Teri Rozir i Bred Vonamejker (Foto: AFP)
Teri Rozir i Bred Vonamejker (Foto: AFP)

Pejsersi otpustili Vonamejkera, merkaju ga CSKA i Venecija

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.12.21. | 09:40

Iskusni američki bek bi mogao da se vrati u Evropu

Već tri godine je u NBA ligi, ali izgleda da je došlo vreme da se vrati na Stari kontinent. Ostao je Bredli Vonamejker bez ugovora u Indijani, želi da ostane u domovini, ali se čini da bi ponovo mogli da ga gledamo u evropskoj košarci. Kako prenosi Sportando, za njegove usluge interesovanje su pokazali moskovski CSKA i Venecija.

Ostavio je dubok trag u Evropi. Posle četiri godine provedene na Pitsburgu prvi profesionalni ugovor potpisao je u Italiji i postao član Terama. Igrao je potom za Forli, pre nego što se na kratko vratio u domovinu i branio boje Ostin Sparsa u Razvojnoj ligi. Kako nije uspeo da se izbori za angažman u NBA prihvatio je ponudu Limoža.

Izabrane vesti

U sezoni 2013/14 po treću put je zaigrao u Italiji i poneo dres Pistoje, gde je skrenuo pažnju i Andree Trinkijerija. Bivši trener Partizana ga je poveo sa sobom u Brose Bamberg, gde je krenuo Vonamejkerov uspon u evropskoj košarci.

Osvojio je dve titule u Nemačkoj, zaigrao i u Evroligi, da bi potom postao deo ambiciozonog projekta u Darušafaki. Sezonu kasnije pridružio se Željku Obradoviću u Fenerbahčeu, sa kojim osvaja tursku ligu (bio i MVP finala). Dobrim igrama vratio se na radar NBA lige, da bi leta 2018. godine potpisao ugovor sa Boston Seltiksima.

Za dve godine u Masačusetsu počeo je samo jedan meč, ali je sa klupe ulazio u 127 navrata (zaključno sa 21 plej-of nastupom). Minule sezone je upisao još 39 nastupa u dresu Golden Stejta i 22 kao član Šarlota, dok je u tekućoj odigrao još 22 utakmice za Pejserse. Prosečno je tokom boravka u najjačoj ligi sveta beležio 5,5 poena i 2,4 asistencije po meču.

Sastav iz Indijanapolisa ga je zamenio bivšim košarkašem Olimpije Milano Kiferom Sajksom, a ukoliko ne pronađe novo uhlebljenje u SAD, Vonamejker neće imati problem da pronađe ugovor u Evropi. CSKA traži pojačanja, ima velikih problema ove sezone, nedavno je novu povredu doživeo i Danijel Heket (srećom ne i ozbiljniju), pa bi voleo da vidi i 32-godišnjeg Amerikanca u svojim redovima.

Interesovanje je navodno pokazala i Venecija, mada je pitanje da li može da parira Armejcima. Kako bilo, Italijani bi da se rastanu sa bekom Tarikom Filipom i na njegovo mesto dovedu Vonamejkera. Nema sumnje da će se pojaviti još zainteresovanih strana, a valja napomenuti i da timovi iz Evrolige imaju rok za potpisivanje igrača zaključno sa 26. rundom (10. i 11. februar).


tagovi

Bredli VonamejkerKK CSKA MoskvaKK Venecija

Obaveštavaj me

NBA
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara