Ekipa Partizana (© Mozzart Sport)
Ekipa Partizana (© Mozzart Sport)

Partizan trijumfalno počeo u Moskvi, Anđušić i Papapetru rešetali

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.09.22. | 20:50

Izabranici Željka Obradovića u prvom meču VTB Superkupa rutinski nadigrali Lokomotivu Kubanj - 92:70

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Moskve)

Neko će reći da pripremni mečevi služe da se ekipa u laganom ritmu uvede u formu za takmičarske mečeve. To nije slučaj sa Partizanom, a pre svega Željkom Obradovićem koji je emotivno pratio svaki momenat okršaja sa Lokomotivom u Moskvi. Crno-beli su se upisali u istoriju VTB lige s obzirom na to da su prva inostrana ekipa koja je učestvovala u Superkupu i odmah upisala pobedu. Nadigrana je Lokomotiva Kubanj 92:70 ali sudeći po emocijama u pojedinim momentima izgledao je kao vrlo bitan takmičarski okršaj.

Izabrane vesti

Morate da budete pametni, hajde bre“, bio je samo jedan od saveta Obradovića koji je kao po običaju svakom od momaka pokušao da pokaže nešto što je potrebno popraviti.

Bolje je Partizan igrao u većem delu susreta, ali je bilo padova. Nešto što je će biti potrebno eliminisati kada sezona u ABA ligi i Evroligi počne.

Tristan Vučkević je sjajno počeo utakmicu sa nekoliko atraktivnih poteza, ali su crno-beli u prvoj četvrtini napravili neke greške u odbrani koje su doprinele da Lokomotiva u pojedinim navratima ima prednost.

Ipak, druga četvrtina je na momente pokazala kako Partizan može da izgleda kada sve funkcioniše. U seriji sjajnih akcija u napadu, Obradovića je posebno oduševila asustencija Anđušića za Zeka Ledeja.

Tako se igra, jednostavno, neka ide lopta“, hrabrio je i bodrio ekipu trofejni stručnjak.

Bio je to početak sjajne serije u kojoj se Anđušić istakao koševima koji su doneli tokom treće deonice dvocifrenu prednost crno-belima.

Samo je nedostajala jača podrška sa tribinima. Ipak, tandem Rusa iza klupe se pobrinuo i za atmosferu.

Naime, dva navijača CSKA su u dvoranu došla sa zastavom Partizana i majicom sa likom Željka Obradovića. Zdušno su propratili svaki potez crno-belih na parketu.

Navijači Partizana iza klupe crno-belih (© Mozzart Sport)Navijači Partizana iza klupe crno-belih (© Mozzart Sport)

Na kraju su nagrađeni pobedom... Partizan je u jednom momentu imao i preko 20 poena prednosti, ali opuštanja na parketu nije bilo. Obradović je maksimalno rotirao sve igrače koje je imao na raspolaganju.

Najviše može da raduje činjenica da je veliki broj igrača imao dvocifren košgeterski učinak. Prednjačio je mladi Tristan Vukčević sa 17 poena. Pratio ga je Danilo Anđušić sa 16 uz samo jedan promašaj iz igre. Sjajan je bio i Joanis Papapetru sa 13 poena, a posebno vredno pažnje je njegov šut iz igre koji je bio perfektan. Kevin Panter je takođe imao 13 poena, dok je Zek Ledej upisao 12, a Džejms Naneli 11.

Partizan igra protiv Zenita u subotu.

22. septembar

CSKA – UNIKS 76:71

Partizan – Lokomotiva Kubanj 92:70

23. septembar

16.00 Zenit – Lokomotiva

19.00 CSKA – Mega

24. septembar

16.00 UNIKS – Mega

18.30 Zenit – Partizan

25. septembar

13.00 – meč za 5. mesto

16.00 – meč za 3. mesto

19.30 – finale



tagovi

KK PartizanVTB ligaKK Lokomotiva Kubanj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara