Pet krugova pakla Alekse Avramovića

Vreme čitanja: 4min | pet. 08.12.23. | 10:22

Plejmejker Partizan Mozzart Beta ponovo će morati na rehabilitaciju zbog nove teške povrede, ali ako je neko pokazao da može da prevaziđe svaku lošu situaciju onda je to Aleksa Avramović

Izliv emocija posle veličanstvenog trijumfa u hodniku ispred Partizanove svlačionice u Areni. Ali koliko god se slavila pobeda protiv Olimpije iz Milana, crno-beli igrači nisu mogli da se potpuno prepuste slavlju. Kao da bi im se crna misao uvukla u glavu pa bi sebi s vremena na vreme u bradu govorili: "Da li je moguće da se Aleksa ponovo povredio?". Nažalost, momak šampionskog karaktera nije miljenik sreće jer ga već treću sezonu prati zla kob da kada god krene da hvata ritam zadesi ga neka teška povreda. Tako je bilo i u četvrtak uveče kada je u suzama napustio parket.

Izabrane vesti

"Aleksina povreda je ozbiljna. Prelom noge, toliko nesrećnih stvari mu se desilo u ove dve godine, meni je jako žao zbog svega“, rekao je Željko Obradović posle utakmice u četvrtak.

Odmah je krenulo da se šuška da je prognoza od dva meseca minimalna za povredu ovog tipa i da će tek dodatni snimci zapravo pokazati šta čeka reprezentativca Srbije i osvajača srebrne medalje na poslednjem Mundobasketu.

Međutim ako neko zna kako da se vrati još jači iz bilo koje povrede, onda je to srčani Aleksa Avramović.

Nesalomivi karakter ga krasi čitavu karijeru, samo je šira košarkaška publika u to mogla da se uveri tek kada se leta 2021. godine pridružio timu Željka Obradovića. Od tada je jedan od najbitnijih članova ekipe iako je za to mesto morao da radi mnogo više nego ostali, jer igrati zdrav i stalno se vraćati iz povrede i ponovo se boriti za minute je nešto sasvim drugo.

Novi oporavak nažalost za Aleksu nije ništa novo jer ga nesreća prati još od marta 2022. U debitantskoj sezoni u crno-belom dresu prva teža povreda se dogodila kada je doživeo prelom nosa.

Tada se u zavojima pojavio na treningu, a vrlo brzo je pokazao da nos ne može da ga zaustavi, na parketu je bio sa zaštitnom maskom koja mu je te sezone postala zaštitni znak, pre svega zbog neverovatnog izdanja protiv Crvene zvezde kada je isporučio 33 poena.

Nažalost, ispostaviće se da je prelom nosa bio samo prva u nizu povreda. Često je Avramović igrao pod uganućem, trpeći bol, ali ono što ga je zadesilo na leto 2022. ga je toliko odvojilo od terena da su mnogi pomislili da nikada više neće biti isti. Prelom šake dok je nosio dres reprezentacije obeležio mu je prošlu sezonu.

"Nikada u životu nisam video tako nezgodnu povredu šake", rekao nam je svojevremeno doktor crno-belih Moma Jakovljević jer kost koja je bila slomljena u šaci Alekse Avramovića nije zarastala mesecima.

Na kraju je bila potrebna operacija u Madridu kako bi se sve konačno saniralo, ali zvanični podaci kažu da je zbog preloma desne ruke Aleksa Avramović van crno-belog dresa bio punih 189 dana.

Vratio se 16. decembra... I krenuo sa novom borbom. Da sam vrati ono samopouzdanje koje ga krasi i koje ga je dovelo do pozicije da može da se pohvali da je osvajač medalje i šampion ABA lige.

Sreća mu nije bila naklonjena uprkos uloženom trudu... Manje od četiri meseca kasnije Avramović je ponovo slomio šaku. Samo leve ruke i to jer je hteo da izblokira ni manje ni više nego Edija Tavaresa. Gorostasa Real Madrida. Situacija koja pokazuje da harizmatični Čačanin ne preza ni od čega.

"To je što je. Znam šta sada treba da radim. Nadam se samo da sezona nije završena za mene. Želim da pomognem ekipi u plej-ofu ABA lige", bilo je sve što je rekao Avramović pre nego što je otišao na novu operaciju šake dok su nam ostali iz kluba nagoveštavali da će se Aleksa teško vratiti na parket da pomogne ekipi u borbi za ABA titulu prošle sezone.

Međutim, Avramović ne bi bio Avramović da se u ekspresnom roku nije oporavio i zaista pomogao crno-belima da osvoje prvu ABA titulu posle 10 godine. Kasnije je u dresu reprezentacije Srbije postao miljenik čitave nacije kao deo čete Svetislava Pešića na putu do veličanstvenog uspeha, a kada se očekivalo da nešto slično da nastavi da radi u Partizanu, kao što je to bio slučaj na mečevima protiv Crvene zvezde kada je sam donosio pobedu u dva derbija u pet dana, zadesile su ga nove povrede.

Aleksa je još jednom slomio nos, sada u Ljubljani protiv Cedevite Olimpije posle duela sa Jakom Klobučarom. Čak se nije nije ni previše obazirao posle te situacije, znalo se da Avramović može sa maskom da igra, ali ono što se dogodilo sinoć u krcatoj Areni protiv Olimpije iz Milana je sve ostavilo u šoku, posebno kada su videli suze na Aleksinom licu koji je evidentno odmah shvatio šta se dogodilo i da ga čeka još jedna zahtevna rehabilitacija i borba da se vrati na teren.

Ipak, malo je onih koji su čvrsti kao Aleksa, da se iz teških povreda vraćaju još jači nego što su bili pre toga.


tagovi

KK PartizanAleksa Avramović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara