Košarkaši Partizana (©MN Press)
Košarkaši Partizana (©MN Press)

Partizan posle neprospavane noći traži povratak na pobedničke staze

Vreme čitanja: 4min | uto. 25.01.22. | 10:45

Crno-beli u 11. kolu Evrokupa gostuju u Ankari

Posle iznenadnog poraza od Mege Mozzart u odloženom meču 13. kola ABA lige minulog četvrtka, košarkaši Partizana nastavljaju sa borbom u Evrokupu. U okviru 11. runde čeka ih duel sa Turk Telekomom u Ankari, protiv tima koji je nanizao dva poraza na međunarodnoj sceni bez pomoći prve zvezde tima Erona Herisona (18.00).

Imali su crno-beli velikih problema sa dolaskom u Tursku, s ozbirom da im je let na dan puta preusmeren u Izmir usled loših vremenskih uslova u Istanbulu. Posle celodnevnog čekanja u Izmiru, u glavni grad stigli su tek u tri ujutru po lokalnom vremenu, samo 15 sati do početka utakmice.

Izabrane vesti

Problemi sa letom i kasni dolazak u Ankaru mogli bi da ostave danak na izabranike Željka Obradovića koji iza sebe imaju naporan period s ozbirom da su od 3. januara odigrali šest utakmica. Posledice gustog rasporeda došle su do izražaja u duelu sa Megom Mozzart minule sedmice, pa je Partizan pretrpeo iznenađujuć poraz od ekipe Vladimira Jovanovića (90:93) - peti u sezoni, treći u regionalnom prvenstvu.

Dobra vest je da trener Obradović konačno ima kompletan roster na raspolaganju, pa bi pojačana rotacija mogla da umanji posledice napornog leta i serije odigranih utakmica.

"Turk Telekom je ekipa koja je promenila trenera i novi trener je uveo neke nove stvari. Drugačije reaguju u odbrani i imaju neke drugačije postavke u napadu. Imamo skauting iz prve utakmice u odnosu na individualni kvalitet, ali sigurno da je novi trener doneo neke izmene pa smo u odnosu na to probali da reagujemo na treningu. Svih 14 igrača su konačno zdravi i prisutni na treningu, što nas raduje i nadamo se da će tako biti i ubuduće", istakao je šef struke Partizana.

Dok je kadrovska situacija u Humskoj konačno dovedena u red, Turk Telekom je poslednjih mesec dana igrao bez pomoći najboljeg strelca Herisona. Bivši košarkaš Olimpijakosa i Galatasaraja se povredio u susretu sa Pinar Karšijakom 18. decembra i od tad nije kročio na parket. Iako su prve informacije bile da bi van terena mogao da provede oko dva meseca, košarkaš je putem društvenih mreža nedavno istakao da je blizu povratka na teren. Još nije poznato da li je spreman da pomogne ekipi u duelu sa crno-belima, ali sve i da se nađe u protokolu, minutaža će mu biti pažljivo dozirana.

Povreda prve zvezde tima naterala je sastav iz Ankare da reaguje, pa je angažovan bivši igrač Minesota Timbervuvlsa Džered Terel. Ovaj 26-godišnji bek je u Evropi već dve godine, a pre Turske igrao je u Izraelu (Hapoel Eliat) i Ukrajini (Dnjepar). Debi u Evrokupu upisao je u minulom kolu, kada je u porazu od Metropolitana upisao devet poena.

Za razliku od Partizana koji je posle serije od pet pobeda u oba takmičenja pretrpeo poraz od Mege Mozzart, Turk Telekom je već dva kola bez trijumfa u Evrokupu, dok je u Turskoj vezao dva trijumfa posle niza od tri vezana neuspeha. Na međunarodnoj sceni je najpre deklasiran u Hamburgu (74:94), dok je minule sedmice bio nemoćan u okršaju u Parizu protiv Metropolitana (82:99). Bez Herisona je ostvario samo tri pobede, savladao je Lijetkabelis (65:60) dok je u Superligi bio bolji od timova sa začelja tabele - Afjona (135:85) i Bujukčekmedžea (86:62).

Košarkaši Turk Telekoma (Foto: MN Press)Košarkaši Turk Telekoma (Foto: MN Press)

Ekipu je pritom sredinom decembra preuzeo nemački stručnjak Henrik Rodl. Dolazak bivšeg stratega berlinske Albe u startu je uticao da Turk Telekom zaigra nešto bolje u odbrani, ali je usledio loš ritam i serija mečeva u kojima je Turk Telekom primao preko 85 poena (toliko su postigli juniori ekipe iz Afionkarahisara pre samo devet dana).

Centri Partizana će imati težak zadatak na oba kraja terena protiv bivšeg košarkaša Mornara i Olimpijakosa Oktavijusa Elisa, koji je prvi bloker Evrokupa sa 1,9 rampi po meču. Takođe, moraće da obrati pažnju i na bivšeg košarkaša Fenerbahčea Aleksa Pereza, koji je u poslednje vreme veoma raspoložen, te je u prethodnom kolu ubacio 21 poen (sedam asistencija) Metropolitanu i glavni je organizator igre Rodlove ekipe.

Crno-beli su prvi meč sa turskim sastavom prilično lako rešili u svoju korist (85:59) uz 19 poena Kevina Pantera.

"Pobedili smo ih u prvom meču kod kuće, ali ovo je nova utakmica. Biće teže, treba se spremiti za gostovanje, a siguran sam da će se i oni dobro pripremiti. Moramo i da se podignemo nakon poraza od Mege. Cilj nam je da se vratimo u pobednički ritam", istakao je najbolji strelac crno-belih i sedmi najefikasniji igrač takmičenja (17,89 poena po meču).

EVROKUP - 11. KOLO

Utorak

18.00: (3,05) Turk Telekom (15,0) Partizan (14,5)

19.00: (2,15) Ulm (14,5) Virtus Bolonja (1,80)

20.00: (3,90) Šlonsk (16,0) Metropolitan (1,30)

20.30: (1,30) Valensija (16,0) Budućnost (3,90)

Sreda

17.30: (1,17) Lokomotiva Kubanj (20,0) Lijetkabelis (5,50)

18.00: (1,80) Bursa (14,5) Venecija (2,15)

19.30: (3,05) Hamburg (15,0) Huventud (1,45)

20.00: (1,60) Burg (14,5) Cedevita Olimpija (2,55)

20.00: (2,70) Trento (14,5) Andora (1,55)

21.00: (1,25) Gran Kanarija (17,0) Promiteas (4,40)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanKK Turk TelekomŽeljko ObradovićKevin PanterAron HerisonOktavijus ElisEvrokup

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara