Košarkaši Partizana sa trenerom Željkom Obradovićem (©VTB League)
Košarkaši Partizana sa trenerom Željkom Obradovićem (©VTB League)

Partizan poklekao protiv Zenita, ništa od finala sa CSKA

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.09.22. | 20:33

Tim iz Sankt Peterburga slavio sa više od potrebnih 12 razlike

(od izveštača Mozzart Sporta iz Moskve)

Izvanredno je Partizan otvorio duel sa Zenitom. Kada je izgledalo da će crno-beli lako nadigrati rivala i doći do finala VTB Superkupa, došlo je do velikog pada u odbrani tokom drugog poluvremena, što je dovelo do poraza. Na kraju nećemo gledati klub iz Humske u finalu turnira protiv CSKA. Mogao je Partizan i porazom u borbu za pehar, ali četa Ćavija Paskvala je slavila sa preko potrebnih 12 poena razlike - 81:65.

Izabrane vesti

Vezao je Zenit čak 16 poena bez odgovora Partizana što je bilo dovoljno da se prvo anulira prednost koju su stvorili Madar i Anđušić u finišu treće deonice. Tim Ćavija Paskvala je potom dodao gas u poslednjih 10 minuta i na kraju naneo ubedljiv poraz crno-belima koji su u Rusiji bez Alekse Avramovića, Dantea Egzuma i Alena Smailagića.

Baš kao protiv Lokomotive, Obradović je zahtevao maksimum od svojih igrača u okršaju protiv Zenita. Bio je to duel vredan nekog internacionalnog takmičenja. Kada na jednoj strani imate Željka Obradovića, a na drugoj Ćavija Paskvala, zagarantovan je meč visokog intenziteta i kvaliteta.

Iako su i dalje pripreme, ABA liga i Evroliga je sve bliža, a samim tim je i formu potrebno ubaciti u viši nivo.

Meč je ponovo obeležio trener crno-belih koji je kostantno držao čas košarke igračima na klupi i terenu.

Kada je išlo po njegovoj zamisli, crno-beli su izgledali dobro. Posebno u uvodnim minutima kada je Anđušić vezao nekoliko dobrih poteza za početnih 8:0. Ipak, nije sve glatko išlo. Pokušao je Obradović svima da podeli minute, dok je Paskval imao znatno užu rotaciju koja je uspela da preokrene rezultat u drugoj deonici.

Ali onda su najiskusniji u Partizanu preuzeli odgovornost. Naneli je zaustavio nalet Rusa, da bi poluvreme sjajno finiširao i Jam Madar poenima za četiri poena prednosti.

Bila je to samo najava jake utakmice u drugom poluvremenu.

U nastavku je ponovo u prvom planu bio Anđušić - ovoga puta kao asistent. U maniru Nikole Jokića, poslao je pas preko celog terena, a na Madaru je bilo samo da završi kontru. Bio je to znak za Paskvala da zatraži minut odmora jer je Partizan poveo sa plus sedam i počeo da se odvaja.

Nije ni minut odmora pomogao jer je već u narednom napadu Madar dva puta odigrao izvanrednu odbranu, dobio je pohvale svih sa klupe. Čini se da je mladi Izraelac u sjajnoj formi koju je uhvatio na Evrobasketu i sada samo preneo na Partizan.

Ipak, prelaskom Izraelca na klupu, spao je intenzitet odbrani, a Zenit je to bez milosti iskoristio za seriju 12:0 i novi preokret. U pojedinim momentima crno-beli su bili nezadovoljni odlukama sudija,a pred sam kraj treće deonice i Obradović je dobio upozorenje.

Veliki pad od tri minuta je na kraju koštao crno-bele utakmice. Dve trojke na startu treće deonice su bile ključne, Zenit je otišao na plus 11. Uprkos naporima crno-belih upisan je poraz, na kraju ubedljiv, iako je Partizan imao vrlo dobrih minuta tokom meča, ali toliko pominjani period sa finiša treće i početka četvrte deonice je odredio na kraju sve.

Najbolji je u Obradovićevoj ekipi bio Džejms Naneli sa 18 poena, dok je Jam Madar dodao 15, uz čak šest ukradenih lopti i pet asistencija. Zek Ledej je brojao do devet, dok je Danilo Anđušić uz osam poena upisao i šest ukradenih lopti i četiri završna dodavanja.

Zenit je do trijumfa vodio Denis Zaharov sa 16 poena, Tomas Vimbuš je brojao do 14, dok je dvocifren sa 11 poena bio i Igor Volhin. Svi košarkaši ruskog tima upisali su se u listu strelaca.

ZENIT - PARTIZAN 81:65

(23:22, 14:18, 21:13, 23:12)

Dvorana: VTB Arena (Moskva)

Sudije: Semen Ovinov, Sergej Beljakov, Artem Lavruhin

Zenit: Solomon 5, Zubkov 4, Karašev 3, Homsli 7, Zaharov 16, Klimenko 6, Fridzon 5, Tomason 2, Vimbuš 14, Toropov 5, Volhin 11, Toptunov 3

Partizan: Madar 15, Anđušić 8, Naneli 18, Koprivica 6, Vukčević 2, Trifunović, Lesor 7, Jovanović, Papapetru, Panter, Ledej 9


tagovi

KK PartizanKK ZenitVTB Superkup

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara