PET NA PET - Ana Dabović: Kakve su ti misli, takav ti je život

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.10.18. | 08:21

Sjajna košarkašica, ali i studentkinja psihologije, kao devojčica obožavala je Stojakovića, Divca i Džordana

Svojevremeno gošća “Humanitarnog tiketa u podne”, jedne od društveno odgovornih akcija kompanije MOZZART, Ana Dabović danas je odgovarala na pitanja za rubriku “Pet na pet”.  Ana je istinska srpska i svetska košarkaška zvezda.

Karijeru je započela u rodnom Herceg Novom. Usledile su sjajne igre za mnoge klubove poput Arisa, Visle, moskovskog Dinama, TED Ankare… Početkom 2015. godine preselila se preko okeana i zaigrala u najkvalitetnijoj ženskoj ligi. Ubrzo je postala prva Srpkinja koja je osvojila titulu šampiona američke WNBA lige. Nastupala je za Los Anđeles. Naravno, u reprezentaciji Srbije predvodila je ekipu do zlata na EP u Mađarskoj i Rumuniji. Sa Sonjom Petrović izabrana je u najbolju petorku tog kontinentalnog šampionata. Još jedan veliki uspeh Ana je ostvarila sa Srpkinjama na OI u Riju. Okitila se bronzanom medaljom. Potom je zaigrala za turski Fenerbahče.

Izabrane vesti

1. Da li ste svojevremeno, kao tinejdžerka, trenirali još neki sport pored košarke i koji?
“Kao devojčicu mene je interesovala samo košarka. Naravno, to nam je porodična tradicija, od oca preko sestara Jelice i Milice… Sada me interesuju svi sportovi, sve pomno pratim”.

2. Ko vam je bio sportski uzor, idol u danima odrastanja?
“Bilo ih je više. Sećate se u to vreme svi smo se noću budili da bismo gledali naše u NBA ligi. Naravno, Peđu Stojakovića, Vladu Divca… Obožavala sam i Majkla Džordana, ali najviše su me inspirisale i motivisale starije sestre. Želela sam da ih košarkaški nadmašim”.

3. Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Nisam neki klasični navijač. Obožavam našu reprezentaciju koju doživljavam kao svoj drugi dom. Uvek pratim sve utakmice naših reprezentativnih timova i navijam punim plućima”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Finalnu utakmicu u Mađarskoj u kojoj smo savladale Francusku i postale prvakinje Starog kontinenta. Sa Sonjom Petrović ušla sam tim šampionata i izabrana za najbolju igračicu prvenstva. U još jednom duelu smo ispisale istoriju. OI u Riju, pobeda nad Francuskom i osvojena bronzana medalja. Uz reprezentativne mečeve bilo je sijaset klupskih duela za pamćenje”.

5. Životni i sportski moto?
“Kao studentu druge godine psihologije ovo mi je jako interesantno pitanje. Trudim se da razumem ljude i sve podelim sa njima. Otac Tadej je kazao ‘Kakve su ti misli, takav ti je život’. Shvatam da je sve u našim glavama, pronašla sam se u psihologiji”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na košarkašku utakmicu Evrokupa, Partizan – Zenit. Crno – beli su izgubili u prvom kolu od Trenta, dok su Rusi bili sigurni protiv Turk telekoma. Za Beograđane je usledio duel u sjajnom ambijentu protiv Olimpije koji su dobili. U VTB ligi Lokomotiva Kubanj je demolirala Zenit.

“Verujem da će uz odličnu podršku sa tribina Partizan izdominirati”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:00 7324 EVRK Partizan - Zenit ki 1 2,10
Ukupna kvota2,10

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO: MN Press


tagovi

Ana Dabovićpet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara