Uroš Trifunović (© Star Sport)
Uroš Trifunović (© Star Sport)

Partizan sada ima još jedno oružje u Evroligi - Uroša Trifunovića

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.01.23. | 11:22

"Trudim se da uživam na terenu. Šta god se traži od mene ja pokušavam da ispoštujem", rekao je Trifunović, strelac 15 poena protiv Baskonije

Ako biste pogledali statistiku i videli da košarkaš u Evroligi prosečno beleži 1,9 poena za tek nešto više od sedam minuta u igri, pomislili biste da je neko ko je tek tu da popuni broj, možda jeste istina u nekim timovima, ali se ova konstatacija se definitivno ne odnosi na Uroša Trifunovića i njegovu ulogu u Partizan Mozzart Betu. Sve veće poverenje od trenera Obradovića je maestralno iskoristio u meču protiv Baskonije kada je ubacio 15 poena i tako trasirao put velikoj pobedi crno-belih u Beogradu.

Izabrane vesti

"Opravdao poverenje koje imam u njega. Treba da nastavi, da ima kontinuitet, kako on, tako i ostali", rekao je bio Obradović posle meča.

Zanimljivo da je Trifunović nastupao na 16 mečeva Evrolige. Na prvih 15 je ubacio ukupno isto toliko poena, a onda je 16. utakmicu završio sa, opet, 15 poena.

Koliko god su igrači Partizana slavili veliku pobedu nad Baskonijom, isto toliko im je bilo drago zbog saigrača i partije koju je pružio.

"Sjajna pobeda! Podigli smo posle teškog poraza prošli meč. Ključno je što smo igrali timsku košarku, želio bih posebno da pohvalim Uroša Trifunovića koji je večeras odigrao vrhunski, on je neverovatan momak. Jako sam sretan zbog njega, naporno trenira, daje sve od sebe iz treninga u treninga i zaslužio je to”, rekao je Lesor, najstandardniji član ekipe trenera Obradovića.

Slično mišljenje imao je i Joanis Papapetru, Grk koji je i sam u velikom usponu forme, ali nije mogao da ne pohvali mladog saigrača.

"Veliki talenat, budućnost je pred njim. Bio je agresivan, kao i ostatak ekipi i to je na kraju donelo rezultat".

Dok je razgovor sa Grkom trajao, okupljeni mediji su se osvrtali u pravcu svlačionice crno-belih, svi su hteli da čuju utiske i mladog Trifunovića. Koji je sa kapuljačom na glavi krenuo ka izlazu, ali ovoga puta dvoranu nije mogao da napusti pre nego što ispriča svoje viđenje čitave večeri.

"Mislim da nas je pogodilo to što smo izgubili od Makabija. Nismo bili dovoljno agresivni, svi smo to znali. Pre početka utakmice, iako smo imali samo jedan trening, imali smo dogovor, kako i šta da radimo. Bili smo agresivni, preuzimali, drugačije čuvali igrače sa spoljnih pozicija, pogodili neke šuteve i na kraju zasluženo pobedili", izjavio je Trifunović.

Do rekordnih 15 poena došao je sa tri ubačene trojke iz četiri pokušaja.

"Drago mi je zbog toga. Uvek kažem, kad god igram pokušavam da pomognem ekipi na bilo koji način. Trudio sam se u odbrani, to mi je prvenstveno u glavi. U napadu mi se otvorilo, nagradio sam se nekim šutevima i to je to".

Ekipa Partizana je trenutno u sjajnoj formi, na poslednjih šest mečeva upisano je pet pobeda.

"Vidi se po rezultatima. Ne treba da stajemo, nego da budemo još bolji. Mislim da možemo da budemo još bolji".

Usledilo je pitanje da li smatra da je položio ispit zrelosti.

"Nije na meni da sudim da li sam zreo ili nisam. Pokušavam da dam sve od sebe na svakom treningu, da budem bolji iz dana u dan, da upijam informacije koje mi trener i moji saigrači pričaju. Oni su svi na vrhunskom nivou na kome i ja želim da budem".

Ustalio se Trifunović u startnoj petorci crno-belih.

"Znači to, lepo je, ali trener voli da rotira, trudim se da uživam na terenu. Šta god se traži od mene ja pokušavam da ispoštujem", završava razgovor mladi srpski igrač.

EVROLIGA - 19. KOLO

Četvrtak

Fenerbahče - Bajern 79:71

Crvena zvezda - Monako 92:68

/Petrušev 21 - Džejms 26/

Alba - Real 77:84

/Smit 22 - Musa 15/

Virtus - Olimpijakos 83:85

/Teodosić 21 - Vezenkov 22/

Petak

Asvel - Valensija 79:83

/De Kolo 14 - Radebo 13/

Panatinaikos - Makabi Tel Aviv 88:86

/Li 21 - Kolson 29/

Barselona - Anadolu Efes 75:80

/Higins 17 - Micić 17/

Olimpija Milano - Žalgiris 61:66

/Beron 11 – Hejs 16/

Partizan Mozzart Bet - Baskonija 83:65

/Trifunović 15 – Marinković 16/



tagovi

KK PartizanUroš Trifunović

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara