Džejms Naneli (©MN Press)
Džejms Naneli (©MN Press)

Partizan Mozzart bez Nanelija i Doužera u Superligi Srbije

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 12:43

"Imamo dosta povređenih igrača i nekih drugih problema, ali u kojoj god situaciji da se nalazimo uvek je najvažnije da reagujemo na pravi način", ističe Željko Obradović

Posle Frenka Kaminskog, koji je već otputovao u Sjedinjene Američke Države, poznato je i koja još dvojica stranaca neće igrati za Partizan Mozzart u Superligi Srbije. Odlučeno je da to budu Džejms Naneli i Pi Džej Doužer, kojima samim tim ističu ugovori što, ipak, ne znači i da su automatski završili saradnju sa crno-belima. Posebno ne Naneli, sa kojim će se verovatno uskoro pregovarati o ostanku u klubu.

Što se tiče poslednjeg turnira u sezoni, pravila Superlige Srbije nalažu da ekipe mogu imati četvoricu licenciranih stranaca, te je Partizan morao da precrta trojicu.

Izabrane vesti

"Sutra počinjemo Kosarkasku ligu Srbije u situaciji koja je previše delikatna što se nas tiče, imamo dosta povređenih igrača i nekih drugih problema. Ali u kojoj god situaciji da se nalazimo uvek je najvažnije da igrači i mi reagujemo na pravi način i da pokažemo sve ono što imamo unutra, da damo sve od sebe, i da igramo najozbiljnije Kosarkašku ligu Srbije, to je jedina želja koju imamo", izjavio je Željko Obradović.

Podsetimo, Naneli nije igrao poslednji meč finala ABA lige sa Crvenom zvezdom (0:3) pošto se na dan utakmice potukao sa Stefanom Lazarevićem iz protivničkog tabora. Amerikanac je ove sezone u Evroligi prosečno beležio 12.3 poena, uz 3.2 skoka i 2.6 asistencije, dok je u ABA ligi imao 10.2 poena, 3 asistencije i 2.8 skokova.

Doužer je u elitnom evropskom takmičenju imao prosek od 9.2 poena, 3.1 asistencije i 3 skoka, a u regionalnom 7.7 poena, 3.1 asistencije i 2.7 skokova.

Crno-beli će se u polufinalu sastati sa Megom, a prva utakmica je u petak od 18.30.

Evo i kompletnog spiska igrača na koje Obradović računa za srpsko prvenstvo: Džejlin Smit, Zek Ledej, Savo Drezgić, Aleksa Avramović, Balša Koprivica, Kevin Panter, Alen Smailagić, Ognjen Jaramaz, Aleksa Dimitrijević, Uroš Trifunović, Danilo Anđušić, Mateuš Ponitka, Bruno Kaboklo.



tagovi

KK PartizanDžejms NaneliPi Džej DoužerKLS

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara