Alen Smailagić (© Star Sport)
Alen Smailagić (© Star Sport)

Partizan Mozzart Bet ponovo u Hali sportova - sa jednim treningom na Megu

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.02.23. | 08:23

Meč je na programu u nedelju, 5. ferbuara od 18:30.

Partizan se vraća u Halu sportova. Ovog puta, crno-beli će u svom nekadašnjem domu biti gosti na utakmici 18. kola ABA lige protiv Mege. Ekspedicija Partizana Mozzart Bet se iz Kaunasa vratila u ranim jutarnjim časovima u subotu. Istog dana je odradila jedan trening u kultnoj dvorani i tako se spremila za Megu koja je umela da iznenadi crno-bele prošle sezone.

Trener Željko Obradović je pozvao na oprez. Ovo će biti četvrta utakmica u sedam dana. Mornar, Asvel, pa gostovanje u Kaunasu i sada Mega. Sve su crno-beli rešili u svoju korist, a sada gledaju da kompletiraju sjajnu seriju.

Izabrane vesti

"Očekuje nas veoma teška i važna utakmica. Imamo iskustvo od prošle godine sa Megom koje nas opominje i sigurno da moramo ući u taj meč maksimalno pripremljeni. Mlada su i ambiciozna ekipa koja će sigurno dati sve od sebe protiv nas. ABA liga je za nas važna i ova utakmica je čak i važnija nego ona koju smo sinoć dobili u Kaunasu", istakao je Obradović

Očekuje se da trener crno-belih ponovo kombinuje sa minutažom, a to je šansa za Alena Smailagića da posebno zablista, iako i u Evroligi ima značajnu ulogu.

"Sledi nam Mega za koju imamo jedan dan da se pripremimo. Nije vreme da razmišljamo o onome što je bilo niti da uživamo u nekim pobedama, već samo da mislimo o onome što sledi. Jutros smo doputovali, večeras treniramo i spremamo se da u taj meč uđemo sa maksimalnom koncentracijom. Ima nas dosta u timu koji smo se prošle godine opekli protiv Mege nakon evropske utakmice i sigurno je da moramo pokazati da smo tu lekciju naučili", poručio je Smailagić. 

Trener Mega Marko Barać ističe da je pred njegovim izabranicima još jedan veliki izazov:

"Partizan je trenutno najbolji napadački tim u evroligi. U poslednje vreme igra izvanredno u oba pravca i kao rezultat toga pobeđuje većinu protivnika u oba takmičenja sa ogromnom razlikom. Ova utakmica je za nas veliki ispit, ali i veliko zadovoljstvo. Pozivam sve ljubitelje košarke da dođu i da uživaju u košarci", rekao je Barać.

Kapiten Luka Cerovina je svestan da je pred Megom težak zadatak, ali uzda se u domaći teren i seriju dobrih rezultata:

"Očekuje nas veoma teška utakmica protiv ekipe Partizana koja je u sjajnoj formi. Nadam se da ćemo i mi nastaviti sa dobrom igrom i tražiti svoje šanse na domaćem terenu. Pozivam i sve ljubitelje košarke da dođu i uživaju u još jednoj sjajnoj košarkaškoj predstavi", istakao je Cerovina.

Meč je na programu u nedelju, 5. ferbuara od 18:30. 

ABA liga, 18. kolo

Petak

Split - Zadar 89:85

/Nelson 23 - Božić 23, 10sk, 9as/

Subota

17.00 MZT - Cedevita

19.00 Budućnost - FMP

Nedelja

16.30 (1,05) Crvena zvezda (27,00) Igokea (10,00)

18.30 (7,50) Mega (23,00) Partizan Mozzart Bet (1,10)

20.30 (1,45) Studentski centar (15,00) Mornar (3,05)

Ponedeljak

18.00 (1,55) Borac Mozzart (14,5) Cibona (2,70)



tagovi

KK PartizanKK Mega

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara