Partizanov dželat u TOP 8, Ritas razmontirao Monako

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.02.19. | 19:46

Sjajan rezultat litvanske ekipe - 90:68

Poznat je i poslednji učesnik TOP 8 faze Evrokupa. U direktnom duelu Ritasa i Monaka litvanska ekipa je odnela pobedu od 90:68 i na svom terenu uspela da dođe do pravog podviga jer se u jednom momentu mnogo više šansi davalo Monaku i Partizanu.

Ritas će tako ići će na Valensiju, jednog od glavnih favorita za osvajanje Evrokupa. U TOP 8 se pored Ritasa i Valensije nalaze još i Alba, Asvel, Lokomiva Kubanj, Unikaha, Uniks i Andora.

Izabrane vesti

Očekivalo se da Monako bude taj od koga će večeras zavisiti, ali se dogodilo upravo suprotno. Litvanska ekipa je pokazala da je u fenomenalnoj formi, pa je posle šokantnog slavlja u Pioniru uspela da dobije i Monako i pečatira put u četvrtfinale Evrokupa.

Prognozirana je velika borba na ovom duelu, ali nismo videli ništa od toga. Ritas je dominirao celim tokom meča i zasluženo stigao do pobede. Već posle 10 odigranih minuta litvanska ekipa je povela s 11 poena prednosti.

U poslednjoj deonici je rezultat išao i do 25 razlike, Ritas je sve pogodio što je bacio ka košu Monaka, tako da je bolja ekipa izborila prolazak dalje pored Albe koja je prva na tabeli grupe E. Kao odlučujući se pokazao onaj koš Parahovskog u Beogradu.

U najboljoj utakmici Ritasa ove sezone najefikasniji su bili Di Džej Sili (21p) i Artjom Parahovski (18p). Kod Monaka je bolji od ostalih bio Elmedin Kikanović sa 17 poena.

GRUPA E

Utorak

Alba - Partizan 97:74

Sreda

Ritas - Monako 90:68

 


tagovi

Ritas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara