Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović (© Star Sport)
Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović (© Star Sport)

Pešić odredio 14 putnika za Atinu: Na poštedi Smailagić, Trifunović, Beslać i Topić

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.08.23. | 10:52

Srbija se osmog avgusta sastaje sa Grčkom u OAKA Areni, dok će dan kasnije igrati protiv Italije

Košarkaška reprezentacija Srbije nastavlja sa pripremama za predstojeći Mundobasket. Posle dva zatvorena meča za javnost protiv Bosne i Hercegovine i Poljske (obe smo pobedili), Srbija putuje na prvi pripremni turnir gde ćemo svi moći da gledamo kako nacionalni tim u ovom momentu izgleda. Naime, ekipa selektora Svetislava Pešića danas putuje za Atinu.

Na spisku putnika se našlo 14 imena: Stefan Jović, Aleksa Avramović, Bogdan Bogdanović, Nemanja Nedović, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Aleksa Radanov, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Filip Petrušev, Nikola Jović, Dušan Ristić, Nikola Milutinov, Boriša Simanić.

Izabrane vesti

To znači da su van tima Alen Smailagić, Uroš Trifunović, kao i Dušan Beslać i Nikola Topić. Dvojac Partizana je i dalje na terapijama zbog povreda i viroze, Dušan Beslać se oženio za vikend i dobio je poštedu, dok se Nikola Topić odmara posle osvojene zlatne medalje za igrače do 18 godina u Nišu.

Srbija se osmog avgusta sastaje sa Grčkom u OAKA Areni, dok će dan kasnije igrati protiv Italije. Nakon toga će u Štark Areni dočekati i jednog od rivala iz grupe na Svetskom prvenstvu - Portoriko. Navijači će 16. avgusta imati priliku da isprate košarkaše, pošto se nakon duela sa Portorikom sele u Kinu, gde će imati dve poslednje provere protiv selekcije Aleksandra Đorđevića (20. avgust) i Brazila (21. avgust).

Orlovi se sa Kinom sastaju i na premijeri na Filipinima, 26. avgusta. Podsetimo, četvrti član Grupe B je selekcija i Južnog Sudana.



tagovi

Svetislav PešićAlen SmailagićUroš Trifunovićkošarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara