Mihailo Pavićević i Željko Obradović (©Partizan Mozzart Bet / Emilija Jovanović)
Mihailo Pavićević i Željko Obradović (©Partizan Mozzart Bet / Emilija Jovanović)

Pavićević: Glasa smo slučajno doveli, Željko mi rekao da mu verujem i da će se sve vratiti

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.01.23. | 21:39

“Partizanu čestitam ne samo na večerašnjoj, već i na pobedu u derbiju. Želim klubu da napravi sve zacrtane rezultate na svim meridijanima. Na dobrom su putu. Kada Partizanu put trasira Željko Obradović, onda nema razloga da se sumnja“, kaže trener Mornara

Uveliko smo zagazili u drugu polovinu sezone, a već duže vreme je jasno da je pred Mornarom ozbiljna borba za opstanak u elitnom regionalnom društvu.

Klub iz Bara trenutno se nalazi na deobi pretposlednje pozicije zajedno sa Igokeom na skoru 5-11, a posle svih dešavanja u ekipi Mihailo Pavićević nema dilemu da situacija može da bude samo bolja. Čestitao je trijumf crno-belima i nije bežao od jasne razlike u kvalitetu dva tima...

Izabrane vesti

“Pobeda nije bila upitna ni pre odigravanja utakmice. Takođe, želim da čestitam svojim igračima, dali su sve od sebe. To sam i tražio od njih, da u što dužem intervalu budemo konkurentni Partizanu vođenim najboljim evropskim trenerom svih vremena, a i šire. Odigrali smo možda i najbolju timsku utakmicu u poslednje vreme. Pali smo u intervalu od pet minuta, nekada to dođe na početku, nekad na kraju, ali Partizan je to iskoristio. Nemamo za čim da žalim. Čestitao sam igračima na zalaganju, na želji i borbi, ali sve je zavisilo na kraju od Partizana“, poručio je Pavićević.

Mnogo je promena napravio Mornar u poslednjih nekoliko sedmica. Između ostalih, klub je napustio najbolji strelac Deron Fets Rasel...

“Nalazimo se u specifičnoj situaciji, nikada mi se nije desilo da na polovini sezone promenimo skoro polovinu ekipe. Sada nemamo vremena za uigravanje u hodu, moramo sve da radimo u sprintu. Doveli smo dobre momke i igrače, svaka utakmica nam je borba za život. Nadam se da ćemo uspeti da obezbedimo opstanak“.

Imao je Pavićević važnu poruku za sve u Humskoj...

“Partizanu čestitam ne samo na večerašnjoj, već i na pobedu u derbiju. Želim klubu da napravi sve zacrtane rezultate na svim meridijanima. Na dobrom su putu. Kada Partizanu put trasira Željko Obradović, onda nema razloga da se sumnja“.

O dočeku koji su mu priredili navijači Partizan Mozzart Beta pre početka utakmice.

“Ko može da ostane imun na doček, hvala navijačima Partizana na toplom dočeku. Zaigra srce, to je normalno. Kad god brat i ja imamo priliku, dolazimo da gledamo Partizan u Evroligi. Sve ovo je pomalo nestvarno, hvala navijačima na lepom dočeku. Atmosferu koji oni prave je nešto sjajno“.

O odluci da dovede Gregora Glasa...

“Oko Glasa je ispalo slučajno da zaigra za nas. Cedevita Olimpija ga je otkupila, a nama su ga ponudili pošto imamo dugo dobre odnose. Odmah sam rekao da može, čuo sam se sa Željkom. Ono što mi je Željko rekao, to se sada i dešava. Rekao mi je da, ako mu budem dao odgovornost i poverenje, da će mi on vratiti. I to se sada dešava. Već smo na istim talasnim dužinama, volim takve, hrabre igrače, koji imaju hrabrost da uzmu šut, nekad nerezonski, ali i to je normalno. Koliko god da ćemo mi valjati njemu, toliko će i on nama. On u ovoj konkurenciji Partizana nije mogao da dobije minutažu za igru, ali mislim da će kroz ove utakmice, igrajući za Mornar doći do tog nivoa i samopouzdanja koji mu je neophodan da napravi odličnu karijeru“.


tagovi

Gregor GlasMihailo PavićevićABA ligaKK Mornar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara