Svetislav Pešić i Dragan Tarlać (©MN Press)
Svetislav Pešić i Dragan Tarlać (©MN Press)

Pešić i Tarlać u obilasku reprezentativaca: Predstavljamo plan priprema, pratimo sve

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.04.23. | 12:47

“Ne radi se samo o igračima koji su ovde, nego o igračima i u Evropi. Njima je još duža sezona, rano je za bilo kakve planove“

Do Mundobasketa je ostalo još nešto više od četiri i po meseca, ali u reprezentaciji Srbije uvek je radno.

Selektor Svetislav Pešić i direktor Dragan Tarlać se poslednjih dana nalaze u radnoj poseti SAD, gde su imali prilike da razgovaraju sa našim NBA košarkašima. Pre svih sa Nikolom Jokićem u Denveru, da bi potom odgledali i odličnu utakmicu Bogdana Bogdanovića u Čikagu gde je srpski as ubacio 26 poena i bio prvo ime utakmice.

Izabrane vesti

“Bogdan je bio MVP ove utakmice“, rekao je Pešić za RTS u Čikagu i otkrio planove reprezentacije:

“Sada smo u redovnim aktivnostima, razgovaramo sa igračima. Ako ne možemo da ih treniramo, onda treniramo kroz razgovor. Bili smo da vidimo Bogdanovića i Jokića, da im predstavimo plan i program priprema. Još je rano za dalje, nas krajem aprila očekuje prvo izvlačenje parova u Manili“.

Nisu Pešić i Tarlać bili samo u poseti Jokiću i Bogdanoviću...

“Već smo imali posetu Pokuševskom i Joviću. Pre neki dan smo bili u Denveru, ali Jokić nije mogao da igra zbog povrede. Igrao je protiv Hjustona, znam da im treba jedna pobeda kako bi obezbedili prvo mesto Zapadne konferencije. Sve je bilo super, dobri razgovori, o košarci pre svega“.

Naravno, nisu u planu samo razgovori sa NBA igračima...

“Ne radi se samo o igračima koji su ovde, nego o igračima i u Evropi. Njima je još duža sezona, rano je za bilo kakve planove“.

Mundobasket se ove godine igra od 25. avgusta do 10. septembra u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Žreb za Svetski kup je 29. aprila u Manili.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeSvetislav PešićDragan TarlaćMundobasket 2023Bogdan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara