Partizan na godišnjicu osvajanja Evrolige otvorio tematski šop

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 18:21

"Hteo bih da se zahvalim našem menadžmentu koji je dosta bio kreativan kada su u pitanje naši šopovi", rekao je Ostoja Mijailović

Na današnji dan pre tačno 32 godine, KK Partizan je postao šampion Evrope! Osvajači prvog izdanja Evrolige, ispisali su u sezoni 1991/92 jednu od najlepših sportskih bajki koja se i danas prepričava. Predvođeni trenerom početnikom Željkom Obradovićem koji je pravo iz igračkih patika seo na trenersku klupu, kao i sa ekipom čiji je prosek godina bio tek nešto veći od 21 godine, crno-beli su uspeli ono što ni jedan srpski klub nikada nije - postali su najbolji tim na Starom kontinentu. 

Zbog rata, mladi crno-beli momci su igrali daleko od svoje kuće, u predgrađu Madrida, čuvenoj Fuenlabradi. A samo jednu utakmicu, Partizan je odigrao u nekadašnjoj hali Pionir, danas dvorani koja nosi ime po tadašnjem savetniku Željka Obradovića, legendarnom profesoru Aleksandru Nikoliću. 

Izabrane vesti

Protiv Virtusa je izboren plasman na Fajnal-for u Istanbulu, a tamo... prvo Filips and potom Huventud iz Badalone...i toliko puta opisana trojka Saše Đorđevića na tri sekunde pre kraja meča. Kraj...71:70. Partizan je šampion Evrope! 

Danas, 32 godine kasnije, crno-beli su u znak sećanja na legendarnu generaciju, otvorili tematski šop na severnoj strani stadiona Partizana. Ovaj ogranak zvanične klupske prodavnice, pre svega je posvećen generaciji koja je 1992. donela najvredniji trofej srpskoj klupskoj košarci. 

Današnjem svečanom otvaranju, prisustvovali su članovi legendarne generacije: Zoran Stevanović, Slaviša Koprivica, Mlađan Šilobad, Branko Sinđelić, Vladimir Dragutinović, ekonom Nikola Tomašević i trener Željko Obradović. Takođe, prisutni su bili i predsednik crno-belih, Ostoja Mijailović, direktor Dule Karavesović i aktuelni zamenik kapitena, Danilo Anđušić. 

U ime Kluba, okupljenim predstavnicima medija se obratio predsednik Partizana Mozzart Bet, Ostoja Mijailović: 

"Hvala što ste došli u ovolikom broju na svečano otvaranje. Za nas je ovo važan trenutak, kao što je važno da klub razvija sportske rezultate i sport jako je važno da razvija taj biznis deo da bi klub imao od čega da živi. Hteo bih da se zahvalim našem menadžmentu koji je dosta bio kreativan kada su u pitanje naši šopovi. Ovo je jako lep datum posvećen jednoj istoriji Partizana. Želim da kažem našim navijačima da će ovih šopova biti u budućnosti otvorenih i u dijaspori, razmišljamo da otvorimo šop i u Banjaluci, verovatno i u Austriji, u Beču. Radimo na tom projektu i ovo je postao jako važan deo prihoda našeg kluba. Mi smo prošle godine kada su u pitanju šopovi uvećali 200 puta prihod u odnosu na pre tri godine", istakao je predsednik crno-belih. 



tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara