Screenshot - twitter.com/PartizanBC
Screenshot - twitter.com/PartizanBC

Partizan se zvanično rastao sa Dangubićem i Murom

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 21:05

Obojici je istekao ugovor, a sada je potvrđeno da se neće vraćati u Humsku

Četvorici košarkaša Partizana su po okončanju sezone istekli ugovori. Matijasu Lesoru, Radetu Zagorcu, Dalasu Muru i Nemanji Dangubiću. Dok se ne zna šta će biti sa francuskim centrom i kapitenom, sada je jasno da Amerikanac i reprezentativac Srbije neće nositi crno-beli dres naredne takmičarske godine.

Kako je i zvanično potvrđeno, klub se zahvalio na saradnji Dangubiću koji odlazi posle dve godine, kao i Muru koji je minulog leta pojačao ekipu Željka Obradovića iz Kine.

Izabrane vesti

Dangubić je u drugoj sezoni u Partizanu upisao 26 u ABA ligi uz prosek od 7,5 poena i 2,9 skokova, kao i 14 u Evrokupu gde je prosečno beležio 3,2 poena i 1,8 uhvaćenu loptu. U završnoj fazi nije bio u Obradovićevim planovima, a nedavno se i sam oprostio od kluba.

"Mislim da sam ugovor sa Partizanom, u koji sam došao 2020, odradio korektno, pošteno, najbolje što sam umeo i što je od mene traženo. Procena je trenera (Željka Obradovića, prim. aut) da neki drugi mogu više da doprinesu, ja sam profesionalac, koji to prihvata i, idemo dalje", rekao je nedavno za Sport klub.

Što se tiče Mura, on je u Humsku stigao posle sezone provedene u Kini, gde je igrao za Gvangdžou Long Lajonse. Bivši košarkaš Pezara, Hapoel Tel Aviva, Torina i Nantera je u ABA ligi ubeležio 37 nastupa i prosečno beležio 8,7 poena, uz procenat šuta za tri poena 38,9 odsto. Na 18 utakmica u Evrokupu imao je prosek od 6,1 poena i sjajnih 46,2 odsto van linije 6,75.

Odmah po okončanju sezone za Mura se pojavilo i interesovanje iz Kine, pa je jasno da neće morati dugo da traži novi klub.

Partizan je napustio i Rodion Kuruc posle razočaravajuće sezone, a kao prvo pojačanje u klub se vratio Danilo Anđušić.



tagovi

KK PartizanNemanja DangubićDalas MurKošarkaški transferi

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara