Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Partizan proradio! Tomas uživa da muči Veneciju, Mekintajer odličan

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.10.20. | 22:28

Prvo slavlje crno-belih u sezoni, jako važno za nastavak sezone - 22 razlike

Proradio je Partizan, mnogi bi rekli - konačno! Posle dva poraza na startu sezone crno-beli su dočekali nezgodnu Veneciju u okviru Evrokupa i uspeli su da slome otpor tima koji im nikako ne leži. Ne samo da je Parni valjak ovako ubedljivo došao do bodova, sa velikom razlikom nego je i skinuo deo pritiska sa leđa, te dobio važnu injekciju samopouzdanja za sve što ga čeka - 95:73. Jako, jako, jako važna pobeda za Partizan i trenera Vlada Šćepanovića.

Svakako najzaslužniji za ovaj poduhvat bio je Rašon Tomas koji je odigrao savršen meč, mučio je Veneciju na 1000 načina i očigledno je da mu je ovo omiljeni protivnik jer je to radio i u dresu Sasarija, a i prošle sezone igrajući za Partizan. Pridružili su mu se Miler Mekintajer i Jaramaz, pa je Partizan krajem treće i početkom četvrte četvrtine proradio i otišao na preko 20 poena prednosti. Tu je meč rezultatski bio rešen. Drugo poluvreme je bilo ključno.

Izabrane vesti

Tomas je meč završio sa 22 dat poena, tri manje je ubacio Mekintajer, a 17 Jaramaz.

Partizan na ovom meču nije računao na Veličkovića i Angolu, dok se u timu prvi put ove sezone našao Rade Zagorac pa je tim Vlada Šćepanovića tako za ovaj susret dobio pojačanje.

Očekivano je Mičel Vat pravio probleme crno-belima ispod koša, a dobar početak utakmice imao je i Miler Mekintajer sa pogocima sa poludistance i na tome je mogao da gradi samopouzdanje za nastavak utakmice.

Dangubić je posle 10 minuta igre imao 0/3 za dva i 1/4 sa linije za slobodna bacanja. Na sve to se nadovezao Janković kome je protivnik uzeo živu loptu iz ruku, stegla je Venecija odbranu uz pomoć kombinovane zone, pa je Partizan sa tim imao mnogo problema. Kao da nije imao ideju kako da je napadne.

Ravnotežu je pravio Zagorac odličnom odbranom, kao u situaciji kada je proigrao Mekintajera koji je time vratio prednost na stranu Partizana. Igralo se u prvom delu poen za poen, pa tako i nije čudo što je posle 20 minuta igre Venecija imala prednost od 43:42.

Partizan se držao uz pomoć poena Mekintajera i Jaramaza, ali je utisak da je nedostajalo prave energije kod crno-belih, da prorade i krenu da igraju kako znaju. Problem su mu pravile trojke jer su crno-beli gađali samo 3/14 van linije 6,75 u prvom poluvremenu.

U trećoj deonici Partizan je zaigrao bolje, pre svega je malo doterao odbranu, Venecija je mašila neke šuteve, a Rašon Tomas se aktivirao u napadu i podsetio na prošlogišnji obračun u Veneciji gde je terorisao i Deja i odbranu Venecije. Imao je sjajnu rolu i doprineo je preokretu Partizana koji je imao inicijativu i napravio razliku od šest poena.

Na krilima Tomasa (stigao do 19 datih poena bez promašaja!), te vrlo raspoloženog Mekintajera, Partizan je uspeo da se odvoji prvi put i da u poslednju deonicu uđe sa 17 poena prednosti. Nije želeo Parni valjak da mu se ponovi Huventud.

I to ovoga puta nije dopustio.

EVROKUP: Partizan - Venecija 95:73 (23:23, 19:20, 33:15, 20:15)

Sudije: Hristodulu, Difala, Konstatinovs

PARTIZAN: Mika 8, Miler Mekintajer 18, Zagorac 4, Pejdž 8, Dangubić 3, Gordić 2, Janković Stefan 5, Jaramaz 17, Janković Nikola 2, Tomas 22, Trifunović, Mozli 6

VENECIJA: Kasarin 2, Stoun 3, Bramos 11, Tonut 8, Dej 5, De Nikolao, Vidmar 8, Čapel 9, Macola, Ćerela 8, Fotu 3, Vat 16



tagovi

Kodi Miler MekintajerRašon Tomas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara