Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Partizan Mozzart Bet u Madridu uspeo što niko do sada nije

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.04.23. | 09:14

Real Madrid nikada u ovom veku nije otvorio plej-of seriju na svom terenu porazom. Večeras je prilika za novo čudo

/Od izveštača MozzartSporta iz Madrida/

Istog momenta kada je Kevin Panter pogodio čudesnu trojku u poslednjim sekundama protiv Real Madrida na startu plej-of serije Evrolige je postalo jasno da je to trijumf za anale. Potrebno je samo malo zakopati po prethodnim sezonama i statistikama i videti da je pobeda Partizan Mozzart Beta zaista istorijska, a da večeras mogu da ispišu nove stranice istorije od 20 časova i 45 minuta.

Izabrane vesti

Naime, od 2000. godine kada se elitno evropsko takmičenje zove Evroliga, Real Madrid nikada nije otvorio plej-of seriju na svom terenu porazom, a isto tako nikada nije počeo seriju sa dva vezana poraza na svom parketu.

Naravno, sve do čete Željka Obradovića i neverovatnog koša Kevina Pantera koji je ućutao ionako mlaki Viznik Centar. Sada je na redu još teži meč jer je Real svestan da sve večeras može da im isklizne iz ruku, a ako klub iz Humske bude konkurentan do samog kraja, onda znamo da ima dovoljno kvalitetnih igrača koji su u stanju da pogode šut iz igre.

Real Madrid je poslednji put otvorio plej-of seriju Evrolige sa dva poraza 2021. godine, ali ti porazi su bili u Istanbulu na domaćem terenu Efesa koji je na kraju i uspeo da prođe na završni turnir.

Ako ste ljubitelj statistike, ona kaže da je Real baš retko gubio na svom parketu. Pamti se senzacionalan trijumf Darušafake u drugom meču plej-of serije u Madridu 2017. godine, ali je turski predstavnik onda glatko izgubio sledeća dva meča na svom parketu.

Slično je bilo i 2011. godine kada je Valensija uspela da slavi na drugom meču u glavnom gradu Španije, ali posle pet duela, Real je prošao na završni turnir.

Kraljevski klub je prethodne tri serije otvarao sa dve ubedljive pobede na svom parketu, pre toga se povremeno dešavalo da nema prednost domaćeg terena, ali ih je i to retko kada sprečavalo da odu na završni turnir.

20.45 (1,50) Real Madrid (16,00) Partizan Mozzart Bet (3,00)

Jedini put kada su Madriđani izgubili oba susreta na svom terenu je bilo još pre 13 godina kada je plej-of serija donela španski El klasiko. Ipak, tada je Barselona imala prednost domaćeg terena. Posle prve dve utakmice u Kataloniji je rezultat bio izjednačen 1:1, a onda je u Madridu Barselona odigrala izvanredno i rešila oba susreta u svoju korist i otišla na završni turnir u Parizu.

Pamti se i serija protiv Fenerbahčea kada je Željko Obradović sedeo na klupi kluba iz Istanbula i u potpunosti deklasirao Madriđane sa 3:0 u seriji, ali je tada Fener imao prednost domaćeg terena i seriju otvorio na svom parketu sa dve pobede.

ČETVRTFFINALE EVROLIGE, DRUGE UTAKMICE

Četvrtak

20.15: (1,70) Monako (hen -2,5) Makabi Tel Aviv (2,40)

rezultat u seriji 0:1

20.45: (1,50) Real Madrid (hen -4,5) Partizan Mozzart Bet (3,00)

rezultat u seriji 0:1

Petak

20.00: Barselona – Žalgiris

rezultat u seriji 1:0


20.30: Olimpijakos - Fenerbahče

rezultat u seriji 1:0






tagovi

KK PartizanKK Real Madrid

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara