Ekipa Partizana (© KK Partizan)
Ekipa Partizana (© KK Partizan)

Partizanova test vožnja u Čačku za glavnu trku u Barseloni

Vreme čitanja: 3min | pon. 11.03.24. | 08:45

Izabranici Željka Obradovića večeras od 19 časova (Arena sport) igraju protiv Borca

Da se glava restartuje i zaboravi bolan poraz u Milanu, potrudio se Željko Obradović u nedelju kada je sa ekipom odmah posle treninga proslavio 64. rođendan. Neobična priprema za večerašnji meč u Čačku koji će i sam biti svojevrsna test vožnja za ono znatno važnije u četvrtak. Naime, odmah posle duela sa Borcem u 22. kolu regionalnog takmičenja, Partizan Mozzart Bet prebacuje misli i fokus na Barselonu sa kojom igra u Evroligi.

Nema potrebe da trošimo reči koliko je Partizan bolji i dominantniji na apsolutno svakoj poziciji u odnosu na Čačane, pa je zato jedino pitanje koje nosioce će trener Obradović odmarati u ponedeljak kako bi ih ostavio što svežije za četvrtak u Španiji kada bi klub iz Humske mogao da napravi veliki korak ka mestu među top 10 u elitnom takmičenju. Eventualnim trijumfom bi anulirao poraz iz Italije i znatno podigao moral pred seriju utakmica u Areni.

Izabrane vesti

Sledi ključan deo sezone za crno-bele, a Borac će samo biti stanica koja bi morala rutinski da se prevaziđe na putu ka znatno jačim i atraktivnijim protivnicima.

Ono što je takođe bitno pred ovu utakmicu je zdravstveno stanje Džejmsa Nanelija i Ognjena Jaramaza. Pomenuti duo je propustio duel u Milanu, ali prema poslednjim informacijama obojica će biti spremni za okršaj u ABA ligi, a samim ti će biti i u konkurenciji za meč u Evroligi.

U prvom delu sezone, crno-beli su 27. novembra savladali tim iz Čačka sa 101:56.

"Treba da promenimo čip, da se vratimo ABA ligi u ovom ritmu utakmica. Borac je pokazao mnogo puta da igra dobro, pre svega u Čačku. Moramo sa apsolutno najvećom koncentracijom da igramo utakmicu ukoliko želimo pozitivan rezultat", istakao je Željko Obradović.

Alen Smailagić je istakao da tim sada mora da zbije redove.

"Borac je dobra ekipa. Imaju dobre igrače, a naročito dobro igraju kod kuće. Mi izlazimo iz teškog poraza. Moramo da suzbijemo redove, odigramo najkoncentrisanije i najjače moguće. Probaćemo da zaboravimo poraz iz Milana, da nastavimo dalje, najbolje što možemo do kraja sezone", naglasio je Smailagić.

Što se tiče očekivanja iz tabora Borca, ona su jasna.

"Smatram da je suvišno govoriti o Partizanu, jer njegova dela svedoče kakav je to tim. Uz Crvenu zvezdu, predstavlja glavnog favorita za osvajanje ABA lige. Posle jednog kriznog perioda, trenutno se nalazi u usponu forme. Igra na pravi način, što i rezultati pokazuju. Nema mesta sumnji, sigurno je da će igrati na maksimalnom nivou protiv nas", rekao je trener Čačana, Dejan Mijatović.

ABA LIGA - 22. KOLO

Četvrtak

Zadar - Igokea 74:59

/Žganec 21 - Marić 15/

Petak

Split - Mornar 87:75

/Šorter 20 - Veders 19/

Subota

Cedevita Olimpija - Budućnost 72:80

/Kobs, Džons 15 - Kamenjaš 16/

Nedelja

Crvena zvezda - Krka 110:57

/Smart 24 - Cerkvenik, Macura 9/

Ponedeljak

17.00: (1,30) Studentski centar (16,0) FMP (3,90)

19.00: (12,0) Borac Mozzart (28,0) Partizan Mozzart Bet (1,03)

21.00: (1,25) Mega (17,0) Cibona (4,40)



tagovi

Borac MozzartKK PartizanABA liga

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara