Detalj sa meča protiv Šlonska u Beogradu (© Star sport)
Detalj sa meča protiv Šlonska u Beogradu (© Star sport)

Partizan na oprezu: Da se u Poljskoj ne ponovi Litvanija

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.03.22. | 08:28

Košarkaški Partizana večeras igraju novi meč Evrokupa. Od 18.45 pet ukrstiće koplja protiv Šlonska

Nastavlja se Evrokup, a samim tim i Partizanova potera za sam vrh grupe A. Četa Željka Obradovića je trenutno druga sa 10 pobeda i pet poraza, ispred je samo Huventud sa dve pobede više. Crno-beli u utorak od 18.45 igra u Poljskoj protiv Šlonska.

Pored okršaja sa Poljacima, Partizan u poslednjem kolu igra protiv Trenta u Italiji, a meč Lokomotive Kubanj je suspendova iz dobro poznatih razloga.

Izabrane vesti

Pred sam meč je Obradović pričao naglasivši da je tim u potpunosti spreman kao i da je zdravstveni bilten dobar. Naime, pod znakom pitanja su bili Balša Koprivica i Jam Madar. Obojica su pirmili nezgodne udarce na meču protiv Igokee, ali nisu propustili treninge i igraće u utorak uveče.

Zanimljivo je istaći da je Partizan imao velikih muka protiv Šlonska na prvom meču u Beogradu kada je tek u finišu meča slomljen otpor.

Činjenica da smo igrali težak meč u Beogradu iziskuje da maksimalno ozbiljno pristupimo utakmici. Da shvatimo da u oba takmičenja u koja igramo nema slabog protivnika bez obzira na plasman i stanje na tabeli. Oni su specifičan tim zbog toga što igraju odbanu na piku na veoma poseban način i to je ono što je najvažnije kao priprema utakmice. Sve ostalo manje-više znamo i treba da igramo 40 minuta u jednom ritmu koji bi nam omogućio da pobedimo tu utakmicu", poručio je Željko Obradović

Koliko su u Humskoj oprezni dovoljno govori izjava Kevina Pantera, a najboljeg igrača crno-belih ove sezone.

"Sve me ovo podseća na Lijetkabelis i put u Litvaniju. Tada smo pobedili Zvezdu, a onda šta nam se dogodili samo par dana kasnije? Izgubili smo sa skoro 30 razlike. Sada smo za vikend pobedili Igokeu i opet se spremamo za put. Ipak, mislim da sada idemo sa drugačijim mentalitetom na meč i da nećemo dozvoliti da ponovo odigramo loše", rekao je Panter.

O ovoj temi je kratko pričao i trener Obradović.

"Ne očekuje pad kao tada. Motivacija i koncetracija su sve u ovom sportu. Reagovali smo posle Lijetkabelisa".

 Jedan od aduta na ovom meču za Partizan je i Alen Smailagić koji se polako vraća u formu posle povrede koju je zadobio još tokom Kupa Koraća u februaru.

"Moje mišljenje je da ne treba da se opuštamo. Imali smo par vezanih utakmica gde smo dobro odigrali, ali mi smo mlada ekipa i nadam se da se nećemo opustiti. Nadam se da će iskustvo našeg trenera vratiti na mesto ako dozvolimo da se opustimo. Mi smo mnogo bolja ekipa nego što smo bili u prvom meču i da ćemo doći do pobede koja nam treba da polako dižemo formu na šest utakmica pre kraja ligaškog dela u oba takmičenja", istakao je Smailagić

Što se tiče brojki, Partizan je u apsolutnoj prednosti u skoro svim aspektima. Postiže više poena,ima više asistencija, ukradenih lopti, blokada, manje izgubljenih lopti i bolje procente šuta. Poljaci imaju smao nešto više skokova u proseku od Partizana.

Šlonsk je među slabijim ekipama ove sezone u Evrokupu. U to nema dileme. Poljaci su upisali svega tri pobede čitave sezone u Grupi A ša samim tim ne bi smelo da se dogodi Partizanu da kiksne. Uz sve to dovoljno je da pogedaju jedini međusobni duel iz ove sezone kada su Poljaci pokazali zube u Beogradu pošto je Partizan slavio sa minimalnih 75:73. Ukoliko crno-beli budu odigrali bolje nego u Beogradu, sigurna pobeda neće izostati.

EVROKUP

16. KOLO

Utorak

18.00 (1.20) Turk Telekom (19.00) Trento (5.00)

18.00 (1.85) Lijetkabelis (14.00) Andora (2.05)

18.45 (5.50) Šlonsk (20.00) Partizan (1.17)

20.00 (1.80) Burg (14.5) Ulm (2.15)

Sreda

18.00 (3.05) Bursa (15.00) Valensija (1.45)

18.15 (4.40) Promiteas (17.00) Virtus (1.25)

20.00 (1.30) Cedevita Olimpija (16.00) Venecija (3.90)

20.30 Metropolitan - Huventud

21.00 (1.45) Gran Kanarija (15.00) Budućnost (3.05)


 


tagovi

KK PartizanSlask VroclavEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara