Kevin Panter sa loptom (© Star Sport)
Kevin Panter sa loptom (© Star Sport)

Partizan Mozzart Bet održao čas košarke i Poceku udelio 10. poraz u nizu

Vreme čitanja: 4min | uto. 02.01.24. | 22:27

Crno-beli odigrali lagan meč protiv najlošijeg tima Evrolige i napravili sjajnu uvertiru za okršaj protiv Crvene zvezde u četvrtak

Ništa novo u Evroligi, Asvel je još jednom pokazao zbog čega u ovom momentu važi za najlošiji tim u elitnom takmičenju. Sada niko na Starom kontinentu ne želi sebi da dopusti da ga nadigra poslednjeplasirani tim na tabeli, a baš iz tog razloga je Partizan Mozzart Bet odigrao za svaku pohvalu uz 18. kolu u Štark Areni. Izabranici Željka Obradovića su pristupili meču kao da igraju protiv Real Madrida, žestokim pritiskom i sjajnim napadom su slomili otpor Francuza već u prvom poluvremeni i tako upisali 10. pobedu u sezoni rezultatom 90:77.

Ubedljiv trijumf kluba iz Humske je bitan iz nekoliko razlioga. Pre svega zbog pozicije na tabeli. Crno-beli su posle poraza od Reala i Virtusa ponovo krenuli pobedničkom stazom i tako napravili idealnu uvertiru za ono što se sprema u četvrtak. Na programu je treći ovosezonski večiti derbi i to najbitniji u ovom momentu, posebno ako se uzme u obzir da su crveno-beli slavili večeras u Istanbulu protiv Fenerbahčea.

Izabrane vesti

Sada će glavni zadatak Željka Obradovića da što bolje spremi ekipu za novi izazov i vidi da li će se oporaviti Zek Ledej. To je ujedno i najveći problem u crno-belom taboru u ovom momentu. Ledej je propustio večerašnji duel zbog velikog otoka koji se stvorio kod kuka koji ga muči još od duela u Kaunasu, ali i bez njegove pomoći crno-beli su odradili izvanredan posao protiv Asvela.

Najefikasniji u pobedi bio je Kevin Panter sa 22 poena. On je veći deo drugog poluvremena proveo na klupi, a za to vreme se sjajno snašao Danilo Anđušić koji je ubacio 15 poena... Sve u drugom poluvremenu. Dvocifren je bio još samo Ognjen Jaramaz sa 11 poena.

Na drugoj strani Majk Skot je bio ubedljivo najefikasniji sa 24 poena i 10 skokova. Ipak, u centru pažnje kod Asvela je bio Žofri Lovernj. Nekadašnji igrač i kapiten crno-belih je dobio ovacije od publike, a odigrao je loš meč. Ubacio je samo šest poena.

Kevin Panter je na početku utakmice shvatio da će biti potrebna maksimalna angažovanost i koncentracija da se nadigra Asvel koji je stigao u Beograd bez ikakvog pritiska. Kapiten crno-belih je sa 10 poena u prvoj deonici u jednom momentu doneo solidnih osam poena prednosti (18:10), a samo na startu meča ostatak tima nije ispratio Pantera pa su gosti iz Francuske brzo serijom 7-0 naterali Obradovića da pozove minut odmora i prvi put u igru uvede Džejlina Smita. To je bilo jedino što su gosti pozitivno uradili na ovom meču, sve ostalo je proteklo u apsolutnoj dominaciji šampiona ABA lige.

Tristan Vukčević je trojkom uz faul prekinuo seriju Asvela, na to se nadovezao i Ognjen Jaramaz ukradenom loptom i lakim poenima.

Baš je Jaramaz bio taj koji je energijom pokrenuo ostatak tima, pa se vrlo brzo utakmica pretvorila u čas košarke Partizana. Jaramaz je nanizao osam poena, oduševljavao je sjajnim prodorima i trojkama, potom je u centru pažnje bio i Frenk Kaminski zbog okršaja sa protivničkim centrima. Imao je i on nekoliko kvalitetnih poteza, baš kao i Džejms Naneli, a kada je Panter u finišu prvog poluvremena vezao pet poena za ogromnih 20 poena prednosti postalo je jasno da Asvel nema šta da traži u Beogradu.

----- Evroliga, 18. kolo -----

PARTIZAN MOZZART BET - ASVEL 90:77 (23:17, 27:14, 19:14, 21:32)

Beogradska Arena

Gledalaca: oko 19.000;

Sudije: Migel Anhel Peres, Janis Fufis, Gitis Viljus.

PARTIZAN MOZZART BET: Smit 4, Vukčević 7 (5sk), Koprivica 2 (4sk), Panter 22 (3as, 2sk), Smailagić 3 (3uk), Jaramaz 11 (3as), Naneli 3 (4as, 3sk), Anđušić 15 (4sk), Doužer 2, Ponitka 4, Kaminski 8 (7sk, 3as), Kaboklo 9 (5sk).

ASVEL: Skot 24 (10sk, 3as), Li 8 (10as), Kaudi 6 (6sk), Lovernj 6, Luvavu 9, Dalo -, Džekson 11, Egbunu -, Fal 3, Lajti 10, Endijaje -, Jakov -.

--------------------------

Pitanje pobednika u drugom poluvremenu se nije postavljalo. Čak je izgledalo da Partizan igra meč ABA lige protiv Krke ili Splita... timova koji nisu u stanju da ispariraju crno-belima u bilo kom segmentu. Asvel je u trećoj četvrtini uglavnom gledao kako Panter nastavlja da rešeta nemilosrdno koš pa je razlika otišla i na preko 30 poena.

U pojedinim momentima Asvel je zaista izgledao tužno, igrači kao da i ne žele da igraju košarku... čak je i energični Đanmarko Poceko u potpunosti poklekao u drugom poluvremenu i samo nemo sedeći posmatrao kako njegov tim gubi još jednu utakmicu, a po svemu sudeči i njegovi dani na klupi tima iz Liona su odbrojani.

Ipak, takve informacije nisu previše bitne za igrače Partizana koji su odradili ono što se od njih i očekivalo čak i u momentima kada je bilo evidentno da su crno-beli u potpunosti opustili u odbrani, dvocifrena prednost nije bila ugrožena. Upisana je 10. pobeda ove sezone i sav fokus se sada prebacuje na Crvenu zvezdu.

EVROLIGA - 18.KOLO

Utorak

Fenerbahče - Crvena zvezda 76:85

/Hejs 21 - Bolomboj 24/

Žalgiris - Alba Berlin 77:71

/Evans 13 - Timan 17/

Makabi Tel Aviv - Monako 93:83

/Kolson 27 - Džejms 27/

Olimpijakos - Olimpija Milano 79:74

/Piters 16 - Nejpir 14/

Partizan Mozzart Bet - Asvel 90:77

/Panter 22 - Skot 24/

Sreda

19.30 (1,50) Valensija (16,00) Efes (3,00)

20.30 (2,25) Baskonija (15,00) Panatinaikos (1,80)

20.30 (1,45) Virtus Bolonja (16,00) Bajern (3,20)

21.00 (2,40) Barselona (15,00) Real Madrid (1,70)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

EvroligaKK PartizanKevin PanterDanilo AnđušićŽofri LovernjTristan Vukčević

Obaveštavaj me

KK Partizan
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara