Detalj sa utakmice (© Star Sport)
Detalj sa utakmice (© Star Sport)

Partizan Mozzart Bet servirao osvetu i ostavio Albu na -14

Vreme čitanja: 4min | čet. 02.03.23. | 22:59

Klub iz Berlina najzad izgubio u Beogradu, a crno-beli nastavili pohod ka mesto koje vodi u plej-of Evrolige

Pisali smo u najavi ove utakmice da je Alba poslednji put osetila gorčinu poraza u Evroligi kada je bila gost Beograda još 2015. godine. Od tada su uvek pobeđivali, doduše samo je Crvena zvezda bila protivnik. Ali dobro, znaju i navijači Partizana šta se dogodilo u prvom kolu u Berlinu. Sada je došlo vreme za osvetu, a ona je bila hladnokrva i surova. Kanonada trojki u trećoj deonici je bilo dovoljno da Partizan Mozzart Bet dođe do 24 poena prednosti i prelomi Albu za pobedu koja ostavlja vrata plej-ofa širom otvorena - 88:74.

Posle 26 odigrani utakmica u elitnom takmičenju, Partizan Mozzart Bet je na učinku od 14 pobeda i 12 poraza, ali sada sledi serija izuzetno teških mečeva. Prvo u Italiji gde crno-beli igraju protiv Olimpije Milano i Virtus Bolonje, a potom u Beograd stižu Real Madrid, Barselona i Olimpijakos. Ako tim Željka Obradovića želi u plej-of moraće da se pokaže protiv najjačih, ali do sada su pokazali da mogu protiv svakoga da se bore.

Izabrane vesti

Činjenica koja može još više da obraduje navijače crno-belih je Aleksa Avramović. Srčani bek odigrao je ubedljivo najbolju partiju ove sezone koja je obeležena povredom šake. Izgleda je pronašao formu u pravom momentu pošto je bio najefikasniji u pobedi. Ubacio je 19 poena. Pratio ga je Kevin Panter sa 16, Zek Ledej je dodao 13, a Matijas Lesor 10.

Početak meča obeležila je Crvena zvezda, tačnije reakcija navijača na poraz crveno-belih u Nemačkoj pošto se skoro pa u minut poklopio kraj duela u Minhenu i start u Beogradu. I dok su pristalice crno-belih slavile poraz Zvezde, drugi nemački klub – Alba, krenula je po dobrom starom običaju u glavnom gradu Srbije, rasterećeno, kvalitetno i efikasno. Za svega par minuta Alba dolazi do prve osetne prednosti koja je naterala Željka Obradovića na prvi minut odmora. Stigao je u pravom momentu pošto su posle tajm-auta, igrači Partizana ušli u seriju. Zakucavali su Egzum, Ledej i Lesor. Sa distance je pogodio Papapetru, pa je vrlo brzo stigao i preokret, ali isto tako ostaće neshvatljivo kako Partizan nije bolje reagovao kada je mogao da napravi veliku prednost.

Umesto toga ponovo su dozvolili sebi da prime trojku sa zvukom sirene, ovoga puta na kraju prve deonice što je probudilo goste. Serija Albe se produžila na 9:0, a crno-beli snisu postigli koš u prva tri minuta druge deonice. Onda na scenu stiže Aleksa Avramović. Malo ko u crno-belom može da uđe u seriju kao Aleksa. Svi se sećaju šta je uradio Crvenoj zvezdi prošle sezone, a sada je izrešetao Albu sa tri trojke, svaka neverovatnija od prethodne i za tren oka je doneo izjednačenje dok je publika bila u transu.

Međutim, šut ga je povukao, četvrtu trojku je promašio i odmah je sevnula kontra i nova serija Nemaca. Ubacili su gosti čak sedam trojki u prvom poluvremenu što je bilo dovoljno za prednost 44:42.

Trojke su bile u centru pažnje i početkom drugog poluvremena, samo je sada Partizan pogađao. Posle nekoliko sjajnih odbrana sa zvukom sirene pogađa Avramović, posle toga pomalo iznenađujuće za Albu, Alen Smailagić bez imalo oklevanja uzima dva dalekometna šuta i oba pogađa za devet poena prednosti. Ipak,najviše oduševljenja izazvao je Danilo Anđušić. Videlo se da Alba posebnu pažnju obraća na njega. Bez prestanka je bio udvajan, čuvar se nije odvajao od njega, ali polovinom treće deonice, uspeo je da izmakne protivniku, stvori pola koraka prednosti što je bilo dovoljno da pogodi za prvu dvocifrenu prednost na meču.

"Napadaj, napadaj, Partizane, napadaj", grmelo je sa tribina i tada se sve otvorilo.

Najzad je Albu progutala atmosfera u Beogradu. Godinama gledamo kako Alba pobeđuje u glavnom gradu Srbije, ali sada nisu imali panse. Krenulo je da pljušti sa svih strana.

Anđušić... Avramović... Panter.... Svaki koš je podizao nivo buke i prednost, sve dok nije došla do 70:50. Tada je bilo jasno da je ovaj meč rešen i to na najbolji mogući način. Kombinacijom čvrste odbrane i ubojitog napada. Utisak je pomalo pokvarila četvrta četvrtina kada se Alba uspela čak da dođe do jednoscifrenog zaostatka, ali drame nije bilo. Pitanje pobednika je bilo rešeno.

Napad na Top 8 se nastavlja. Sve je i dalje u rukama ekipe Željka Obradovića

--- Evroliga, 26. kolo ---

PARTIZAN MOZZART BET – ALBA BERLIN 88:74

/20:19, 22:25, 35:9, 11:21/

Štark arena, Beograd.

Sudije: Huan Karlos Garsija, Karmelo Paterniko, Adar Per.

PARTIZAN MOZZART BET: Vukčević -, Ledej 13 (3sk, 3uk), Avramović 19 (5/7 za tri), Panter 16 (3as, 3uk, 2sk), Smailagić 6, Papapetru 5, Egzum 6, Naneli -, Lesor 10 (6sk), Trifunović -, Anđušić 6, Madar 7 (5as).

ALBA BERLIN: Lo 17, Proćida 8, Mahovski -, Smit 3 (6as, 6iz), Vecel 10 (5iz), Matisek 6, Šulte -, Olinde 2, Kumađe 9 (10sk), Timan 10, Sikma 9, (4sk, 4as).

--------------------------

EVROLIGA - 26. KOLO

Četvrtak

Bajern Minhen - Crvena zvezda 87:80

/Lučić, Vinston 20 - Vildoza 18/

Barselona - Žalgiris 93:74

/Mirotić 28 - Brazdeikis 15/

Panatinaikos - Anadolu Efes 82:87

/Grigonis 23 - Klajburn 24/

Monako - Makabi Tel Aviv 86:67

/Lojd 18 – Boldvin 17/

Partizan Mozzart Bet - Alba Berlin 88:74

/Avramović 19 - Lo 17/

Petak

18.45 (1,35) Fenerbahče (16,00) Virtus Bolonja (3,50)

20.00 (3,90) Asvel (16,00) Real Madrid (1,30)

20.30 (1,60) Baskonija (14,5) Valensija (2,55)

20.30 (3,05) Olimpija Milano (15,00) Olimpijakos (1,45)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanKK Alba

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara