Partizan posle Virtusa dobio još jednog Italijana u grupi, sutra možda još jednog

Vreme čitanja: 4min | uto. 17.12.19. | 23:11

Trento dobio Unikahu i osigurao četvrto mesto u svojoj grupi, Breša kandidat za treće mesto u Grupi C

Ranije tokom dana, Partizan je saznao da će u drugoj fazi Evrokupa između ostalog putovati u Italiju na noge čuvenom Virtusu iz Bolonje. Ali to im neće biti jedini izlet na Apeninsko poluostrvo, pošto će u nastavku nadmetanja posetiti i jednog starog znanca. Trento je večeras na svom terenu uspeo da zabeleži pobedu protiv Unikahe, što je bio uslov da na kraju završi na četvrtom mestu koje ga vodi u duele sa crno-belima - 88:76.

Unikahi pobeda nije apsolutno ništa značila. Španci su već pre ovog kola obezbedili prvo mesto, pošto su imali dve pobede više od prvog pratioca Galatasaraja. Samim tim, nisu sve vreme držali „papučicu za gas“.

Izabrane vesti

Ključnu seriju Italijani su napravili sredinom trećeg kvartala kada su vezali deset uzastopnih poena i tako otišli na velikih 16 poena prednosti, koju Unikaha sve do samog kraja meča nije uspela da sustigne, iako je u jednom trenutku uspela da priđe samo četiri poena iza. Tada je "proradio" iskusni Alesandro Đentile, pogodio važnu trojku i tako odbio nalet Španaca.

Trento ne može "više" od četvrtog mesta, pošto bolji međusobni skor od njih imaju i Galatasaraj i Oldenburg, čak i da sutra izgube svoje utakmice protiv Arke, odnosno Budućnosti.

Nekoliko košarkaša istaklo se kod domaćih. Prednjačio je Džejms Blekmon sa 19 poena, a odlični su još bili Alesandro Đentile sa 17 poena, kao i Davide Paskolo i Rašard Keli koji su upisali po 12 poena. Sa druge strane, Unikahu je predvodio Dario Briuzela sa 14 poena, dok je Džoš Adams imao samo jedan manje.

Meč je dosta bolje otvorio gost, koji je otišao na šest poena prednosti, ali je tada ujedno i stao, pa su Italijani uspeli da se izdignu i da preokrenu rezultat. Međutim, sve je tada još uvek bilo otvoreno, pošto sve do sredine druge četvrtine prednost nije bila preterano velika, ni za jedne, a ni za druge.

Tada kreće prva velika serija Trenta na ovoj utakmici. Italijani su uspeli da nanižu čak 12 vezanih poena i da odu od 26:32 do 38:32, što je bio prilično jak udarac za goste. Domaćin je tu prednost čak do kraja poluvremena uspeo da uveća za još jedan koš – 45:37.

Distanca između dva tima nastavila je da se uvećava i na početku trećeg kvartala, ali je tada inat proradio i kod gostiju, koji nisu baš želeli tako ubedljivo da izgube u Italiji. Prišli su na šest poena zaostatka, ali to kao da ih je zadovoljilo, pa je usledio novi bolan pad. Trento upisuje novi niz od deset poena, pa je razlika dostigla i velikih plus 16. No, Trento je ove godine navijače nekako i navikao na dramu, pa je već do kraja kvartala ovu prednost uspeo dobro da otopi.

Nešto sporije su i jedni i drugi ušli u poslednji kvartal, igralo se prilično tvrdo na one strane, ali je vladala egal situacija što je na ruke išlo domaćima, koji su tako svakim napadom bili bliži četvrtom mestu. Unikaha je, doduše, tada vezala nekoliko važnih poena, pa je preko Vaščinskog prišla i na samo četiri poena zaostatka, ali su tada na scenu stupili Foraj, Keli i Đentile, koji su preuzeli odgovornost u domaćem sastavu i obezbedili mu miran san večeras, pošto neće morati da zavise od ishoda sutrašnjih utakmica. Sa četvrtog mesta idu na noge Partizanu i Virtusu u narednom krugu Evrokupa.

Breša je u preostaloj utakmici dana uspela da savlada Nanter i tako obezbedi prolazak u dalji tok takmičenja - 85:78. No, još uvek nije sigurno sa koje pozicije će to biti, pošto će sve zavisiti od ishoda preostala dva susreta, koji su na programu sutra u toku večeri.

Večeras su Italijani susret prelomili u trećoj četvrtini kada su došli do dvocifrene prednosti koju Francuzi nisu uspeli da istope sve do samog kraja. Doduše, u poslednjem minutu su mogli da priđu na samo dva poena zaostatka, ali je tada sve krenulo nizbrdo po goste. 

Kada se sve podvuče, Breša ima najveće šanse da se nađe sa crno-belima u grupi, pošto u njihovu grupu upada u dve od četiri moguće opcije. Neophodno je da sutra Huventud zabeleži pobedu protiv Cedevita Olimpije na gostujućem terenu kako bi se to i ostvarilo. No, ukoliko do trijumfa dođu Uniks i Cedevita Olimpija, put Beograda će Darušafaka, dok crno-bele u slučaju pobeda Darušafake i Cedevita Olimpije očekuju mečevi sa Huventudom.

EVROKUP - POSLEDNJE KOLO

Grupa A

Utorak
Promiteas - River Andora 66:80
/Elis 13 - Voker 16/

Monako - Virtus Bolonja 72:81
/Bakner 12 - Teodosić 25/

Sreda
18.30: (1,70) Makabi Rišon (14,5) Ulm (2,30)

Grupa B

Utorak
Tofaš - Lokomotiva Kubanj 92:90
/Medžija 21 - O'Brajant 18/

Sreda
20.00: (1,45) Venecija (15,0) Ritas (3,05)
20.30: (1,05) Partizan (27,0) Limož (10,0)

Grupa C

Utorak
Breša - Nanter 85:78
/Lensdaun 19 - Kordinije 19/

Sreda
17.30: (1,35) Uniks Kazanj (16,0) Darušafaka (3,50)
18.30: (1,70) Cedevita Olimpija (14,5) Huventud (2,30)

 

Grupa D

Utorak
Trento - Unikaha 88:76
/Blekmon 19 - Brisuela 14/

Sreda
18.00: (1,17) Galatasaraj (20,0) Arka Gdinja (5,50)
20.45: (1,60) Oldenburg (14,5) Budućnost (2,55)

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara