Pi Džej Doužer (© Star Sport)
Pi Džej Doužer (© Star Sport)

Partizanov horor i prekid filma...

Vreme čitanja: 4min | sre. 10.01.24. | 16:25

Crno-beli osam minuta nisu dali koš iz igre u utorak uveče u Turskoj, dok je Fenerbahče u tom periodu napravio seriju 23-4 i tako srušio ekipu Željka Obradovića u 20. kolu Evrolige

Čudnu utakmicu je odigrao Partizan Mozzart Bet u Istanbulu protiv Fenerbahčea... Lošu, ali pre svega čudnu. Jer je spektakularno krenula crno-bela četa, bila na ivici da slomi otpor turskog giganta, a onda stala na osam minnuta u drugom poluvremenu što je bilo i više nego dovoljno da tim Šarunasa Jasikevičijusa napravi ogromnu seriju i na kraju ubedljivo slavi i tako potpiše 10. ovosezonski poraz klubu iz Humske posle 20 kola Evrolige.

Krenimo redom sa detaljima koji su obeležili meč... Prvih 11 minuta utakmice je bilo za čistu desetku. Partizan je igrao lepršavo, pogađao u serijama zahvaljujući Brunu Kaboklu i Kevinu Panteru. Publika je u tim momentima bila tiha, a igrači Fenerbahčea u čudu jer ništa nisu mogli da odbrane pa je na semaforu na početku druge deonice stajalo 19:36. Sve je nagoveštavalo da će klub iz Humske odigrati jednu od boljih utakmica ove sezone i upisati vrlo bitnu pobedu kojom će ponovo krenuti da se penje na tabeli. Desilo se međutim potpuno suprotno.

Izabrane vesti

Fenerbahče je počeo da se budi, a Partizan da pada. Sama ta činjenica i nije za neku kirtiku ili veliku analizu, jednostavno takve stvari se dešavaju u košarci na svakoj utakmici. Neki tim uđe u seriju, smanji zaostatak što je Fenerbahče uspeo na poluvremenu kada je bilo 48:43 za crno-bele. Međutim ono što je usledilo je definitivno za analizu i kritiku.

Partizan je bio u igri sve do 3:47 do kraja trečeg kvartala kada je Pi Džej Doužer pogodio šut sa poludistance da održi prednost šampiona ABA lige (58:60). Posle tog koša usledio je Partizanov prekid filma u trajanju od osam minuta kada je prosuto apsolutno sve što je urađeno do tada.

Naime, od već pomenutog 3:47 do kraja treće deonice pa sve do 5:06 do kraja četvrte četvrtine Partizan nije ubacio niti jedan koš iz igre, dok se Fenerbahče u potpunosti razgoropadio i preko Dorsija, Sestine i Gudurića napravio seriju 23-4 kojom je prelomio meč. Ta četiri poena su stigla sa linije za slobodna bacanja, sva četiri je pogodio Džejms Naneli.

U tih osam minuta Partizan je promašio 10 šuteva iz igre i izgubio je dve lopte. U promašajima je prednjačio kapiten Kevin Panter koji pet šuteva u tom periodu nije pogodio, Naneli je promašio tri, a Džejlin Smit dva. One pomenute dve izgubljene lopte su bile delo Bruna Kabokla.

"Dva potpuno različita poluvremena oba tima. U prvom delu smo igrali sa ogromnom željom i energijom, sa svim stvarima koje su potrebne da se odigra vrhunska utakmica u Evroligi. Bili smo pametni, sa jasnom idejom. Sve je bilo aspolutno drugačije u drugom poluvremenu. Žao mi je jer su isti igrači, zato što je to pitanje koncentracije i karaktera, da izađeš i nastaviš da igraš istim ritmom", rekao je Željko Obradović posle utakmice.

Kratka analiza trenera Partizana idealno opisuje izdanje Kevina Pantera i Bruna Kabokla. Obojica su spektakularno krenula meč. Kaboklo je u prvih pet minuta imao 11 poena kada je ubacio tri trojke iz isto toliko pokušaja, a pogodio je i dva slobodna bacanja. Na kraju je meč okončao sa 13 poena, a očigledno je bilo da su ga rani faulovi u potpunosti isekli i izbacili iz meča. Panter je sa druge strane dominirao sa 15 poena u prvom poluvremenu. Skoro da sve što je šutnuo je pogodio, ali u nastavku je ubacio još samo tri poena i većinu svojih šuteva je promašio.

Na sve ovo Partizan je u Istanbulu igrao sa izuzetno skraćenom rotacijom koja nije uspela da isprati žestok ritam Fenerbahčea, posebno kada je Šarunas Jasikevičijus krenuo da igra sa izuzetno niskom postavom. Nije poznato u ovom momentu zbog čega Ognjen Jaramaz i Mateuš Ponitka nisu igrali ni sekunde, a malu minutažu su imali Tristan Vukčević (dva minuta) i Danilo Anđušić (sedam minuta). Partizan je meč u Turskoj igrao sa osam igrača, a kada se uzme u obzir da nije bilo Alena Smilagića zbog povrede, a da su daleko ispod nivoa bili Frenk Kaminski i Zek Ledej... onda poraz očigledno nije mogao da se izbegne.

Sada već skoro svaki meč za ekipu trenera Obradovića postaje kao malo finale za što bolje mesto na tabeli. U ovom momentu Partizan je 10, a situacija može da se popravi već u petak kada klub iz Humske bude dočekao Makabi u Štark Areni.

EVROLIGA - 20. KOLO

Utorak

Fenerbahče - Partizan Mozzart Bet 91:76

/Dorsi 24 - Panter 18/

Monako - Baskonija 93:83

/Džejms 26 - Hauard 33/

Bajern - Real Madrid 71:92

/Francisko 14 - Poarije 18/

Panatinaikos - Efes 83:76

/Grigonis 24 - Buboa 16/

Asvel - Crvena zvezda 100:91

/Li 23 - Nedović 26/

Olimpija Milano - Alba 82:76

/Meli 16 - Timan 13/

Valensija - Žalgiris 79:84

/Dejvis 18 - Evans 24/

Sreda

20.30: (1,60) Barselona (16,0) Olimpijakos (2,65)

21.00 (1,70) Makabi (15,00) Virtus Bolonja (2,40)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanŽeljko ObradovićKK FenerbahčeEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara