Nemanja Dangubić i Uroš Trifunović (Foto: Starsport)
Nemanja Dangubić i Uroš Trifunović (Foto: Starsport)

Partizanovi junaci Dangubić i Trifunović: Presudili želja za pobedom i navijači

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.12.21. | 19:49

Crno-beli su iz još jedne završnice za infarkt izašli kao pobednici

Na ovakvim pobedama se gradi karakter, u to nema sumnje. Košarkaši Partizana su u sedmom kolu Evrokupa bili na ivici ambisa, ali su zahvaljujući četiri vezana poena Nemanje Dangubića u poslednjih 20 sekundi stigli do preokreta i trijumfa (75:73). Ostaće upamćen nebeski skok krilnog košarkaša na pet sekundi do kraja, kada je pored nekoliko protivničkih igrača došao do lopte pod protivničkim košem, a potom i do ključnih poena koji su srušili ekipu Šlonska.

Nisu crno-beli ponovo imali pomoć najboljeg strelca ekipe Kevina Pantera. U završnici susreta je povredu doživeo i Gregor Glas, koji je u duelu sa poljskim timom bio najbolji igrač na parketu (susret okončao sa 18 poena). Ubrzo zatim je stravično pao i Uroš Trifunović posle efektnog zakucavanja u kontri, te mu je pukla i arkada. Usledio je preokret, gosti su stigli do prednosti i držali je sve do poslednjih pet sekundi.

Izabrane vesti

Uspeli su izabranici Željka Obradovića da prebrode sve probleme i poslednjim atomom snage dođu do preokreta i pobede. Junak je bio Dangubić koji je najpre pogodio dva penala na 20 sekundi do kraja za 72:73, a potom i posle ofanzivnog skoka doneo pobedu.

"Pobeda je najbitnija, to se piše. Sigurno nismo zadovoljni našom igrom, moramo da na dosta stvari da poradimo. Naravno, napravićemo analizu i treba da se spremimo što pre za naredni meč u ABA ligi i Mornar u gostima", izjavio je Dangubić, koji je susret okončao sa šest poena i tri skoka.

Iako je proveo skupa 12 minuta u igri, samo nekoliko sekundi mu je bilo dovoljno da izraste u heroja.

"Ušao sam u igru i pokušao da pomognem ekipi. Pokušao sam tokom cele utakmice da budem spreman i da zadržim fokus. To se isplatilo i drago mi je što sam pomogao".

Još jednom su slobodna bacanja imala ulogu od najveće važnosti. Nedavno je sa linije penala Trifunović srušio Igokeu, a sinoć je Dangubić sa crte vratio veru u trijumf. Ne krije krilni košarkaš da je u tim trenucima osećao veliki pritisak, ali otkriva i šta je bio ključ.

"Sigurno da postoji. Dosta vežbamo bacanja na treningu, trener potencira na tome, tako da se isplatilo".

Šlonsk se pokazao kao vrlo nezgodan rival.

"Igrali su dosta grubo, nametnuli kriterijum kod sudija. Odigrali su dobar meč, čestitam im na tome. Mi smo zadovoljni pobedom. Naravno, moramo da napravimo analizu, da što bolje otvorimo meč i dođemo do nove pobede u ABA ligi protiv Mornara", zaključio je Dangubić.

Uroš Trifunović (©Star Sport)Uroš Trifunović (©Star Sport)

Uroš Trifunović je bio među najboljim pojedincima, pa je do povrede početkom odlučujuće deonice postigao 12 poena. Nakon pada se činilo da neće biti u stanju da se vrati na parket, ali je insistirao da pomogne timu u ključnim trenucima, te je završnicu proveo na parketu sa zavojem oko glave.

"Kad sam pao malo sam se iznenadio, ali želeo sam da nastavim utakmicu i dobro sam", izjavio je Trifunović.

Na konferenciji za medije ga je pohvalio i trener Obradović, a mladi košarkaš ističe da ga su ga želja za pobedom i publika ubedili da se vrati na teren.

"Želim uvek da pobedim i neki prag bola je bio da mogu da izdržim, želeo sam da pobedim i to se na kraju desilo", dodao je mladi košarkaš.

Prisetio se i strašnog pada. Prilikom zakucavanja ga je i zakačio košarkaš Šlonska Ivan Ramljak, koji je zaradio i nesportsku.

"Probao sam da ne udarim glavom, da se dočekam na ruke, ali nisam uspeo".

Ekipa Andreja Urlepa se pokazala kao tvrd orah, ali presudila je želja Partizanovih košarkaša za pobedom, ističe Trifunović.

"Ova ekipa je kvalitetna, igra u jednom specifičnom sistemu. Izgubili su par utakmicu Evrokupu jer nisu imali sreće, što se pokazalo i danas. Mi smo se opustili u jednom trenutku u drugoj četvrtini, oni su to momentalno sigli i držali egal do poslednjih sekundi".

Ne krije koliko mu znači podrkša sa tribina.

"Dajemo sve od sebe i drago mi je što to znaju da nagrade", rekao je Trifunović.



tagovi

Nemanja DangubićUroš TrifunovićKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara