Partizanova bitka protiv tradicije

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.01.21. | 11:00

Crno-beli nisu slavili u Podgorici od 2014. godine

Porazom od Borca u Čačku (75:71) Partizan je praktično stao na granicu koja razdvaja glavne koknkurente za plej-of od ostatka ABA lige. Da li će je preći ili će se bar za korak uvećati šanse za nastavkom sezone posle 26. kola, umnogome će zavisiti od današnjeg duela u "Morači" protiv Budućnosti (18.00) kojoj su rezultati u dosadašnjem delu sezone "obukli" odelo favorita.

Izabrane vesti

Ekipa Petra MIjovića nije samo jedna od tri koja se tek dva puta okliznula, već je do sada niko iz regiona nije pobedio u Podgorici. Tačnije jeste Mornar, ali to je bilo u Evrokupu, a ne u Jadranskoj ligi u kojoj joj je titula prioritet, što ni ne kriju.

Podgoričanima na ruku ide i skorija tradicija. Bez obzira što u regionalnom takmičenju imaju negativan skor sa Partizanom (12-20), još od marta 2014. godine nisu izgubili kod kuće od crno-belih koje su pak, u izuzeno zanimljivom meču dobili u Hali Sportova Ranko Žeravica, posle produžetka, sa zvukom sirene (101:99).

Ipak, svi ti podaci ne mora ništa da znače. Prazne tribine, pokazala je praksa ne samo u ABA ligi, umanjile su uvodnu prednost koji donosi domaći teren ove sezone. Na drugoj strani, taj prvi međuosobni duel bio je pre više od tri meseca u kojima se "sve i svašta" izdešavalo. Crno-beli su u međuvremenu promenili trenera i napravili određene igračke rotacije. Istina i dalje su daleko od konstantnosti, zbog čega nikako uzlazna linija da ne bude isprekidana.

Ipak, u meč sa Trentom (71:43) u koji su ušli bez jedne od glavnih poluga, Ognjena Jaramaza, ali sa novajlijom Džošom Perkinsom, bile su primetne naznake boljih dana u nizu. I Budućnost je protiv Burga (108:80) najavila da se vratila u željeni ritam poremećen čestim odlaganjem utakmica zbog korona virusa koji je sigurno uticao na neočekivana proklizavanja u Beogradu protiv Mege (78:72) i u Splitu (78:77).

Možda će neko uporediti izdanja dva tima u mečevima sa francuskom ekipom i na osnovu dva poraza Partizana, od kojih je onaj u Beogradu bio posebno bolan za ekipu, ali i koban za bivšeg trenera Vladu Šćepanovića (smenjen je posle tog susreta), i izvući (pogrešan) zaključak. Ali, ako se neko bavi (samo) staitistikom, trebalo bi da pogleda i mečeve Podgoričana koje još od 22. novembra i susretom sa Cibonom (87:68) rešavaju sa dvocifrenim plusom, ne računajući pmenuta dva poraza od Mege i Splita.

Dakle, kada se sve stavi na papir, sa njega bi crno-beli danas jedino trebalo da uzmu akcije koje je iscrtao trener Sašo Filipovski, a da ostatak sklone u stranu i odigraju kvalitetan meč kako bi stigli do trijumfa koji bi im bar na određeno vreme udahnuo plej-of šansu.

JADRANSKA LIGA - 15. kolo

Petak

FMP - Split 96:92 (2p)

/Nenadić 23 - Luković 26/

Subota

18.00: (1,60) Budućnost (14,5) Partizan (2,55)

20.00: (3,50) Cibona (16,0) Mornar (1,35)

Nedelja

17.00: Zadar – Mega

19.00: Igokea – Krka

Odloženo

Crvena zvezda - Borac




tagovi

Sašo Filipovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara