©Star Sport
©Star Sport

Pešićevo prvo okupljanje - 17 kandidata se bori za poziv u seniorski tim

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.10.21. | 16:22

Šansa za dokazivanje velikom broju igrača

Svetislav Pešić je prilično agilno krenuo na klupi reprezentacije Srbije, pa je prvo okupljanje zakazao već za 17. oktobar. Tada će se u hotelu Kraun Plaza naći 17 kandidata za dres sa državnim grbom, koje potom 18. i 19. oktobra očekuju kontrolni treninzi.

U pitanju su uglavnom igrači sa "domaćih terena", a legendarni stručnjak očigledno na delu želi da se uveri u njihove mogućnosti i motivaciju sa kojom nose dres sa državnim grbom. Naravno, cilj je i da se što više proširi krug kandidata, s obzirom na zgusnust raspored i neusaglašene termine dve krovne organizacije reprezentativnih i klupskih takmičenja FIBA i ULEB.

Izabrane vesti

Pešić je u intervjuu za Mozzart Sport rekao da će napraviti neku kombinaciju mlađih i iskusnih igrača, ali i jasno stavio do znanja da se neće praviti nikakva klasična smena generacija.

"Smene generacije sigurno neće biti. Dolaziće neki igrači, neki će završiti karijere. Kao što sam ja išao kod Saleta Đorđevića, igrao je tada u Madridu. Razgovarali smo da igra za reprezentaciju, bio je kapiten. On je rekao da ne može više, da ga sve boli, da nađem neke mlađe, da može da pomogne na neki drugi način. Sve ima svoj kraj. Ali smena generacija se neće sigurno dešavati. Napravićemo balans, mladih i iskusnih igrača. Na taj način se pravi pobednički tim", rekao je Pešić za Mozzart Sport.

SPISAK IGRAČA:

Mihailo Petrović (Partizan NIS/Dunav Stari Banovci)

Ilija Đoković (Borac Čačak)

Marko Pecarski (Borac Čačak)

Aleksa Radanov (Igokea)

Dalibor Ilić (Igokea)

Stefan Đorđević (Igokea)

Boriša Simanić (Mega Basket)

Mihailo Mušikić (Mega Basket/OKK Beograd)

Nikola Jović (Mega Basket)

Nikola Đurišić (Mega Basket)

Matija Belić (Mladost Zemun)

Vojin Medarević (Dinamik)

Dušan Beslać (Vojvodina)

Marko Pavićević (FMP)

Arijan Lakić (Spars)

Zoran Paunović (Podgorica)

Đorđe Pažin (Borac Banja Luka)


tagovi

Svetislav Pešić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara