Perperoglu trenira s ekipom, za dve sedmice počinje rad uz kontakt

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.01.20. | 13:25

Iskusni Grk bi na parket mogao krajem januara, realnije početkom februara

Više od mesec i po dana prošlo je od momenta kada je Stratos Perperoglu odigrao poslednji meč u Crvenoj zvezdi. Bilo je to u onom porazu od Reala u Štark Areni, kada je iskusni grčki as odigrao jednu od najlošijih rola otkako je član kluba sa Malog Kalemegdana.

Samo nekoliko dana kasnije tadašnji vršilac dužnosti prvog trenera Andrija Gavrilović otkrio je da Perperoglu ima problem s “dugotrajnom povredom kolena” zbog koje je osećao smetnje pri radu i sve jači bol. Ubrzo se Perperoglu našao na operacionom stolu kako bi pokušao da sanira nezgodnu povredu i vratio se na parket u vreme najvažnijih utakmica u sezoni. Prvi čovek kluba Nebojša Čović otkrio je na promociji Dragana Šakote da je neko optimalno vreme za povratak u trenažni proces oko 20. januara, a da će se na parket vratiti u januaru.

Izabrane vesti

Tokom jučerašnjeg otvorenog treninga uoči susreta s Bajernom u 17. kolu Evrolige pored svih igrača koje Šakota ima na raspolaganju – čak i otpisani Derik Braun i Mohamed Faje - na zagrevanju se pojavio i Stratos Perperoglu.

Prema informacijama MOZZART Sporta, Perperoglu sa ekipom trenira poslednjih osam dana, ali samo u igri bez kontakta i svoj oporavak mahom sprovodi u individualnom radu. Kako su procenili klupski lekari, Perperoglu će u igru s kontaktom, odnosno pet na pet, biti uključen za oko dve sedmice.

To znači da se povratak bivšeg šampiona Evrope na parket očekuje krajem januara, ili početkom februara, što je realnija varijanta. Perperoglu bi, dakle, mogao da bude teoretski spreman za Kup Radivoja Koraća u Nišu, pod pretpostavkom da njegov oporavak teče po planiranom redu i programu.

Vreme za Panterov debi i da Zvezda povuče logičan potez

Verovatno ni stručni štab ne želi da požuruje čoveka koji je prošle sezone prelomio brojne utakmice i nosio ekipu kada druge opcije nisu funkcionisale, već ga žele odmornog i spremnog za finiš sezone.

Perperoglu je ove jeseni odigrao sedam utakmica u Evroligi s prosekom od 10 poena (40,5 odsto za dva i 40 odsto za tri poena), uz 2,6 skokova i jednu asistenciju za 20 minuta na parketa. U Jadranskoj ligi skupio je samo četiri utakmice s prosekom od 17,5 minuta, te 11,3 poena (44,1 odsto iz igre), tri skoka i po 1,3 asistencije i ukradene lopte.

Foto: Star Sport

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara