Pau Gasol (Foto: Shutterstock)
Pau Gasol (Foto: Shutterstock)

Pau Gasol o nastavku karijere: Ništa ne otpisujem

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.06.21. | 15:52

"Nastavak moje karijere će zavisiti od porodice i mnogih drugih stvari, poput zdravlja, ali pre svega od ličnog i faktora porodice", izjavio je španski košarkaš

Vratio se Pau Gasol posle dve godine pauze i nije delovalo da je proveo toliko vremena van terena. Osvojio je sa Barselonom titulu u Španiji, igrao i finale Evrolige. Iako je zbog godina i rizika od povreda imao limitiranu minutažu, uspeo je da ostavi dubok trag u trijumfalnoj sezoni. Kada god je kročio na parket njegovo prisustvo u igri se itekako osećalo. Sada se priprema za Olimpijske igre, ali ne želi da otkriva da li će posle turnira u Tokiju staviti tačku na svoju blistavu karijeru.

Na otvaranju 18. izdanja svoje akademije, koja je po drugi put u virtuelnom izdanju zbog pandemije virusa korona, istakao je da se posle Olimpijskih igara i definitivno povlači iz reprezentacije.

Izabrane vesti

"Biće to moj poslednji šampionat sa državnim timom, u to sam siguran. Znam da ću doživeti svaki minut priprema, sastanaka sa timom i trenerima na poseban način. Puno sam se borio da bih ovo postigao", izjavio je 40-godišnji centar.

Prezadovoljan je učinjenim u minula tri meseca.

"Srećan sam što sam mogao da proživim ovo sa Barsom. Cilj mi je bio da zaigram ponovo posle dve godine sumnje. Sada želim da uživam sa svojim saigračima i takmičim se kako bi naša zemlja bila ponosna na ovaj tim".

I po povratku na parket je ostao aktivan u drugim životnim aktivnostima. Tako je otvorio još jedno izdanje svog košarkaškog kampa, na kojem će gostovati i njegov saigrač iz Barselone Leonardo Bolmaro, zatim prosljavljeni italijanski strateg Etore Mesina, kao i proslavljene španske košarkašice Alba Torens i Laja Palau.

Nije dao jasan odgovor po pitanju svoje klupske karijere. Odluku će doneti po okončanju Olimpijskih igara u Tokiju.

"Nastavak moje karijere će zavisiti od porodice i mnogih drugih stvari, poput zdravlja, ali pre svega od ličnog i faktora porodice. Izazov mi je bio da se vratim i želim da uživam u tome. Ne razmišljam šta će se dogoditi naredne godine, fokus mi je na predstojećih mesec i po dana. Ništa ne otpisujem, ali biće mi teško da nastavim".



tagovi

Pau Gasol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara