Foto: KK Partizan
Foto: KK Partizan

Partizan posle drame srušio Manresu, Vukčevićev koš doneo pobedu

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.09.22. | 21:58

Posle tri poraza, crno-beli vezali dva trijumfa na pripremama za narednu sezonu

Posle pobede nad Barselonom na meču zatvorenom za publiku, Partizan je večeras u vrlo dramatičnom meču savladao Manresu 98:96. U većem delu susreta, crno-beli su bili u velikom zaiostatku, ali je viđen veliki preokret u drugom poluvremenu. Na kraju epitet heroja ide u ruke tandemu Naneli-Vukčević. Amerikanac je u poslednjem napadu pri nerešenom rezultato sjajno probio odbranu protivnika i pravovremenom asistencijom uposlio mladog Tristana Vukčevića koji je pogodio pobedonosni koš na manje od tri sekunde pre kraja.

Podsetimo da na ovom čeku za crno-bele nije igrao Alen Smailagić koji je povredio ložu i prema prvi procenama čeka ga barem dva meseca pauze. Povređen je i Aleksa Avramović koji se i dalje oporavlja. Po povratku ekipe u Beograd očekuje se dolazak Jama Madara i Joanisa Papapetrua koji su igrali Evrobasket za Izrael, odnosno Grčku.

Izabrane vesti

Partizan je vrlo loše otvorio utakmicu. Primio je čak 34 poena, a na poluvremenu je imao zaostataak od 10 poena. Međutim u nastavku se ekipa Željka Obradovića probudila, odigrala znatno bolje u odbrani i na kraju pobedila na već opisan način asistencijom Nanelija i košem Vukčevića

Što se strelaca tiče, najefikasniji je ponovo bio Matijas Lesor sa 19 poena. Odličan je bio i Džejms Naneli sa 17 poena, pratio ih je Danilo Anđušić sa 14 poena. Ubacio je tri trojke iz četiri pokušaja.

Dvocifren je bio još Kevin Panter sa 13 poena, Uroš Trifunović je upisao 12, a Dante Egzum 11.

Posle nekoliko dana u Beogradu, Partizan se sprema za još jedan put. Ovoga puta za Moskvu gde ih čeka Superkup VTB lige gde učestvuje još Mega, CSKA, Zenit, Lokomotiva i Uniks.


tagovi

KK PartizanTristan Vukčević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara