Partizanova konkurencija za Lovernja je Asvel

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.01.20. | 10:36

Čak ga je i Panatinaikos želeo i to u trejdu

Gde će Žofri Lovernj? To je pitanje koje se postavlja. Na izlaznim je vratima Fenerbahčea, Partizan ga želi, a turski Basketservisi piše da je Lovernj ponuđen nekim timovima i da je najveće interesovanje, pored Partizana, pokazao francuski Asvel. Dakle, to je Partizanov takmac za Lovernja u ovom momentu. Možda i nije jedini.

Isto što važi za Partizan, važi i za Asvel. Ukoliko ovaj tim želi da dovede Lovernja moraće da plaća deo ugovora koji iznosi 2.000.000 dolara u Feneru. Ne ističe se koliki je to deo.

Izabrane vesti

Problem za Asvel je što ne bi mogao da računa na Lovernja u Evroligi, a prednost je što bi se Lovernj na taj način vratio u svoju domovinu Francusku. A Asvel bi u njemu imao veliku pomoć u domaćem prvenstvu.

Slučaj Lovernj: Zglob, dekoncentracija, zaboravljene akcije...

Isti izvor ističe da je Partizanov problem velika plata Lovernja, pa bi samo za polovinu njegove zarade morao da izdvoji veliki novac, te da će to za crno-bele biti priličan finansijski izazov.

Interesantno je da se i Panatinaikos bio namerio na dovođenje Lovernja pre isteka roka za prelaske igrača iz evroligaških timova u evroligaške timove. Dogovor je bio jako blizu, a ideja je bila da Zeleni trejduju Džejkoba Vajlija za Lovernja. Dogovor je bio nadomak realizacije, ali to se nije dogodilo na vreme.

Sigurno je velika prednost Partizana velika privrženost Lovernja crno-belim bojama, ali preostaje da se vidi da li će Partizan i Fenerbahče uspeti da pronađu formulu po kojoj bi Žofri mogao da pređe u Partizan i pomogne Parnom valjku u Evrokupu.

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara