Svetislav Pešić (©Star Sport)
Svetislav Pešić (©Star Sport)

Pešić: Razočarani smo i tužni, ali sigurni da ćemo sledeće sezone osvajati trofeje

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.07.20. | 10:02

Iskusni strateg o gubitku titule, povredom Mirotića, ali i karakterom koji njegov tim poseduje

Predviđanja su išla u korist Barselone, koja je na završnom turniru u Valensiji bila veliki favorit za osvajanje titule, ali je podbacila u velikom finalu i prepustila trofej Baskoniji.

Srpski strateg Svetislav Pešić je sa velikim samopouzdanjem dočekao borbu za trofej, ali je on otišao u ruke sastava Duška Ivanovića.

Izabrane vesti

"Bila je to poslednja utakmica, veoma intenzivan meč, mogli smo da pobedimo. Ali u toj situaciji ponekad postoje stvari koje ne možete da promenite. Moramo da čestitamo našem protivniku, sjajnom timu koji je igrao dobru košarku", rekao je Pešić.

Meč je tokom svog gotovo kompletnog toka išao u pogrešnom smeru.

"Imali smo nekih problema, mada smo imali bolji procenat šuta. Ali doneli smo neke loše odluke, izgubili smo lopte u odlučujućim trenucima i da li im puno ofanzivnih skokova, što im je donelo samopouzdanje".

Dosta problema u pripremi meča imao je i najbolji igrač prvenstva Nikola Mirotić.

"Postojao je rizik da li će igrati ovaj meč. Ima fizičke probleme, dva različita, pokušali smo poslednjih dana sa različitim terapijama da ga pripremimo. Hteo je da igra, hteo je izazov.

Pešić je uveren da će u sledećoj sezoni biti napravljen iskorak.

"Ovaj tim ima kontinuitet, budućnost i karakter. Ima ono što je potrebno za osvajanje trofeja. Ali u košarci ne igrate "pet na nula", igrate protiv drugih timova. Izgubili smo meč koji smo želeli da dobijemo. Razočarani smo i vrlo tužni, ali znamo da imamo timski rad. Znamo da možemo da odigramo bolje i siguran sam da ćemo sledeće sezone napraviti korak napred i osvojiti titule".

Razočaran je bio i kapiten Ante Tomić.

"Posle dobrog turnira, ovaj meč jednostavno nismo odigrali dobro, posebno u napadu. Čini mi se da smo generalno pogađali na silu, da nismo imali dovoljan protok lopte. Najgore od svega je što smo izgubili finale na poslednju loptu", dodao je Tomić.


tagovi

Svetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara