Detalj sa utakmice (© ABA liga)
Detalj sa utakmice (© ABA liga)

Partizan sa plus 20 pokušao da zaleči rane sa derbija i spremi se za Istanbul

sub. 06.01.24. | 20:34

Posle poraza od Crvene zvezde u Evroligi, crno-beli odigrali dobar meč protiv slabašne Krke i tako napravili uvertiru za znatno bitnije mečeve koji ih čekaju naredne nedelje u Evroligi

Kada izgubite večiti derbi na način na koji je to uradio Partizan Mozzart Bet u četvrtak, onda nikako nije lako resetovati glavu i nastaviti da igraš utakmice kao da se ništa nije dogodilo. Jednostavno neki porazi bole više od drugih, a onaj od crveno-belih definitivno spada među najbolnije zbog katastrofalnog izdanja izabranika Željka Obradovića, posebno u prvom poluvremenu. Baš zbog svega navedenog je bilo bitno videti kako će crno-bela ekipa reagovati svega 48 sati kasnije protiv tima koji objektivno ne bi mogao da isparira niti u jednom jedinom segmentu. Na kraju smo videli da je Partizan na duelu protiv Krke pristupio na najbolji mogući način slavivši sa ubedljivih 96:76.

Jasno je svima da je kvalitet bio na strati crno-belih. Na svim pozicijama Partizan Mozzart Bet ima neuporedivo kvalitetnije igrače, međutim to je bio i slučaj protiv Mege i Igokee pa se dogodilo ono što se dogodilo. Šokantan poraz. Ovoga puta klub iz Humske nije ostavio ni promil šanse protivniku iz Novog Mesta koji je bio u dvocifrenom zaostatku posle svega nekoliko minuta.

Naneli, Kaboklo, Vukčević i Panter su odmah postavili stvari na svoje mesto. Sa pet trojki u prvih 10 minuta su širom otvorili vrata pobede, prednost je narasla do čak 20 poena prednosti do poluvremena kada je postalo kristalno jasno da je ovaj meč rešen i da do kraja susreta trener Obradović može da kombijuje sa igračima pa su vrlo brzo svi dobili priliku da zaigraju, pre svih Uroš Trifunović koji se posle više od mesec dana vratio na parket posle povrede butnog mišića. Iako Krka nije neko merilo, može da raduje izdanje Trifunovića, posebno u drugom kvartalu kada je imao nekoliko izrazito kvalitenih poteza.

Ono što ne može da raduje je činjenica da na ovom meču nije bilo Zeka Ledeja i Alena Smailagića. Ledeja već nedelju dana muči hematom na kuku, zbog toga nije igrao protiv Asvela i Zvezde, a posebno je na večitom derbiju bilo vidljivo koliko fali ovoj ekipi Partizana. Ostaje da se vidi da li će medicinski tim kluba iz Humske uspeti terapijama da osposobi Ledeja da krene put Istanbula u ponedeljak gde je zakazan meč protiv Fenerbahčea u utorak u okviru 20. kola Evrolige. Biće to samo početak vrlo naporne nedelje za Partizan koji u četvrtak igra vrlo bitan meč protiv Makabija.

Što se tiče drugog poluvremena protiv Krke. Razlika je išla i na preko 30 poena, priliku su dobili svi igrači. Pet košarkaša je bilo na dvocifrenom učinku. Prednjačio je Tristan Vukčević sa 16 poena, Frenk Kaminski je imao 11, dok su Bruno Kaboklo, Džejlin Smit i Balša Koprivica dodali po 10.

Partizan Mozzart Bet - Krka 96:76

/30:14, 29:15, 21:23, 16:24/

Partizan Mozzart Bet: Smit 10 (3as), Vukčević 16, Koprivica 10 (5sk), Panter 5, Jaramaz 4, Naneli 7, Trifunović 5, Anđušić 6 (0/4 za tri), Doužer 7, Ponitka 5, Kaminski 11 (4/4 za dva, 1/3 za tri), Kaboklo 10 poena (2/2 za dva, 2/2 za tri).

Krka: Planinić 2, Hamilton 10, Stergar 10, Bačvić, Cerkvenik 10, Jurković 5, Špan 15, Škedelj 8, Radovanović 6, Macura 10.



ABA LIGA - 15. KOLO

Četvrtak

Igokea - Split 77:80 (produžecima)

/Atić 25 - Šorter 21/

Petak

Budućnost - Mornar 103:100 (produžecima)

/Mihailović 27 - Dan Martin 21/

FMP - Cibona 72:77

/Stojanović 23 - Mustapić 20/

Subota

Cedevita Olimpija - Crvena zvezda 96:86

/Matković 23 - Jago, Nedović 24/

Partizan Mozzart Bet - Krka 96:76

/Vukčević 16 - Špan 15/

Ponedeljak

18.00 Borac - Mega

18.00 Zadar - Studentski Centar



tagovi

KK PartizanKrkaABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara