Detalj sa utakmice (© ABA liga)
Detalj sa utakmice (© ABA liga)

Partizan umalo da se udavi u Moravi: Avramović i Smailagić u ulozi spasilaca

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.03.24. | 21:01

Partizan Mozzart Bet je u samom finišu uspeo da slomi otpor Borca iz Čačka u 22. kolu ABA lige

Ponovo stare boljke Partizan Mozzart Beta. Umalo još jedna blamaža ekipe crno-belih jer jeBorac u Čačku bio blizu da napravi senzaciju protiv izbranika Željka Obradovića. Ipak, Aleksa Avramović, Alen Smailagić i Zek Ledej su se trgli u poslednjem momentu i doneli trijumf aktuelnom šampionu ABA lige. Na kraju je klub iz Humske slavio u dvorani kraj Morave rezultatom 84:77.

Imao je Borac u finišu čak pet poena prednosti. Odmah su kroz glavu navijača Partizana krenule da prolaze situacije kada je ekipa od znatno slabijih ekipa gubila u ABA ligi. Igokea, Mega i Split... Svi oni su znali da ošamare Partizan koji nikako da naučin na sopstvenim greškama, ali ovoga puta senzacije nije bilo. Aleksa Avramović nije dopustio.

Izabrane vesti

Plejmejker je još jednom potvrdio da je u ovom momentu najbolji igrač ekipe. Igra u strašnoj formi, ali i sa energijom koja odskače od ostatka tima. Na kraju je imao i 16 poena, ali znatno bitnije od toga je bila njegova odbrana. Ukrao je ključne lopte, bacao se po parketu i otvarao prilike saigračima koje su najbolje koristili Smailagić i Ledej.

Pomenuti tandem je pogodio ključne torojke u poslednja dva minuta u sklopu velike 13-0 serije koja je na kraju i slomila otpor domaćina.

Ladej je bio najefikasniji igrač sa 18 poena i devet skokova, velike pohvale zaslužuje Uroš Trifunović koji je imao 14 poena, a dvocifren je bio još Danilo Anđušić sa 12.

Iako smo ovde napisali dosta pohvala, generalno, Partizan kao tim je odigrao daleko ispod očekivanog nivoa. Kao po pravilu se dešava da posle evroligaške utakmice crno-bela ekipa drastično padne na energsetskom planu, a da nije bilo Trifunovića i Avramovića koji su vukli u tom segmentu, verovatno bismo videli još jedan kiks kluba iz Humske.

Obradović je često dizao glas na igrače tokom meča. Nezadovoljan detaljima i manjkom koncentracije, nešto što je sada jednostavno postala odlika ove ekipe u regionalnom takmičenju. Uostalom, crno-beli su baš zbog toga trenutno na trećem mestu na tabeli gde se bore za drugo jer je sam vrh odavno ostao nedostižan zbog velikog broja šokantnih poraza.

Meč u Čačku se verovatno neće previše analizirati jer se fokus sada prebacuje na Barselonu koja čeka šampiona ABA lige u četvrtak u vrlo bitnom meču Evrolige.

BORAC MOZZART – PARTIZAN MOZZART BET 77:84 (26:26, 15:23, 16:12, 20:23)

Gledalaca: 2.200.

Sudije: Tomislav Hordov, Luka Kardum, Krunoslav Peić.

BORAC: Rebrača, Segu 3, Birc 15, Tasić 17, Tomašević 7, Talić 3, Frenklin 4, Uskoković 7, Čarapić 13, Manojlović 8.

PARTIZAN: Smit 8, Ledej 18, Avramović 16, Koprivica 4, Panter 4, Smailagić 8, Naneli, Trifunović 14, Anđušić 12, Ponitka, Kaboklo.


ABA LIGA - 22. KOLO

Četvrtak

Zadar - Igokea 74:59

/Žganec 21 - Marić 15/

Petak

Split - Mornar 87:75

/Šorter 20 - Veders 19/

Subota

Cedevita Olimpija - Budućnost 72:80

/Kobs, Džons 15 - Kamenjaš 16/

Nedelja

Crvena zvezda - Krka 110:57

/Smart 24 - Cerkvenik, Macura 9/

Ponedeljak

Studentski centar - FMP 94:85

/Hadžibegović 18 - Rebec 19/

Borac Mozzart -Partizan Mozzart Bet 77:84

/Tasić 17 - Ledej 18/

21.00: (1,25) Mega (17,0) Cibona (4,40)



tagovi

KK PartizanABA ligaBorac Mozzart

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara