Svetislav Pešić (©FIBA basketball)
Svetislav Pešić (©FIBA basketball)

Pešić: Prvo poluvreme recept kako želim da igramo; Ne mogu da kažem da je baš svaki kontakt bio faul...

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.08.22. | 21:35

“Ali, Turci su igrali jako agresivno, na ivici faula“, kaže selektor Srbije

Ponovo drama, ali i nova pobeda Srbije. Možda nije bilo realno što smo usred Istanbula vodili sa 19 razlike već na poluvremenu, svakako smo mogli bez drame, ali najvažnije je da se sa pobedom u rukama vraćamo kući i dočekujemo Evrobasket u pozitivnom tonu.

Svetislav Pešić je svestan da je njegova ekipa odigrala dva potpuno različita poluvremena, ali je i sam istakao da je važno da smo uspeli da odgovorimo na sve izazove u Sinan Erdem Domu i uzmemo brejk.

Izabrane vesti

“Čestitam ekipi na pobedi, jako bitan trijumf. Takođe je jako važno kako smo igrali u prvom poluvremenu, jer to je recept kako želimo da igramo na Evrobasketu. Odlično u odbrani, najbolja dosad, jako pametno u napadu. Nije ovo iznenađenje za mene, znam da imamo talenat u napadu, sada moramo da ponovimo ovakve igre u odbrani na narednim utakmicama“, izneo je utiske selektor Orlova i nastavio:

“U drugom poluvremenu razlog što smo izgubili ritam je turski sastav. Rizikovali su, igrali su jako agresivno, na ivici faula. Ne mogu da kažem da je svaki kontakt bio faul, ali su bili jako agresivni. To je razlog što smo izgubili kontrolu utakmice, na kraju možda i nije loše što se sve ovako odigralo, zbog toga što nam sad sledi Evropsko prvenstvo. Jako je bitno to što smo se vratili, pokazali smo ne samo karakter, već pobednički mentalitet i u završnih pet minuta utakmice uspeli smo da povratimo našu igru i pokažemo ono što smo želeli“.

Kapiten Srbija u prvoj fazi kvalifikacija Marko Jagodić Kuridža poručio je da je Srbija karakterom odgovorila na rizičan pristup Turske.

“Imali smo savršeno poluvreme, ali smo znali da moramo da nastavimo da igramo isto, ako želimo pobedu. Oni su se vratili, pokazali karakter, imali i šansu da nas pobede, ali na kraju smo i mi pokazali isto što je bilo jako važno. Takođe, jako bitna pobeda, jako sam srećan zbog raspleta“.

Orlovi su sada na 3-3, Turska na 2-4, dok je Belgija takođe na 3-3 s tim što je trenutno na poslednjoj poziciji koja vodi na Mundobasket zbog boljeg skora u međusobnim susretima. Srpska ekspedicija se u Beograd vraća u ponedeljak i tri dana kasnije kreće za Prag. Prvi meč na Evropskom prvenstvu igramo u petak od 21 čas protiv Holandije.



tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Mundobasket 2023Svetislav PešićMarko Jagodić Kuridža

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara