Svetislav Pešić (©MN Press)
Svetislav Pešić (©MN Press)

Pešić o Teodosiću: Rekao sam mu da ima boljih od njega, odustali smo i od varijante da bude rezerva

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.08.22. | 13:47

"Rekao sam mu direktno da ne mogu, nakon svega što sam video, da mu ponudim status i mesto koje je dosad imao u reprezentaciji, da se okrećem igračima za koje smatram da mogu više da daju u ovom trenutku"

Konferencija za novinare koju je nestrpljivo iščekivala cela Srbija. Tako se, u najkraćim crtama, može opisati obraćanje selektora Svetislava Pešića pred brojnim medijskim ekipama okupljenim u Beogradskoj areni pred put reprezentacije u Ljubljanu na pripremni meč sa Slovenijom.

Čini se da je sama repriza finala Evrobasketa iz 2017. u drugom planu, mnogi su danas put najveće dvorane na Balkanu pošli kako bi konačno čuli razloge zahvaljivanja Milošu Teodosiću za sve posle sedam dana priprema, ali i kakvo je zdravstveno stanje Nemanje Bjelice, kome je stradao list tokom pripremnog susreta sa Crnom Gorom...

Izabrane vesti

"Tokom priprema morali smo da donosimo i neke odluke koje se tiču selekcije tima. To se obično radi u pripremnom periodu, to smo i mi uradili i nema nikakve tajne. Ništa se ne dešava slučajno, na ovakvim kampovima se određuje selekcija, a i kakva je konkurencija, fizička sprema igrača... Želeli smo da vidimo ko je gde, mnoge igrače odavno nisam trenirao, ostale znam, ali bilo je potrebno da napravimo kontakt sa svim ovim igračima, da vidim na kojem su nivou kada se svi skupimo", poručio je Pešić i dodao:

"Vidim, a i znam, svi koji se bave sportom znaju da se moraju donositi odluke, ne samo kada je reprezentacija u pitanju. Drugačije su odluke u klubovima i reprezentaciji. Vidim da su neke odluke izazvale jake reakcije, pogotovo u slučaju Miloša Teodosića. Ono što se meni po prvi put dešava je da nisam stigao ni da saopštim ekipi, a svi portali su pustili vest da je Teodosić precrtan. Pogrešno ste informisani. Nakon toga su me zvale kolege, sa kojima imam kontakt, ali nisam nikom hteo da odgovaram, želeo sam da zadržimo mir u reprezentaciji. To je odluka na svim nivoima. Naš posao je ekipa, ekipa je informisana malo kasnije, ali svi znaju šta sam mislio kada sam doneo ovakvu odluku".

U dahu je nastavio...

"Sa njim je obavljen dosta dobar razgovor. Odluka je moja, nije laka, ne samo zbog toga što je on dugo godina u reprezentaciji, već ni za jednog igrača nije laka. I on je bio možda malo iznenađen, ali to je sastavni deo sportskog života. Rekao sam mu direktno da ne mogu, nakon svega što sam video, da mu ponudim status i mesto koje je dosad imaju u reprezentaciji, da se okrećem igračima za koje smatram da mogu više da daju u ovom trenutku. Naravno da je bilo mnogo razgovora na tu temu, znamo da je kapiten i vrhunski plejmejker, košarkaš, mislili smo da ostane u ekipi kao rezervni igrač. On nikada nije bio igrač sa klupe, a rekao sam mu da imam bolje igrače od njega za te pozicije. Kao što sam rekao, ekipu ne čini 12 najboljih, već 12 koji najbolje funkcionišu. On se zahvalio meni, kao i ja njemu za način na koji je prihvatio vest".

Dodao je na kraju:

"Dakle, niko nije precrtan, niko nije odstranjen, ni eliminisan, to ću da podvučem".



tagovi

Kvalifikacije za Mundobasket 2023Evrobasket 2022Svetislav Pešićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara