Partizan sad definitivno zavisi samo od večitog rivala

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.04.24. | 22:28

Baskonija savladala Real Madrid u španskoj prestonici, uz 35 poena fantastičnog Markusa Hauarda, i obezbedila učešće u plej-inu - 95:91

Veče u Evroligi završeno najgorim mogućim epilogom po Partizan Mozzart Bet. Nakon što je Anadolu Efes kao gost savladao Fenerbahče (82:80), to isto učinila je i Baskonija, koja je nadigrala Real Madrid u španskoj prestonici i zvanično obezbedila učešće u plej-inu - 95:91.

To znači da crno-beli do 10. pozicije mogu samo ukoliko u poslednjem kolu savladaju Valensiju na svom terenu, a Crvena zvezda trijumfuje kao gost u Istanbulu protiv Anadolu Efesa.

Izabrane vesti

Najzaslužniji za trijmuf ekipe Duška Ivanovića bio je Markus Hauard, koji je bio nezaustavljiv za odbranu kraljevskog kluba. Odlični bek ekipe iz Vitorije postigao čak 35 poena, uz sedam pogođenih trojki, a u trenucima odluke preuzeo je stvari u svoje ruke i rešio pitanje pobednika. Odličan u gostujućim redfovima je bio i Metju Kostelo sa 19 poena, dok je Čima Moneke ubacio 11, uz devet skokova.

Kod Madriđana je Mario Hezonja bio najefikasniji sa 18 poena, dva manje je ubacio Džanan Musa, dok je Fakundo Kampaco upisao 12 poena i imao devet asistencija.

Baskonija je dve i po četvrtine bila u rezultatskom deficitu. Real je u prvoj četvrtini imao 15 poena prednosti (27:12, a u drugoj 13 (35:22). Ipak, Ivanovićev tim se postepeno vraćaom, uspeo da stigne do egala, i potpuno se vratio u meč..

Ekipa Ćusa Matea je i na početku poslednje deonice otišla na +6, ali je usledila serija 13:0 ekipe Duška Ivanovića koja je odredila dalji tok utakmice. Madriđani su 19 sekundi pre kraja, poenima Džanana Muse, prišli na samo dva poena zaostatka, ali je Hauard bio siguran sa linije penala.

Baskonija se ovom pobedom izjednačila sa Virtusom na deobi osmog mesta, pa će okršaj u Bolonji u poslednjem kolu direktno odlučivati o toj poziciji.

------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------

Ekipa Luke Bankija je večeras u italijanskom derbiju poražena od Olimpije u Milanu (75:90). Sastav Etorea Mesine je zadržao šanse za plej-in, pošto ima pobedu manje od Efesa, ali i bolji međusobni skor. Nikola Mirotić je meč okončao sa dabl-dabl učinkom od 18 poena i 11 skokova, dok je najefikasniji igrač utakmice bio Toko Šengelija sa 21 poenom.

Virtus je kontrolu igre i rezultata preuzeo u drugoj četvrtini, dok je u trećoj u nekoliko navrata bio dostizao maksimalnu prednost od 24 poena razlike. To je ekipi Etorea Mesine omogućilo da rutinski privede posao kraju u poslednjem kvartalu utakmice.

Panatinaikos je vezao četvrtu pobedu i nastavio bitku za drugo mesto. Atinski "zeleni" su savladali Bajern u Minhenu rezultatom 82:75, uz 17 poena Kendrika Nana.

Nemački tim je početkom poslednjeg perioda uspeo da dođe do kratkotrajne prednost (65:63), ali je ekipa Ergina Atamana dodala gas u samoj završnici i na siguran način došla do trijumfa. Huančo Ernangomes je postigao 14 poena u pobedničkom sastavu, Matijas Lesor je ubacio poen manje, uz pet skokova, dok je Kostas Slukas postigao 12. uz šest skokova i sedam asistencija.

Kod Bajerna je najefikasniji bio Nik Vajler Beb sa 15 poena, Serž Ibaka je ubacio 14, uz sedam skokova, a Vladimir Lučić 11, uz dva skokoa i jednu asistenciju.

EVROLIGA - 33. ko

Četvrtak

Crvena zvezda - Olimpijakos 86:89

/Bolomboj 19 - Rajt 20/

Monako - Žalgiris 69:66

/Džejms 18 - Evans 17/

Alba - Partizan Mozzart Bet 83:94

/Timan 20 - Naneli 17/

Barselona - Makabi 92:89

/Abrines, Veseli 17 - Boldvin 22/

Valensija - Asvel 69:98

/Džons 18 - Lovernj 21/

Petak

Fenerbahče - Anadolu Efes 80:82

/Vilbekin 17 - Klajburn 21/

Real Madrid - Baskonija 91:95

/Hezonja 18 – Hauard 35/

Bajern Minhen - Panatinaikos 75:82

/Vajler Beb 15 – Nan 17/

Olimpija Milano - Virtus Bolonja 90:75

/Mirotić 18 – Šengelija 21/




tagovi

BaskonijaKK Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara