija uspeju da zaustave, mogu da se nadaju povoljnom rezultatu.

Dakle, stranci vode glavnu reč, među kojima su nam poznata imena poput Lodžeskog koga znamo iz Evrolige, ali i recimo Devina Vilijamsa koji je prošle godine nastupao za Budućnost.
"Prva utakmica na domaćem terenu je veliki izazov za nas da potvrdimo sve dobro što smo uradili na početku sezone. Tofaš je dobra ekipa koja u svom sastavu ima puno iskusnih igrača i u stanju su da lako uvedu utakmicu u ritam koji njima odgovara, ako ne budemo maksimalno koncentrisani. Zbog toga moramo dati sve od sebe u svakom trenutku utakmice", rekao je Nikola Janković u najavi meča.

Gledajući sastave i snagu, deluje da je Partizan favorit na ovoj utakmici.

Partizan nije blistao u Laktašima protiv Igokee na otvaranju sezone na Jadranu, daleko od toga, ali je nanizao novu pobedu. Ne može se reći da je Partizan igrao lošu odbranu, verovatno će to protiv Tofaša u dobro ispunjenoj Areni biti još bolje, ali da bi ta defanziva dobila na smislu Partizan će morati da “kupi” te lopte koje se odbijaju od obruča i da bolje zagrađuje koš. Posebno od igrača kakav je recimo Vilijams koji može da bude opasan u skoku.

Crno-beli će imati lepu šansu da otvore sezonu u Evrokupu sa 2:0. Otvoren je i gornji prsten Arene tako da se očekuje jako dobra poseta i atmosfera na ovoj utakmici, tim pre što je ovo jedna od retkih utakmica na startu sezone koju će Partizan uopšte igrati na svom parketu. Generalno prva zvanična u Areni ove sezone.

Moraće Partizan da se pazi dobre timske igre Tofaša koji je imao dosta asistiranih poena protiv Limoža i tu će odbrana imati veliki uticaj. Biće ovo inače prvi susret Partizana i turskog predstavnika.
Svi smo uzbuđeni, jer je prvi meč kod kuće u sezoni. Sada smo bili na nekoj mini-turneji, vezali su se Superkup, pa Venecija i Laktaši, a čak smo i najveći deo pripremnih utakmica igrali na strani. Drago nam je što igramo pred našim navijačima, protiv veoma kvalitetne ekipe kakva je Tofaš. Cela ekipa jedva čeka taj meč, ali to je sa druge strane i opasno. Ne smemo očekivati laku utakmicu, niti da ćemo rešiti utakmicu u prvom poluvremenu. Moramo mirno da gradimo igru i da igramo maksimalno svih 40 minuta i ukoliko ispoštujemo plan mislim da imamo šanse za pobedu", rekao je Nemanja Gordić u najavi utakmice.

Dodaje Gordić da ne treba njegov tim da podlegne euforiji…
"Činjenica je da smo pobedili sve utakmice do sada, čujemo šta ljudi pričaju o tome. To može da ima i kontraefekat. Mislim da je važno da potvrdimo trijumf iz Venecije pobedom nad Tofašom. To je iskusna ekipa sa odličnim strancima, sve su to dobri igrači sa dosta jakih utakmica. Naša prednost je energija i trudićemo se da nametnemo taj stil".

Arena, pune tribine, sve pobede do sada u sezoni - uvod u ovaj duel ne može biti bolji po crno-bele.

EVROKUP - 2. KOLO

GRUPA A

Sreda
18.30: (1,80) Patra (14,5) Monako (2,15)
20.15: (1,30) Andora (16,0) Ulm (3,90)
21.15: (1,15) Virtus (20,0) Makabi Rišon (6,00)

GRUPA B

Utorak
20.00: (1,20) Partizan (19,0) Tofaš (5,00)

Sreda
19.00: (1,20) Lokomotiva (19,0) Venecija (5,00)
20.45: (1,70) Limož (14,5) Ritas (2,30)

GRUPA C

Utorak
19.15: (1.45) Darušafaka (15,0) Nanter (3,05)
20.45: (1,80) Huventud (14,5) Breša (2,15)

Sreda
18.00: (1,20) Uniks (19,0) Cedevita Olimpija (5,00)

GRUPA D

Sreda
18.30: (1,35) Galatasaraj (16,0) Oldenburg (3,50)
19.30: (3,90) Arka (16,0) Unikaha (1,30)
19.45: (1,60) Budućnost (14,5) Trento (2,55)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: ABA liga)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara