Madar i Kefi (©ABA LIGA – MZT / Danail Petrović)
Madar i Kefi (©ABA LIGA – MZT / Danail Petrović)

Partizan Mozzart Bet osvojio Skoplje: Naneli se raspucao, Egzum drži ritam koji još traži Panter

Vreme čitanja: 5min | pon. 10.10.22. | 17:54

Parni valjak savladao MZT i u dobrom raspoloženju ide na noge Baskoniji

Novo gostovanje u Jadranskoj ligi - nova pobeda. Košarkaši Partizana Mozzart Bet su posle Zagreba osvojili i Skoplje čime su napravili dobru podlogu za ofanzivu na Vitoriju u petak gde će pojuriti prvi trijumf u Evroligi. Insistirao je Željko Obradović u najavi utakmice na tome da njegovi igrači pokažu reakciju nakon poraza u Berlinu i takođe pobedom odgovore na očekivanu želju MZT-a da se u dobro popunjenom Sportskom centru "Jane Sandanski" pokaže u što boljem svetlu. Solidnu je proveru uoči susreta sa Baskonijom imao Partizan Mozzart Bet, a trijumfom je napumpano samopouzdanje - 92:74 (25:9, 23:23, 21:20, 23:22).

Može da bude zadovoljan Obradović činjenicom da se njegovi igrači nisu mnogo potrošili. Pošto je Partizan Mozzart Bet rano stekao ozbiljniju dvocifrenu prednost, najtrofejniji evropski stručnjak dobio je mogućnost da izmeša karte i rasporedi minutažu kako bi u Španiji imao što više raspoloženih pojedinaca. Priliku su dobili svi, a u listu strelaca nije se upisao samo Đorđije Jovanović koji je na parketu proveo nešto manje od četiri minuta. Čak desetorica igrača Partizana Mozzart Bet imali su bar pet poena, što može Obradovića da učini zadovoljnijim, pogotovo jer je njegov tim odigrao dosta stabilnije i nego u Berlinu. Iako se vidi da je igračima potrebno još vremena za uigravanje.

Izabrane vesti

Meč u Skoplju najbolje su iskoristili Džejms Naneli i Dante Egzum koji su utakmicu završili sa po 17 poena. Naneli je brzo zaboravio na sve što se dešavalo u Mercedes Benc Areni, pa je gostovanje ne tako atraktivnom protivniku upotrebio da stekne potrebnu šutersku rutinu u takmičarskim uslovima. Pogodio je sve tri trojke, a iz igre imao je samo jedan promašaj (6/7). Egzum je nastavio tamo gde je stao u srcu Nemačke, kada je bio ubedljivo najbolji pojedinac Parnog valjka. Od prve četvrtine krenuo je u jakom ritmu i sa 12 poena već u prvih deset minuta uz savršenih 4/4 vodio je Partizan Mozzart Bet do vođstva od 25:9. Tako je postavio ton za nastavak susreta u kojem je Partizan Mozzart Bet konstantno imao dvocifrenu prednost.

I Egzum i Naneli su dobro koristili blokade svojih centara, pre svih Matijasa Lesora, da pobegnu direktnim čuvarima kako bi na lakši način stigli do lakih poena. Dok se Naneli mahom fokusirao na poene izvan granica reketa, Egzum je iz driblinga tražio najbližu putanju do koša, a zbog svojih brzih nogu izgledalo je neuhvatljivo za igrače MZT-a. Biće važno za Željka Obradovića da obojica u dobrom raspoloženju dočekaju gostovanje Baskoniji, pogotovo jer svoj prepoznatljivi ritam još traži Kevin Panter. Kapitena Partizana Mozzart Bet ni ovog popodneva nije slušala šuterska ruka, a susret je počeo sa klupe. Na kraju je imao pet poena, ali i samo jedan pogodak iz sedam pokušaja. Prvi koš ubacio je tek u 27. minutu utakmice, posle dužeg boravka na klupi jer je prethodno nanizao nekoliko promašaja iz igre. Izostanak napadačkog učinka Panter je uspeo da nadoknadi solidnom odbranom koju je krunisao sa dve ukradene lopte.

-------------------

ABA liga, 2. kolo

MZT SKOPLJE – PARTIZAN MOZZART BET 74:92

/9:25, 23:23, 20:21, 22:23/

Dvorana: Jane Sandanski, Skoplje;

Gledalaca: 5.500;

Sudije: Milan Nedović, Denis Hadžić, Radoš Savović.

MZT: Krstevski 3, Maksvel 13, Mićović 18, Kefi 17, Robev -, Magdevski 1, Ajvi 6, D. Stojanovski -, V. Stojanovski 11, Jigitolu 5, Pandev -, Veličkovski -.

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević 7, Ledej 2, Koprivica 5, Panter 5, Papapetru 5, Egzum 17, Jovanović -, Naneli 17, Lesor 8, Trifunović 6, Anđušić 8, Madar 12.

-------------------

Napredak u igri ostvario je i Madar koga još muče problemi sa leđima. I njemu je falilo više hladnokrvnosti na šutu, ispalio je šest lopti za tri, pronašao dno mrežice dvaput, ali je zajedno sa Egzumom uspeo da podeli odgovornost u kreaciji gde je ipak najviše podeljenih asistencija imao Naneli – četiri. Izraelac je ubacio 12, Lesor je uz osam poena imao i sedam uhvaćenih lopti, uz po dve asistencije i ukradene lopte, je jednu blokadu. Tristan Vukčević je dobro iskoristio šansu i za nešto manje od 12 minuta dopisao sedam poena. Uroš Trifunović je za isto vreme ubacio poen manje. Balša Koprivica je dopisao pet poena i šest uhvaćenih lopti, a isti napadački učinak imao je i Joanis Papapetru.

Partizan Mozzart Bet je nešto nervoznije ušao u susret, ali je domaćin i tada izgledao ukočeno i bezidejno što je olakšalo aklimatizaciju na uslove u dvorani. Posle dosta amplituda u igri i šest izgubljenih lopti tokom uvodnih sedam minuta Parni valjak se stabilizovao i do poluvremena “prodao“ još samo jednu loptu. Dobrom odbranom uz visok nivo presinga i česta udvajanja Partizan Mozzart Bet naterao je protivnika da bira teške šuteve. Prvu deonicu MZT završio je sa samo devet poena i 3/18 iz igre, od čega 1/10 sa distance! Do poluvremena razlika je nekoliko puta išla i do 19 poena, a kada je odbio poslednji nalet na startu treće četvrtine, Partizan Mozzart Bet uplovio je u mirnije vode i rutinski priveo meč kraju.

Kod MZT najefikasniji bio je Strahinja Mićović sa 18 poena. Njegove dve vezane trojke na otvaranju drugog poluvremena dovele su domaćina na 10 poena zaostatka, ali je Partizan Mozzart Bet stabilizovao odbranu, uzvratio udarac i rešio pobednika. Majkl Kefi ubacio je poen manje od Mićovića, a zajedno su pogodili sedam od ukupno 11 ekipnih trojki. Imao je i šest asistencija uz četiri skoka. Evan Maksvel dodao je 13, a Vojdan Stojanovski 11 poena.

Partizanu Mozzart Bet sledi put u Vitoriju, dok se za MZT nastavlja niz teških utakmica u regionalnom takmičenju jer je sledeći rival Budućnost.

ABA LIGA, 2. KOLO

Petak

Split - Cedevita 77:95

/Nelson 20 – Ferel 21/

Subota

Borac Mozzart - FMP 84:85

/Hejl 25 – Nerandžić 16/

Nedelja

Mega - Igokea 76:87

/Kazalon 19 – Rej 20/

Studentski centar - Cibona 97:84

/Džekson 23 – Mazalin 13/

Mornar - Zadar 100:91

/Rasel 47 - Božić 34/

Ponedeljak

MZT Skoplje - Partizan Mozzart Bet

18.00: (1,30) Crvena zvezda (16,0) Budućnost (3,90)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Partizan Mozzart BetKK PartizanABA ligaJadranska ligaMZT SkopljeDante EgzumDžejms NaneliMatijas Lesor

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara