Frenk Kaminski (© AFP)
Frenk Kaminski (© AFP)

Partizan Mozzart Bet čeka odluku Kaminskog - NBA prioritet, pa onda Beograd ili Tel Aviv

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.07.23. | 20:28

Mozzart Sportu potvrđeno da su crno-beli pokazali interesovanje da dovedu dugogodišnjeg centra iz NBA lige

Partizan Mozzart Bet još uvek traga za centrom posle odlaska Matijasa Lesora u Panatinaikos, a potencijalna zamena je dugogodišnji NBA igrač Frenk Kaminski, potvrđeno je Mozzart Sportu. Naime, kako ističu predstavnici agencije koja zastupa Kaminskog, Partizan i Makabi iz Tel Aviva su zainteresovani da dovedu momka koji je poslednji angažman imao u Hjuston Roketsima. Ovu informaciju su prvobitno danas plasirali mediji iz Izraela, tačnije Vala sport.

Ipak, kako tvrde za Mozzart Sport iz "Priority Sports and Entertainment" agencije, Kaminski još uvek daje prednost NBA ligi i pokušaće da pronađe novi klub u najjačoj ligi na svetu, a tek ukoliko to ne uspe, razmotriće ponude iz Evrope, a svakako su najkonkretnije one iz Humske, a potom i iz Tel Aviva. Podsetimo da je Kaminski draftovan kao devet pik od strane Majkla Džordana i Šarlot Hornetsa posle izvanredne NCAA karijere u Viskonsinu.

Izabrane vesti

Koliki trag je ostavio u koledžu koji ima košarkašku istoriju dugu preko 120 godina najbolje govori podatak da je dres (broj 44) Kaminskog jedan od tri koji je Viskonsin podigao u svodove svoje arene. Tokom četiri godine na koledžu osvojio je brojne individualne nagrade, a posebno se ističe ona koja je dobila naziv po legendarnom Karimu Abdulu-Džabaru koja se dodeljuje najboljem centru u koledž košarci. Kaminski je bio dobitnik 2015. godine.

Bio je to dovoljan znak da ga Hornetsi draftuju. U Šarlotu je proveo četiri sezone, a 2019. je trejdovan u Finiks koji ga je tri godine kasnije poslao u Atlantu gde mu je saigrač bio Bogdan Bogdanović. Sezonu je završio kao član Hjustona.

Pošto je jasno da kako sezone odmiču Kaminski dobija sve manju ulogu u NBA timovi, to su osetili klubovi iz Evrope pre svih Makabi i Partizan koji tragaju za visokim igračem.

Podsetimo da smo već pisali da crno-beli otvoreno tragaju za rešenjima u Sjedinjenim Američkim Državama, a pored klasičnog centra, prioritet je dovesti plejmejkera kao i krilnog centra pošto je propao posao sa Nikolom Mirotićem.

Ipak, sada je pitanje koliko je klub iz Humske spreman da sačeka s obzirom da Kaminski i dalje sebe vidi u NBA ligi.

Naredni dani će pokazati.

Momak visok 213 centimetara je bio ranije povezivan sa Srbijom pošto je nekadašnji selektor nacionalnog tima Igor Kokoškov 2019. godine razmatrao da pozove Kaminskog da obuče dres Srbije s obzirom da ima srpsko poreklo preko očeve familije.


tagovi

Frenk Kaminski Junior

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara