Pendik slavi, Novi Pazar u ABA 2 ligi

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.03.19. | 21:44

Pao je Dinamik u direktnoj borbi za drugo mesto

Dvorana Pendik slavi veliki uspeh košarkaša Novog Pazara, koji su se večeras plasirali u ABA 2 ligu! Izabranici Olivera Popovića ostvarili su vrhunski rezultat pošto su u derbiju poslednjeg kola savladali Dinamik na svom terenu rezultatom 83:71, čime su nadoknadili minus iz prvog međusobnog okršaja i osigurali plasman u regionalno takmičenje.

Pred nešto više od 2.000 gledalaca u krcatom Pendiku blistao je Marko Radonjić sa 25 poena (7/20 iz igre), sedam uhvaćenih i četiri podeljene lopte, uz svih 40 odigranih minuta, dok je nekadašnji reprezentativac Srbije Nemanja Krstić ubacio 18 poena i dopisao još osam skokova.

Izabrane vesti

Dinamik je sve imao u svojim rukama, ali je na kraju uprskao! Dobro su se držali momci sa Dorćola u prvom poluvremenu, na veliki odmor otišli s četiri poena viška, a onda su posrnuli u nastavku. Pogotovo u trećem kvartalu, kada su ubacili samo deset poena i dopustili rivalu da se rezultatski odlepi. Bilo je prilike da se Dinamik eventualno vrati, ali je Novi Pazar rutinski odradio posao i nadmašio sva očekivanja.

U redovima Dinamika Dušan Kutlešić imao je 17 poena, četiri asistencije i tri skoka.

Beovuk je ispraćen u niži rang takmičenja uz težak poraz od OKK Beograda i to sa čak 55 poena razlike – 62:117.

Kod gostiju čak sedmorica igrača imali su dvocifreni učinak. Altin Ismailović je ubacio 20, a Langović i Simeunović po 16, Kostja Mušidi 13, a Mladen Vujić 12 poena, koliko je imao i 12 poena, uz devet asistencija i čak sedam ukradenih lopti, te indeks korisnosti 33. Na drugoj strani 16 poena imao je Mladen Grušanović.

Uz Novi Pazar u ABA 2 ligu će i Borac, pod uslovom da Čačani ne obezbede plasman u viši rang kroz plej-of nižeg ranga regionalnog takmičenja. 

Foto: MN Press


tagovi

Oliver PopovićNovi PazarDinamik BeogradDušan Kutlešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara