Željko Obradović (MN Press)
Željko Obradović (MN Press)

Obradović: Najbolji deo meča sa najmlađom petorkom! Hvala veličanstvenim navijačima

Vreme čitanja: 3min | sre. 15.12.21. | 23:15

Trener Partizana pričao o problemima sa koncentracijom i povredama igrača

Košarkaši Partizana su uspeli da izađu kao pobednici iz jedne vrlo dramatične situacije. Lako je moglo da se desi da dožive poraz od Šlonska, ali je ključne poteze povukao Nemanja Dangubić, pa se u Areni slavila pobeda.

Imali su crno-beli i dvocifrenu prednost, ali su je ispustili pa su na kraju jedva izvukli trijumf. Najbolje su igrali dok je na terenu bila veoma mlada petorka - Madar, Smailagić, Koprivica, Trifunović i Glas, pa je zbog toga trener Obradović bio naročito ponosan.

Izabrane vesti

"To je sigurno tako, ubedljivo najbolji deo igre je bio sa najmlađom petorkom - to pokazuje statistika i svi parametri. To su mladi momci koji zaslužuju da igraju i nastaviće da igraju. Utakmica je živa stvar, ne možete da držite pet igrača na parketu 40 minuta", rekao je Obradović. "Na kraju kad se pobedi, svako od njih je dao doprinos, svako je zaslužan za pobedu, a kada se izgubi utakmica onda ćemo da pričamo o treneru, ja ću uvek da pođem od sebe. Odigrali su veoma dobro. S njima treba strpljenja".

Pohvalio je Obradović i večerašnjeg protivnika.

"Čestitam Šlonsku, igrali su dobru utakmicu. Vodili smo na poluvremenu, oni su se vratili. Čudo je kako smo dobilo utakmicu, ali to nije razlog da ne čestitam ni mojim igračima. I da se zahvalim navijačima koji su na pozitivan način pomogli timu da dođe do pobede".

Osvrnuo se na najveći problem koji se javlja kod njegovih igrača...

"Ono što je za nas najvažnije - mi nismo u stanju da imamo koncentraciju koja je potrebna na ovom nivou i za ABA ligu. To znači da oni drže koncentraciju do određenog trenutka, do jednog nivoa... Da li je to umor? Ili neke druga stvari. Imaju situacije kada i sa klupe igrači ulaze a nisu koncentrisani da znaju šta želimo da radimo u odbrani ili napadu. Dobili smo utakmicu zbog želje koju smo imali i zahvaljujući navijačima koji su bili veličanstveni. Ponovo su nam dali snagu da se vratimo i pobedimo u izgubljenoj situaciji, za nas veoma bitnu utakmicu".

Prokomentarisao je i dešavanja u završnici - pad Trifunovića, izlazak iz igre Glasa, stanje Smailagića i Pantera.

"Trifin pad bio je težak za gledati. Ali posle nekoliko minuta je rekao da je spreman i želeo je da se vrati i pomogne timu. Veoma hrabar gest posle onakvog pada... Što se Glasa tiče, on je osetio grčeve u obe noge. Probao je da kaže sudijama ali oni nisu imali pravo da zaustave utakmicu. Bilo je nemoguće da se vrati. Žalio se i Smailagić, ali nadam se da nije ništa ozbiljno. Imamo probleme... Pokušao sam da koristim Kuruca, ali on dečko nije spreman, odradio je samo jedna trening. Ali, na kraju je sam tražio da uđe i da pomogne timu. To je isto za pohvalu. Nadam se da će protiv Lokomotive moći da pomogne više. Znate problem koji ima Panter, trebalo bi sutra da vidimo kakvo je njegovo stanje", zaključio je Obradović.



tagovi

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara