Uroš Trifunović (Foto: Igokea/Nikola Vuruna)
Uroš Trifunović (Foto: Igokea/Nikola Vuruna)

Partizanov junak Trifunović o odlučujućim bacanjima: Mislio sam u sebi - samo da ga dam

Vreme čitanja: 4min | ned. 05.12.21. | 11:25

Mladi bek je bio iks faktor crno-belih u Laktašima

Velika pobeda Partizana. U tome su svi složni. Gubili su crno-beli i 14 razlike sredinom treće četvrtine, ali su agresivnom i požrtvovanom igrom u odbrani uspeli da se vrate u meč, dođu do preokreta u ključnim trenucima, na kraju i do pobede nad Igokeom (70:68). Jedan od najzaslužnijih za trijumf bio je i reprezentativac Srbije Uroš Trifunović, koji je na kraju i presudio domaćinu u Laktašima preciznim hicima sa linije penala.

21.00: (1,07) Budućnost (25,0) Studentski centar (8,50)

Izabrane vesti

Talentovani bek je pružio jednu od najboljih partija u sezoni. Nije mu mnogo toga polazilo za rukom od starta takmičarskog ciklusa, bilo je puno oscilacija u njegovoj igri. Ipak, sinoć je pogađao kada niko drugi nije, davao veštačko disanje crno-belima kada su se mučili da dođu do poena. Na kraju je bilo suđeno da odredi sudbinu Partizana. Dobio je dva penala na 14 sekundi do kraja, duboko udahnuo i nije mu zadrhtala ruka. U narednom napadu Antabija Voler je promašio dva šuta i slavlje crno-belih je moglo da počne.

Šta je mladom košarkašu prolazilo kroz glavu kada je stao na liniju penala u odlučujućim momentima?

"Samo da ga dam", rekao je Trifunović uz osmeh za klupsku televiziju posle utakmice i nastavio: "Da ostanem smiren, šutnem kao da sam na treningu. Ušla je prva, posle je naravno bilo lakše, pa je ušla i druga. To je donelo pobedu što mi je veoma drago".

Meč je okončao sa 12 poena, što mu je najbolje napadačko izdanje ove sezone. Utisak je da je dobio na samopouzdanju tokom reprezentativne pauze. Selektor Svetislav Pešić mu je dao šansu i protiv Letonije u Beogradu, kao i tri dana kasnije u susretu sa Belgijom. Nije uspeo preterano da se istakne, ali je na oba meča proveo preko 15 minuta u igri, što mu je izgleda veoma prijalo.

Jako je važno za crno-bele da igrači poput Trifunovića i Gregora Glasa daju svoj doprinos. Kevin Panter je ušao u kontra ritam, sinoć do poslednjih par minuta imao svega dva poena uz svoje ime, ali je još jednom dokazao da je sposoban da preuzme odgovornost i rešava mečeve i kada mu ne polazi sve za rukom (sa pet poena u finišu pogurao ekipu ka pobedi). Zato ostali šuteri moraju što više da se uključe, jer je jasno da Željko Obradović ne može u svakom meču do kraja sezone da se osloni samo na kvalitete američkog košarkaša.

Istakao je 20-godišnji reprezentativac Srbije da je odbrana bila ključ za trijumf u Laktašima.

"Vrlo teška utakmica. Pošto nas šut nije hteo, znali smo da samo da kroz odbranu možemo da donesemo pobedu. Od drugog poluvremena smo igrali presing po celom terenu, preuzimali u odbrani i to nam je donelo pobedu", izjavio je Trifunović.

Aleksa Avramović se prilično istrošio tokom pauze, s ozbirom da je bio jedan od najboljih pojedinaca u selekciji Svetislava Pešića tokom oba kvalifikaciona susreta. Zato je njegov poenterski učinak izostao protiv Igokee, ali je ponovo u odbrani odradio strašan posao. Zajedno sa Jamom Madarom je pokrenuo crno-bele u trećoj četvrtini, dao energiju ostatku ekipe i ponovo dokazao da je spreman da za dres Partizana "ostavi srce na parketu".

"Čestitam Igokei na odličnoj utakmici, igraju strašnu odbranu od početka sezone. Mi smo ušli mnogo nervozno u meč, promašili dosta šuteva, pa i otvorenih. Tokom čitave utakmice smo mašili te otvorene šuteve, međutim, posle smo pronašli rešenje i smirenost za njihovu kombinovanu odbranu i zaustavili njihove igrače koji su bili jako raspoloženi, pre svih Stivens i Voler. Zahvalio bih se publici, koja je došla u prevelikom broju. Atmosfera je za nas bila domaćinska, podigli su nas kada smo gubili 14 razlike", izjavio je Avramović posle devete pobede u ABA ligi.

Nema vremena za odmor, s ozbirom da Partizan već u sredu očekuje gostovanje u Francuskoj i okršaj sa sve boljim Metropolitanom (20.30).

"Okrećemo se dalje. Vrlo bitna pobeda na gostujućem terenu, ovde padaju veliki klubovi i mi smo to prošli".

Zadovoljan je bio i kapiten Partizana Rade Zagorac. Govorio je o velikom značaju pobede u Laktašima, gde je u tekućoj sezoni na pleća oborena i Crvena zvezda.

"Mnogo značajna pobeda i zbog kvaliteta protivnika i zbog gostujućeg terena, ali i zato što pre ovoga bila pauza. Ako se sećate, prošle godine nakon pauze smo posle dobrog niza i nekoliko vezanih pobeda drastično pali. Važna pobeda iz mnogo razloga, između ostalog zato što će ovde gubiti i već su gubile ekipe koje su nam konkurenti. Tek iz neke dalje perspektive će se pokazati važnost ove pobede", istakao je Zagorac.



tagovi

KK PartizanUroš TrifunovićAleksa AvramovićRade Zagorac

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara