Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Partizan Mozzart Bet iskalio bes u Novom Mestu, Krka samo gledala kako razlika raste do +40

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 17:49

Crno-beli razbili Krku u drugom kolu ABA lige i sada ponovo kreće priprema za meč Evrolige, ovoga puta protiv Asvela

Očekivano je bilo da Partizan Mozzart Bet reaguje posle izdanja protiv Makabija, na nesreću Krke, oni su bili ti na čijoj koži se osetila ta reakcija i to žestoka. Crno-beli su zaigrali maksimalno ozbiljno, pre svega u odbrani što tim iz Novog Mesta nikako bio u stanju da istrpi pa nije ni čudilo što je tim Željka Obradovića u većem delu meča imao i preko 30 poena prednosti. Na kraju pobeda rezultatom 96:56. Zanimljivo da je Partizan posle ove utakmice obori rekord ABA lige za najbolji start sezone u prva dva kola. Nakon +32 u prvom kolu i danas +40 daje ukupno koš razliku 72.Time je Partizan srušio rekord Zvezde iz sezone 20/21 kada je imala +69 u prva dva kola (38 i 31).

Pričalo se dosta o odluci Željka Obradovića da razdrma tim, još u Tel Avivu gde se u duboko u noć analizirao meč protiv Makabija. Potom se naredna dva dana žestoko treniralo, sve sa ciljem da se poprave sve greške koje su evidentno bile viđene. Naravno, Krka nije Makabi, ali to u ovom meču nije ni bilo bitno. Najbitnije je bilo ispoštovati sve principe Obradovića, a to je tim na ovom meču uradio što i govori konačna razlika od 40 poena.

Izabrane vesti

Posle nešto sporije prve deonice gde crno-beli nisu mogli da pronađu ritam u napadu posle devet promašenih šuteva za tri poena, sve se promenilo u drugoj deonici. Potpuna dominacija, pre svega u odbrani. Klub iz Humske je krenuo sve prilaze košu da zatvara, dok je za napad bio zadužen Aleksa Avramović. Još jednom je potvrdio da je u sjajnoj formi. Već u prvom poluvremenu je ubacio 13 poena. Već tada je bilo evidentno da je meč rešen, ali tempo u Partizanu nije padao. Za to se u drugom poluvremenu pobrinuo Pi Džej Doužer. Amerikanac je odigrao odličan meč. Sjajno je menjao ritam, igrao odbranu, postizao poene i pronalazio saigrače. U tom periodu je razlika uveliko otišla preko 30 poena. Tada je i Obradović krenuo da kombinuje sa petorkana, minute je dobio i Balša Koprivica koji je stavio tačku na ovaj meč sa nekoliko atraktivnih zakucavanja.

Kada smo već kod minutaže, na ovom meču nije igrao Mateuš Ponitka. Poljak je ostao u Beogradu, odlučeno je da na ovom meču on ne bude deo tima baš kao što je to bio slučaj sa Zekom Ledejom u prvom meču u Beogradu protiv Mornara. To je značilo da se u tim vratio Tristan Vukčević. On je igrao 20 minuta i ubacio je sedam poena. Generalno, Obradović je baš kao protiv Mornara u potpunosti rasporedio minutažu. Najmanje na parketu je bio Smailagić, nešto manje od 12 minuta i on se jedini nije upisao u listu strelaca.

Najefikasnij je bio već pomenuti Avramović. Okončao je sa 15 poena, pratio ga je sjajni Balša Koprivica koji je blistao u drugom poluvremenu sa 12 poena. Treba da s p ohvali i Pi Džej Doužer koji je odigrao najbolji meč do sada. Upisao je 11 poena, tri skoka, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Sve ovo je bila uvertira za mnogo važniji meč koji sledi u Evroligi. Partizan Mozzart Bet baš kao u prvom kolu, ponovo gostuje, sada u Francuskoj. Crno-beli idu na noge Asvelu koji je pregažen u prvom kolu u Beogradu na meču protiv Crvene zvezde. Sada će crno-beli pokušati da urade nešto slično i poravnaju učinak u elitnom takmičenju.

Krka - Partizan Mozzart Bet 56:96

/11:16, 11:29, 20:23, 14:28/

Krka: Hamilton 16, Stergar, Edosomvan, Bačvić, Cerkvenik 16, Jurković 4, Špan 8, Plut, Škedelj 6, Smrekar, Radovanović, Macura 4.

Partizan Mozzart Bet: Vukčević 7, Ledej 8, Avramović 15 (6sk), Koprivica 12, Panter 6, Smailagić, Jaramaz 4, Naneli 9 (3as), Trifunović 7 (6sk), Trifunović 7, Anđušić 9, Doužer 11, Kaminski 8.

ABA LIGA – 2. KOLO:

Petak

Split – Igokea 90:95

/Stivenson 19 – Mudi 19/

Mega – Borac Mozzart 89:90

/Topić 28 - Segu 21

Subota

Mornar - Budućnost 61:87

/Gavrilović 14 - Rajt 16/

Nedelja

Krka - Partizan Mozzart Bet 96:56

/Hamilton 16, Cerkvenik 16 - Avramović 15/

19.45 (1,05) Crvena zvezda (27,00) Cedevita Olimpija (10,00)

Ponedeljak

18.00 SC Derbi - Zadar

20.00 Cibona - FMP



tagovi

KK PartizanKrkaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara