Detalj sa utakmice u Pireju (© MN Press)
Detalj sa utakmice u Pireju (© MN Press)

Partizanov plan posle teškog poraza u Pireju: Prevazići probleme, uigrati novog centra i nastaviti napad na plej-of

Vreme čitanja: 4min | pet. 11.11.22. | 11:12

"Nismo zaslužili da izgubimo 30 razlike, pokušali smo da uradimo najviše što možemo sa onime što smo imali, ali nije bilo dovoljno", bio je prvi komentar Matijasa Lesora

Kada u Pirej na noge Olimpijakosu sitgnete sa rotacijom od šest igrača, onda i nije čudno što izgubite. Takva je bila sudbina Partizan Mozzart Beta koji je u prethodnih nekoliko dana u centru pažnje bio više zbog problema sa povredama i manjkom igrača nego zbog dobrih partija pre sedmog kola Evrolige. Nanizali su crno-beli ozbljan broj mečeva bez poraza, i u elitnom takmičenju su zarednom nadigrani Virtus, Žalgiris i Panatinaikos, ali drugi grčki gigant nije imao milosti za četu Željka Obradovića.

Borio se klub iz Humske tri deonice, ali onda je zablistao Larencakis, dogodila se istorijski loša četvrta deonica i na kraju je Partizan zabeležio poraz - 29 razlike.

Izabrane vesti

"Nismo zaslužili da izgubimo toliko razlikom, pokušali smo da uradimo najviše što možemo sa onime što smo imali, ali nije bilo dovoljno", bio je prvi komentar Matijasa Lesora posle utakmice ui kojoj je francuski centar ponovo igrao 35 minuta.

Aludirao je na činjenicu da crno-beli na meču u Pireju nisu računali na Balšu Koprivicu koga čega duža pauza zbog preloma šake. Od komplikovane distorzije noge oporavlja se Dante Egzum, Aleksa Avramović i dalje ima gips na ruci, dok je Alen Smailagić počeo sa treninzima, ali nije spreman da zaigra utakmice. Uz probleme sa povredama, Danilo Anđušić i Uroš Trifunović su u Njukaslu sa reprezentacijom Srbije.

Odmah je Olimpijakos krenuo žestoko, za manje od pet minuta je stekao dvocifrenu prednost, ali iako je Željko Obradović istakao da njegov tim nije dao sve od sebe, bilo je pozitivnih trenutaka. Pre svega u drugoj i početkom treće četvrtine.

Tada je Partizan Mozzart bet preko Džejmsa Nanelija i Kevina Pantera smanjivao razliku, u jednom trenutku Beograđani su bili na svega tri poena zaostatka, ali onda je zablistao Janulis Larencaksis. Grk u prvom poluvremeni ništa nije ubacio, a onda nanizao 11 poena i meč okočao sa 14.

"Naravno da je bilo teže na parketu jer su nam falili igrači, ali sa druge strane ovo nam je posao, da pokušamo da prevaziđemo to", rekao je Naneli koji je u razgovoru sa novinarima iz Grčke istakao da se za sada oseča odlično u Partizanu.

Upravo je iskusni Amerikanac održavao crno-bele tri četvrtine, međuti i on je poklekao u poslednjoj. Niko ništa nije bio u stanju da pogodi, pa su crno-beli morali da polože oružje. Ostaće upamćeno da je Partizan ubacio svega četiri poena.

Biće to jedna od najgorih četvrtina u istoriji Partizana kada je u pitanju Evroliga. Tokom 14 sezona u elitnom takmičenju samo jednom se dogodilo da crno-beli ubace četiri ili manje poena. Bilo je to 2009. godine kada je ekipa trenera Duška Vujoševića postigla svega tri u prvoj četvrtini protiv CSKA Moskve. Izgubio je Partizan taj meč 47:56. Ujedno je to i najmanji broj poena na jednom meču za klub iz Humske u Evroligi.

Uprkos svemu navedenom, čini se da niko u Partizanu ne gubi nadu posle teškog poraza. Pokazali su crno-beli i na mečevima protiv Baskonije i Olimpije Milano kada su gubili da mogu da se nose sa svima, a onda su i pobede krenule da stižu. Upravo zbog toga je posle meča sa Olimpijakosem kapiten Partizana Kevin Panter izašao pred novinare i bez ikakvog ustezanja rekao:

"Nebo je granica. Tako razmišljam. Sve je u našim rukama i što se nas tiče, možemo da dođemo do plej-ofa i to je plan".

Imaće sad Partizan Mozzart Bet nešto duži period da se pripremi za sledeći okršaj.Tokom vikenda se neće igrati ABA liga zbog reprezentacija, to znači da je naredna utakmica za klub iz Humske tek u petak kada sledi još jedan spektakl u Štark areni. Stiže Makabi iz Tel Aviva.

Dotad će pre svega medicinski tim pokušati da osposobi što više igrača, ali veliko je pitanje šta će uspeti da urade. Doktor Partizana Moma Jakovljević je istakao da Eguzim ide na kontrolu kako bi se ustanovilo da li može da skine specijalnu čizmu pa tek onda da se počne sa rehabilitacijom. Aleksa Avramović nije blizu povratka s obzirom da tek treba da skine gups, a onda minimum 15 dana rehabilitacije i pripreme da izađe na parket. Balši Koprivici sledi operacija i oporavak što znači da je uprava kluba na čelu sa Zoranom Savićem morala da reaguje.

Stigao je reprezentativac Slovačke Vladimir Brozijanski koji je u četvrtak uveče bio najbolji pojedinac Slovačke u pobedi nad Danskom. Sada novi član ekipe Željka Obradovića treba da se uigra i pokuša da pomogne ekipi.

EVROLIGA - 7.KOLO

Sreda

Olimpija Milano - Virtus Bolonja 59:64

/Mitru Long 13 - Teodosić 15/

Četvrtak

Fenerbahče - Crvena zvezda 93:79

/Motli 25 - Nedović 17/

Real Madrid - Anadolu Efes 94:85

/Dek 13 – Klajburn 23/

Alba - Bajern 77:79

/Smit 20 – Obst 14/

Olimpijakos - Partizan Mozzart bet 87:58

/Slukas 17 - Panter 14/

Makabi - Barselona 79:86

/Braun 18 - Laprovitola 19/

Asvel - Žalgiris 76:93

/Metjuz 15 - Dimša 21/

Petak

20.30 (1,80) Panatinaikos (14,5) Baskonija (2,15)

21.00 (2,15) Valecija (14,5) Monako (1,80)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK PartizanPartizan Mozzart BetEvroligaKevin PanterŽeljko ObradovićKK Olimpijakos

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara