Pejdž namestio levicu

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.09.19. | 08:27

„Radio sam celo leto da bih mogao da budem konstantniji ove sezone. Šutirao sam kada sam umoran, šutirao sam kada sam svež, da budem mentalno spreman i da to pokazujem iz utakmice u utakmicu“, kaže Markus za MOZZART Sport

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Zagreba)

Mesecima se priča o tome kako je Parizan u potrazi za bekom šuterom i to i jeste bilo tačno, mada je potraga usporena pred ABA Superkup, pa deluje kao da je sve to dodatno motivisalo Markusa Pejdža koji je svojom igrom izgleda želeo da poruči: "Hej, pa imamo već dobrog beka šutera".

Izabrane vesti

Ako bude bio u formi kao protiv Mege... Partizan će imati ogromne koristi od njega.

Navijači Partizana mogu da budu veoma zadovoljni učinkom Pejdža u prvoj utakmici na ABA Superkupu. On nije igrao na većini pripremnih duela, protiv AEK-a je dobio malu minutažu, imao je vremena da se spremi za Zagreb i - uspeo je u tome. To govori i utisak, ali i statistika.

Pejdž je igrao 28 minuta i za to vreme je dao 21 poen uz procenat šuta od 63,6%. Za dva poena je gađao 3/5, za tri poena, što je još važnije - 4/6 što je 66,7% uspešnosti. Sa linije za slobodna bacanja - 75%. Imao je Markus i četiri asistencije i dve ukradene lopte. Ukupan indeks 27.

Najefikasniji igrač Partizana i najefektniji po tim protiv Mege. Da li mi to gledamo nekog novog Pejdža ove sezone, ne samo sa novim brojem na dresu?

Odgovor na to pitanje probali smo da dobijemo odmah posle utakmice. Pre svega, pitali smo Markusa šta misli o utakmici. I njegovi saigrači ističu da su one tri vezane trojke bile najvažniji detalj na utakmici. Ušao je u ritam i promenio tok meča.
"Dobili smo, to je bio cilj. Mislim da smo odlično igrali. Počeli smo malo sporije, igrali smo dobro sredinom utakmice i prilično smo loše priveli duel. Malo smo se na kraju opustili u glavi. Imamo dosta igrača koji mogu dosta toga da urade na terenu. Nadam se da će nam ova sedmica biti uspešna", kaže Pejdž za MOZZART Sport.

Kada igrate na poziciji na kojoj nastupa Pejdž tu nema mnogo polemike - šut, a posebno onaj za tri poena, odlučuje da li ste uspešni ili ne. Koliko je Markus tokom leta radio na tome?
"Ja sam šuter, malo mi je bilo potrebno da uđem u ritam da pogađam na nivou na kom sam uvek pogađao, ali završio sam prošlu sezonu šutirajući kako sam želeo i nadam se da ću sada nastaviti. Radio sam celo leto na tome da budem što konstantniji i nadam se da ću uspeti u tome".

Zna najbolje Pejdž šta mu je nedostajalo u dobrom delu prošle sezone.
"Konstantnost je ključ. Zapravo, imao sam i momente kada baš nisam igrao dobro, a i kada sam igrao dobro. Na tome sam radio celog leta - šutirao sam kada sam umoran, šutirao sam kada sam svež, da budem mentalno spreman i da to pokazujem iz utakmice u utakmicu".

Pravo pitanje je da li možeš ove sezone da budeš konstantniji?
Da, 100 odsto moj cilj, na tome sam radio celo leto“.

Sada ti je i malo lakše jer imaš jednu sezonu iza sebe? Može li to da napravi razliku u toku sezone?
Da, sada još bolje razumem šta trener traži od mene. Kako da igram. To čini sve lakše za sve nas kojima je ovo druga godina u timu“, zaključio je Pejdž razgovor za naš sajt.

Markus je igrač koji je mnogo pokazivao dok je igrao koledžu,prošle godine se navikao na nove uslove, na Partizan i sada samo treba da nastavi kako je počeo protiv Mege.

Nije baš realno da se očekuje da Pejdž na svakoj utakmici veže onakve tri trojke, ili da ubaci po 21 poen, ali se očekuje da podigne igru na viši nivo i bude korisniji po ekipu nego što je to bilo prošle godine.

Start je po Pejdža više nego obećavajući... Sada i on kao i ceo tim imaju sledeći cilj pred sobom, a to je Primorska u polufinalu ABA lige.

Pogledajte i novu epizodu seriju Ekipizza.

Foto: Star Sport, MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara