©MN Press
©MN Press

Partizan po budžetu osmi u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.04.24. | 19:33

Prvi čovek crno-belih ističe da se platežna sposobnost kluba ne sme potcenjivati

Predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović govorio je u emisiji "Večiti" na Sport Klubu o brojnim temama, a reč se povela i o budžetu aktuelnog osvajača Jadranske lige za tekuću takmičarsku godinu.

Izabrane vesti

"Naš budžet nije daleko manji od najplatežnijiih klubova. Na tim listama gde smo 10, 11. to je bruto budžet. Ali mnogi zaboravljaju da je u Španiji porez između 60 i 65 posto na igrače, a kod nas od 12 do 15 posto. Otprilike smo osmi po netu budžetu u Evroligi, a to je suštinsko merilo. Ne smemo da potcenjujemo naš budžet. Nismo u prva četiri, ali smo izuzetno konkurenti. Budžet svakako ne može da bude garancija rezultata. To je kao u fudbalu kad neko ima 75 poseda lopte i 20 kornera".

Zasmetalo je prvom čoveku crno-belih, što je klub prošle sezone često nazivan u javnosti podsmešljivim imenima.

"Prvi igrač koji je došao u Partizan bio je Đorđe Pažin. Mi smo doveli 20 ekstremnih talenata. Svi su dobili šansu kod Trinkijerija, Mute Nikolića, Šćepanovića i svih trenera u prethodnih sedam godina. Zvali su nas prošlle sezone KK Kamerun. Ismevali su nas jer smo često imali pet crnih igrača u petorci. Niko više nije pričao o KK Kamerunu kad smo igrali četvrtfinale Evrolige i osvojili ABA ligu.

Mijailović smatra da bi u Srbiji trebalo primeniti američki model i da Partizan i Crvena zvezda po uzoru na NBA klubove

KSS mora da obezbedi Partizanu i Zvezdi da imaju timove Partizan 2 i Zvezda 2, koji bi igrali u ABA 2 ligi i tamo razvijali mlade igrače".

Ostoja veruje da zna koja su tri glavna razloga za Partizanov podbačaj u odnosu na očekivanja.

"Mnogo smo vremena i energije uložili na dovođenje Mirotića, zatim smo izgubili smo od Olimpijakosa u Pireju greškom sudija, a na sve su se nadovezale i brojne povrede. To su sve bili faktori destabilizacije".



tagovi

KK PartizanOstoja MijailovićPartizan Mozzart Bet

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara