Tristan Vukčević (© Star Sport)
Tristan Vukčević (© Star Sport)

Partizan Mozzart Bet dočekuje MZT - prilika da najmlađi podignu formu

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.01.23. | 09:05

Crno-beli igraju danas od 18 časova

Partizan Mozzart Bet zatvara novo kolo ABA lige. Crno-beli večeras od 18 časova igraju protiv MZT Skoplja, predstavnika Makedonije koji se grčevito bori za opstanak u regionalnom takmičenju. O ulogama favorita nema potrebe previše trošiti reči, samo je pitanje kako će Željko Obradović raspodeliti minutažu. Za ljubitelje kladionice to znači da bi posebnu pažnju mogli da obrate na trio mladih igrača - Tristan Vukčević, Alen Smailagić i Uroš Trifunović. Sva trojica su u usponu forme i ne bi bilo izenađenje da dobiju veliku minutažu, a samim tim i priliku da postignu veliki broj poena.

U prvom ovosezonskom međusobnom duelu crno-beli su u Skoplju trijumfovali sa 74:92. Od tada glavna promena u ekipi iz Skoplja se dogodila na klupi. Na nju je seo srpski trener Dragan Nikolić koji je prošle godine sa uspehom vodio Borac iz Banjaluke.

Izabrane vesti

"Stiže MZT sa Gagijem Nikolićem i drago mi je da ćemo ga videti ovde. Ekipa je promenjena i promena trenera je nešto što je važno jer je uticalo na igru. Izgledaju drugačije i imaju neke nove igrače tako da ćemo probati da se pripremimo i da odigramo još jednu dobru utakmicu", poručio je Obradović

Svoja očekivanja izneo je i Danilo Anđušić.

"Još jedna utakmica kod kuće, gde nam je naravno imperativ pobeda. Imamo današnji dan da tu utakmicu pripremimo najbolje što možemo. Cilj nam je da nastavimo niz pobeda koji imamo pogotovu u ABA ligi. Stalno napominjemo koliko nam je to bitno za nastavak takmičenja tako da ove utakmice nikada nisu lake za igranje. Moramo svi dati svoj maksimum", istakao je Anšušić

Neće lak zadatak imati Dragan Nikolić. MZT ove sezone ima samo dva trijumfa.

"Igraćemo protiv još jednog evroligaša, koji je ove sezone nepobediv kod kuće u ABA i koji, kao i naš prethodni rival, ima ozbiljne ambicije da uđe u plej-of Evrolige i osvoji titulu u regionu. Pre svega, format Partizana je u usponu, što se najbolje vidi u poslednjih nekoliko mečeva na domaćem terenu protiv Cibone, Zadra i Monaka, koje su crno-beli dobili ubedljivo. Po ovome je jasno da nas čeka još jedan izuzetno težak duel protiv jedne od najboljih evropskih ekipa koju predvodi najtrofejniji trener u istoriji. Iskoristio sam poslednju nedelju za trening, a pojačali smo se sa Keandreom Kukom i Abdul-Malikom Abuom, za koje verujem da će se dobro uklopiti i doprineti postizanju zajedničkog cilja, a to je opstanak u ABA ligi“, rekao je Nikolić.

Jedan od glavnih igrača gostiju je iskusni bek Strahinja Mićović.

"Ponovo smo u periodu teškog rasporeda, kao na početku sezone, kada odmeravamo snage jedan po jedan sa dva evroligaška tima. Igramo protiv Partizana na njihovom terenu, što dodatno otežava zadatak. Za nas je dobro da se pripremimo, ne samo za ovaj meč već i za nastavak sezone, pogotovo što ćemo imati nove košarkaše, kojima će sigurno trebati vreme da se adaptiraju. Ovakav susret protiv jakog protivnika odlična je prilika za ovakvu aklimatizaciju i adaptaciju na novu sredinu, a igranje protiv ekipe iz Evrolige samo po sebi donosi dodatni motiv za sve u timu. Ovo je meč u kome nemamo šta da izgubimo, već samo možemo mnogo da dobijemo“, podvukao je Mićović.

ABA LIGA - 15. KOLO

Petak

FMP - Borac Mozzart 107:81

/Valinskas 23 - Radonjić 25/

Subota

Igokea - Mega posle produžetaka 109:115 (102:102)

/Kroford 23 - Rori 28/

Cedevita Olimpija - Split 102:88

/Omić 21, 16sk - Saliven 18/

Cibona - Studentski Centar posle produžetka 89:98 (77:77)

/Mesiček 19 - Džekson 27, Tasić 23p, 10sk, 6as/

Nedelja

Zadar - Mornar 97:77

/Dejvis, Lakić, Ramljak 16 - Rasel 20/

Budućnost - Crvena zvezda 56:76

/Grin 14 - Mitrović 21/

Ponedeljak

18.00: (1,85) Partizan Mozzart Bet (-23,5) MZT Skoplje (1,85)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara