Jam Madar i Željko Obradović (© Star Sport)
Jam Madar i Željko Obradović (© Star Sport)

Partizan Mozzart Bet u Pirej stigao ranjen i spreman da pokaže ratničko srce

Vreme čitanja: 4min | čet. 10.11.22. | 09:20

Željko Obradović dan pred meč sa Olimpijakosem (20.00) u 7. kolu Evrolige mogao da računa na samo osam igrača

Kada krene po zlu, onda nikako da stane. Partizan Mozzart Bet je od mnogih već prežaljen i u Atinu ide na megdan Olimpijakosu kao potpuni autsajder. Kako i da ne bude kada je Željko Obradović dan pred meč odradio trening sa samo osam igrača, jer je baš sve što je moglo, krenulo po zlu. Povrede su se nanizale, od Avramovića i Smailagića pre početka sezone pa do Balše Koprivice, Dantea Egzuma i sada Joanisa Papapetrua koji je imao povišenu temperaturu i pitanje je da li će istrčati na parket od 20 časova u dvorani Mira i prijateljstva. Na sve to nema ni Danila Anđušića i Uroša Trifunovića koji su sa reprezentacijom Srbije.

Umesto da se priča o činjenici da je ekipa Željka Obradoviča u sjajnom naletu na dva fronta, i da su u Evroligi padali Virtus, Žalgiris i Panatinaikos, najviše pažnje je izazvala izjava klupskog doktora Mome Jakovljevića koji se dotakao svakog igrača. O tome možete pročitati u posebnom tekstu OVDE, a u samoj utakmici... ništa drugo im nije preostalo nego da se ekipa bori.

Izabrane vesti

"Situacija je takva, kakva je. Nećemo da se žalimo. Idemo da se borimo i odigramo što je bolje moguće u datim okolnostima", rekao je Željko Obradović.

Olimpijakos je izvanredno otvorio sezonu. Nanizali su četiri ubedljiva trijumfa, ali su onda neočekivano izgubili na prethodna dva meča.

Olimpijakos je tim koji je ove godine igrao fajnal-for, napravili su neke promene u rosteru i izgledaju još bolje. Uigranost je na vrhunskom nivou. Godinama igraju zajedno, sve karakteristike koje su poznate jesu da trče u kontranapadu, a na pola terena imaju dva plejmejkera - Volkapa i Kostasa Slukasa. Probaćemo da igramo u ovim okolnostima onoliko koliko možemo. Na sreću, na treningu je bio Alen Smailagić, koji je tek počeo da trenira. Nije u stanju još da putuje, niti da pomogne ekipi. Ne sećam se da smo imali pritisak, jedini koji postoji jeste između nas u ekipi. Kada verujemo u ono što radimo, sve je u najboljem redu” , zaključio je trener Obradović.

Jasno je svima u ekipi da će igrači koji su na raspolaganju morati da preuzme veći teret. Zato je Madar osetio momenat da najduže od svih trenira pred put u Atinu.

Nemamo dovoljno igrača, ali moramo da se borimo. Neki igrači nastupaju za nacionalni tim, tako da će neko dobiti priliku da se istakne i uradi dobar posao. Možda će biti teško pripremiti utakmicu sa manjim brojem igrača, ali tako je - kako je. Igrali su fajnal-for prošle godine, ali mi moramo da uradimo svoj deo posla i da se fokusiramo na nas, jer dolazimo sa manjim brojem igrača. Moramo da se borimo još više i da unesemo isto toliko energije”, zaključio je Madar.

Trener Grka, Jorgos Barcokas zna da su crno-beli oslabljeni, ali da to nije znak da njegov tim može da se opusti.

"Partizan je tim koji je pobedio u tri od poslednjih pet utakmica i izgubio dva dok je vodio 39 minuta. Dakle, uspostavili su stil igre koji kontroliše igru. Naravno da su pobedili Panatinaikos prošle nedelje u gostima, a mi dolazimo iz dva poraza na domaćem terenu. Moramo da reagujemo, moramo da se oporavimo pobedom. Ni u kom slučaju naša misija nije lakša zbog povreda sa kojima se protivnik suočava. Nismo naivni da verujemo u tako nešto. Partizan igra sa dosta intenziteta i odlično se brani na lopti. Manje-više igraju odbranu kakvu mi igramo, sa zamenama, a Lesor je veoma efikasan kada čuva igrače na perimetru. Važna utakmica za nas u ovom trenutku, baš kao svaka druga u Evroligi“.

Najbolji igrač Olimpijakosa ove sezone je izvanredni Saša Vezenkov koji u proseku postiže 20 poena u elitnom takmičenju.

"Biće to veoma zahtevna i teška utakmica, protiv tima koji je postigao neke veoma važne rezultate u poslednjim utakmicama. Znamo da imaju jezgro od 6-7 igrača koji igraju veoma tvrdo i bore se za pobedu do samog kraja, na svakom meču. Obe utakmice koje su izgubili, vodili su većinu vremena. Moramo obratiti pažnju na tempo igre, uskladiti njihov intenzitet, igrati na 100% i nakon dve neuspešne utakmice, da bismo došli do ove pobede sa našim navijačima, protiv veoma dobrog tima", rekao je Vezenkov.

EVROLIGA

7.KOLO

Sreda

Olimpija Milano - Virtus Bolonja

Četvrtak

18.00 (1,20) Fenerbahče (19,00) Crvena zvezda (5,00)

18.45 (1,55) Real Madrid (14,5) Efes (2,70)

20.00 (1,60) Alba (14,5) Bajern (2,55)

20.00 (1,20) Olimpijakos (19,00) Partizan (5,00)

20.05 (2,15) Makabi (14,5) Barselona (1,80)

21.00 (1,70) Asvel (14,5) Žalgiris (2,30)

Petak

20.30 (1,80) Panatinaikos (14,5) Baskonija (2,15)

21.00 (2,15) Valecija (14,5) Monako (1,80)



tagovi

KK PartizanKK OlimpijakosPartizan Mozzart BetEvroliga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara